Faktai apie serialą „Draugai“, kurių tikrai nežinosi

Gyvenimas be Phoebe, Chandlerio, Monikos, Roso, Džo ir Rachel daugeliui būtų kur kas niūresnis. Ir ne be reikalo, 1994 metais pasirodęs serialas „Draugai“, per dešimt gyvavimo metų pavergė daugybę širdžių. Reikia šio fakto įrodymų? Paskutinę seriją žiūrėjo daugiau nei 52 mln. gerbėjų – 17 kartų daugiau žmonių nei gyvena Lietuvoje.

Ir nors serialo nebekuria gerus dvylika metų, linksmojo šešetuko era niekaip nesibaigia. Gerbėjai, žinoma, laukia naujų serijų, arba filmo, o kol nieko nėra, iš naujo ir iš naujo peržiūri senas serijas, cituoja herojų ištartus žodžius ir visada pasako, kas bus kitame epizode. Tačiau jie žino ne viską.

Daugybė faktų ir paslapčių liko už kadro! Norisi ginčytis? Bet ar žinojot, kad Pheobe vaidmuo pirmiausia buvo pasiūlytas Ellen DeGeneres? Arba kad šis serialas patenka į visų laikų populiariausių serialų 50-uką, o vieną seriją trukdavo nufilmuoti penkias valandas? Žinojusioms reikėtų paspausti rankas, neabejotinai esate pačios didžiausios ir ištikimiausios gerbėjos, na, o nieko negirdėjusioms apie tai rekomenduotina skaityti toliau.

Rosas ir Rachel, Rachel ir Rosas... visus dešimt sezonų tarp jų tvyro meilė, vyksta intrigos, dramos ir vėl meilė, ir vėl išsiskyrimai. Jie susilaukia kūdikio ir vis tiek nenustoja skirtis bei taikytis. Porelės meilės istorija tapo centrine, tačiau pirminiame scenarijaus variante taip būti neturėjo. Įsimylėjelių pora turėjo būti Monika ir Džo, tačiau kuriant serialą buvo pastebėta, jog tarp Davido Schwimmerio ir Jennifer Aniston tvyravo chemija, tad kūrybinė grupė nutarė tai išnaudoti.

Draugai
Draugai
Vida Press

Davidas Schwimmeris buvo pirmasis gavęs vaidmenį seriale, todėl Roso personažą kūrė įsivaizduojant būtent jį. Ir nors atrankų metų ne vienas aktorius, pretendavo vaidinti Ross'ą, jiems tiesiog nebuvo šansų. Beje, Davidas Schwimmeris kai kuriose serijose puikiai pasirodė ir režisieriaus amplua. Taip, taip, jis režisavo net dešimt serialo serijų.

Pirmojoje serialo versijoje turėjo būti keturi pagrindiniai veikėjai, na, o Pheobe ir Chandleris turėjo būti tik antraeiliai personažai. Pradėjus filmuoti serijas scenarijus labai greitai buvo pakoreguotas ir vienodai svarbūs tapo visi šeši. Kolegos kovodavo, kad kiekvienas gautų tokį patį atlyginimą, kartą net grąsino nebesifilmuoti, jei bus kitaip.

Monikos ir Chandlerio romanas turėjo būti vienos nakties nuotykis, tačiau, kai serija buvo suvaidinta gyvai, auditorija aiškiai parodė, jog įsimylėjo porelę ir nori tęsinio. Tęsinys baigėsi vestuvėmis ir vaikais.

Chandler'is ir Monika
Chandler'is ir Monika
Vida Press

Seriale nusifilmavo daugybė kviestinių įžymybių, pavyzdžiui, filmo „Graži moteris“ žvaigždė Julia Roberts, aktorius Danny DeVito, Susan Sarandon, Seanas Pennas, serialo „Daktaras Hausas“ pagrindinis aktorius Hugh Laurie, Reese Witherspoon, tuometinis Jenifer Anniston vyras – Bradas Pittas, Jean-Claude Van Damme, Helen Hunt ir, žinoma, Bruce'as Willisas, jis keliose serijose vaidino, galima sakyti... nemokamai. Taip nutiko todėl, kad pralaimėjo lažybas, kurias kirto su Matthew Perry. Tuo metu aktoriai filmavosi kriminalinėje komedijoje „Devyni jardai“. Matthew tikėjo, kad atidarymo vakarą į šį filmą bus parduota daugiausiai bilietų, na, jis buvo teisus, o gautą sumą už filmavimąsi „Drauguose“ Bruce'as turėjo paaukoti labdarai.

Kviestinės žvaigždės seriale DRAUGAI
Kviestinės žvaigždės seriale DRAUGAI
Vida Press

Lisa Kudrow nenorėjo mokytis groti gitara. Jai tiesiog nepatiko instrumentas, todėl kūrybinei grupei ne kartą bandė įrodyti, jog Pheobe kur kas geriau grotų būgneliais. Viskas baigėsi tuo, kad Lisai buvo pasamdyta gitaros pamokų mokytoja. Nuėjusi į porą užsiėmimų ir išmokusi gal kelis akordus aktorė nutarė, kad jos personažui, tokių įgūdžių užteks. Na, kas gali pasiginčyti, jog ji klydo? Jei nenoras mokytis groti, turbūt tokio muzikinio hito kaip „Smelly Cat“ (Smirdanti katė)niekas nebūtų išgirdęs.

Ar pamenat didelę balto šuns skulptūrą, kurią turėjo Džo ir Chandleris? Na, taip, kas galėtų jo nepastebėti... Pasirodo iš tikrųjų jis priklausė Jennifer Aniston, kuriai skulptūrą, filmavimų pradžioje padovanojo draugas. Kaip talismana sėkmės labui. Na, serialas sėkmės tikrai susilaukė, tik vargu ar milžiniško šuns skulptūra prie jos prisidėjo. O gal?

Intriguojantis faktas: visi peronažai, išskyrus Monika ir Pheobe, bent vienoje serijoje bučiavosi. O pirmą kartą perskaičiusi scenarijų Lisa Kudrow pamanė, jog Chandleris yra gėjus. Ir ji nebuvo vienintelė. Žiūrėdami pirmuosius sezonus, daugelis gerbėjų pagalvojo tą patį. 1997 metais duotame interviu, vienas iš serialo kūrėjų, Davidas Crane'as, pabrėžė, jog Chandleris nėra gėjus ir niekada tokiu nebus. Žiūrovai netruko tuo įsitikinti.

Draugai
Draugai
Vida Press

Aktorius, James Michael Tyler, vaidinęs Ghunterį buvo atrinktas antraieliam vaidmeniui, nes vienintelis iš dalyvavusių atrankoje mokėjo naudotis kavos aparatu. Šis personažas vardo neturėjo iki pat antrojo sezono, o pirmąjį žodį ištarė tik 33 epizode. Tas žodis buvo „yeah“. Ir vis tik, kas neprisimena kavinėje dirbančio blondino, iki ausų įsimylėjusio Rachel?

Rachel ir Ghunter'is
Rachel ir Ghunter'is
Vida Press

Porą metų prieš pasirodant serialui „Draugai“, Lisa Kudrow vaidino kitame seriale ir buvo Ursula Buffay. Vėliau, režisieriai Phoebe sugalvojo sukurti kaip Ursulos seserį, taip jie sukūrė susikertančias siužeto linijas dviejuose serialuose.

O ar pamenat antį, kurią augino Chandleris ir Džo? Jos Lisa Kudrow beprotiškai bijojo, tad vengdavo būti viename kambaryje. Žinoma, tai sekėsi sunkiai, nes su antimi tekdavo ne tik būti viename kambaryje, bet ir filmuotis.

Draugai
Draugai
Vida Press

Kai Lisa Kudrow pastojo, kūrybinė grupė sugalvojo, jog reikia istoriją pasukti kiek kitokiu kampu. Taip Pheobe tapo brolio ir jo žmonos trinukų surogatine motina. Šios privilegijos Courtney Cox neturėjo, nes kai ji pastojo, Monika ir Chandleris jau žinojo, kad negali susilaukti vaikų. Kūrybinei grupei teko iš peties pasistengti, jog žiūrovai nepastebėtų aktorės nėštumo.

Prieš filmavimąsi seriale „Draugai“ Courtney Cox buvo pasirodžiusi daugybėje reklamų. Ji buvo pirmoji moteris per nacionalinę televiziją pasakiusi žodį „mėnesinės“, nes filmavosi „Tampax“ reklamoje. Taip pat ji nusifilmavo Bruce'o Springsteeno muzikiniame vaizdo įraše „Dancing in the Dark“ ir iki filmavimosi seriale „Draugai“ buvo garsiausia aktorė iš visų šešių.

Režisieriai norėjo, kad Courtney vaidintų Rachel, tačiau ji pati tam prieštaravo ir paprašė būti Monika, todėl, kad ji labai stipri. Priežastis gali būti ir kita, Monika su Courtney labai panašios – abi maniakiškai tvarkingos. Ne kartą buvo pasakota, kad Courtney tvarkydavo net savo kolegų persirengimo kambarius. Ji tiesiog negalėdavo būti kambaryje, kuris yra sujauktas.

Įdomu ir tai, kad Courtney Cox seriale vaidina jaunesnę Roso seserį, tačiau realiame gyvenime ji vyresnė už Davidą Schwimmerį net trimis metais.

Niekada nematei serialo „Draugai“? Užsikaisk kelis puodelius arbatos ir pirmyn! Pažiūrėjusi pirmąją seriją, norėsi pulti prie antros, o pažiūrėjus antrą – prie trečios. Taip nenutiks,jei: nepatinka juoktis arba, jei pirmenybę teiki išskirtinai rimtoms dramoms. Tačiau tyrimai rodo, jog komedijos, ne tik pakelia nuotaiką, bet ir teigiamai veikia kraujagyslių sistemą, tai reiškia, kad juokas padeda širdžiai. O tai, be abejonės, ilgina gyvenimą ir yra geriausias argumentas, įrodantis, jog verta žiūrėti tokias komedijas kaip „Draugai“.

Draugai
Draugai
Vida Press

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis