Faktai, kurių dar negirdėjo serialo „Sostų karai“ mylėtojos

Milijonus žiūrovų prie ekrano prikaustęs serialas „Sostų karai“(angl. „Game of Thrones“) yra bene žiūrimiausias pasaulyje. Žiūrovai mėgaujasi painiais galios žaidimais, nepriekaištingomis juoko akimirkomis ir nenuspėjamais veikėjų poelgiais, kai šie bando įveikti sunkumus dėl galios ir šlovės. „Sostų karų“ gerbėjoms - septyni faktai apie populiariausią pasaulyje televizijos šou.

1. 2012 metais daugiau nei 160 naujagimių Jungtinėse Amerikos Valstijose buvo pavadintos Khaleesi vardu. Šis žodis, išvertus iš seriale vartojamos fiktyvios Dothraki kalbos reiškia „valdytojo Khalo žmona“. Tiesa, tai ne pirmas kartas, kuomet daugėja kūdikių vardų, analogiškų serialo herojams.

2. Serialo mėgėjai apskaičiavo, kad per pirmus keturis sezonus įvairiausias būdais žuvo net 5348 veikėjai! Nors seriale netrūksta kovos, mirčių, kraujo bei įvairiausių bjaurysčių, šis serialas išlieka kaip vienas iš populiariausių.

3. Vienoje iš serialo scenų aktorė Emilia Clarke buvo taip smarkiai apipilta netikru krauju, kad pertraukėlės metu prilipo prie klozeto sėdynės. Komiška, tiesa? Visgi Emily ne pirmoji aktorė, kuriai tenka susidurti su netikro kraujo nešamomis bėdomis, daugeliui jis įsivelia į plaukus, tad vėliau yra nelengvai išplaunamas, be to, jei kraujo patenka ant odos, ši sausėja.

4. Aktoriai Lena Headey ir Peteris Dinklage’as buvo geri draugai ir prieš prasidedant šou. Lena gavo Cersei vaidmenį Peterio dėka, kai šis apie draugės vaidybos gebėjimus papasakojo šou prodiuseriams.

5. Aktorius Alfie Allenas, atliekantis Theono Greyjoy’aus vaidmenį, yra mažasis populiarios atlikėjos Lily Allen brolis.

6. K.Haringtonas į „Sostų karų“ aktorių atrankų atėjo su mėlyne po akimi. „Nepamenu, kas tiksliai nutiko, bet dėl tos mėlynės, manau, atrodžiau gerokai kietesnis“, – apie šią istoriją yra sakęs aktorius. Vis dėlto mėlynė nebuvo kliūtis aktoriui patekti į garsiojo serialo aktorių gretas.

7. Pagal televizijos serialą yra sukurtas ir populiarus burleskos šou. Jo ištraukos – vaizdo įraše:

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis