7 sportinės veiklos šiltuoju sezonu, kurios padės pasiekti puikių rezultatų

Vasara - naujų nuotykių, svajonių metas. Kiekvienas norime šį laikotarpį praleisti įsimintinai bei aktyviai, ne tik vasarą, bet ir visus metus prisiminti jį, džiaugtis gražiomis kūno linijomis, kurias padailinti šiuo sezonu nėra sudėtinga.

Juk vasarą turime didžiausią sportinių veiklų pasirinkimą: pradedant bėgimu, baigiant į populiarumo viršūnes įsiveržusiomis vandenlentėmis. Todėl šiandien pristatau populiariausias sportines veiklas vasaros sezonu ir kokią naudą suteikia mūsų kūnui!

1. Bėgimas

Atėjus šiltajam sezonui tapo įprasta gatvėse pastebėti bėgiojančius, o gal net ir patiems prisijungti prie jų, taip pradedant dailinti savo kūną vasarai. Pagrindinės taisyklės: bėgant, svarbu taisyklingai dėti pėdas - vidinės pusės turi būti vienoje linijoje. Keliai turi būti minkšti, kad nepažeistume sąnarių. Nugara - tiesi, į priekį veržtis krūtine ir klubais, galvą laikyti tiesiai. Svarbu taisyklingai kvėpuoti - reguliariai įkvepiant pro nosį, ikvėpiant pro burną. O svarbiausia - turėti patogią avalynę, kad nepažeistumėte čiurnos sąnario. Nauda akivaizdi: bėgiojant dirba visi kūno raumenys, labiausiai - kojų, todėl kūnas bus stangrus, lengviau kris kūno svoris.

2. Riedučiai

Jei ne bėgti, tai riedėti! Jei jaučiate, kad bėgimas - ne jums, visada galite griebti draugę, riedučius ir pasileisti ieškoti nuotykių! Taisyklės paprastos: laikyti pusiausvyrą, važiuojant truputi pasilenkti į priekį, kad būtų lengviau spirtis, judinti rankas - taip suteikiant greičio ir lengvinant atsispyrimą. Naudinga, nes sudeginama kur kas daugiau kalorijų nei bėgant, daugiausia dirba kojų, sėdmenų, nugaros raumenys, tačiau kaip ir bėgime - dalyvauja visi. Kūnas bus stangrus, raumenys vystysis simetriškai. Važinėjimas riedučiais gerina laikyseną, koordinaciją, eiseną bei kūno balansavimą.

Mergina, riedučiai
Mergina, riedučiai
Shutterstock

3. Dviračiai

Neapsisprendžiate - keliauti automobiliu ar autobusu? Imkite dviratį ir pamirškite visas dvejones! Ne tik neteršite aplinkos, bet taip pat pasportuosite, o dar ir artimiau pabendrausite su draugais ar šeima. Važiuoti dviračiu išmokstame dar maži, todėl reikia turėti patogią aprangą, avalynę ir leistis į kelionę. Nauda: kaip ir minėjau, dviračiai neteršia aplinkos, dirba kojų, sėdmenų raumenys, naudinga širdžiai ir kraujagyslių sistemai, gerina atmintį ir darbingumą.

4. Badmintonas, lauko tenisas

Jei pristigote veiklos - imkite raketes, muselę ir žaiskite badmintoną. Ir linksmai praleisite laiką, ir patreniruosite viršūtinę kūno dalį. Lauko tenisas - vienas iš žaidimų, kurio metu sudeginama daugiau kalorijų, nei žaidžiant paplūdimio tinklinį. Treniruosis ne tik viršutinė kūno dalis, bet ir visi kūno raumenys, gerina koncentraciją, koordinaciją.

5. Paplūdimio tinklinis

Puikus būdas aktyviai praleisti laiką paplūdimyje su draugais. Žaidžiant tinklinį gerinamas širdies darbas, stiprinama imuninė sistema, didinama ištvermė ir deginamos kalorijos.

Paplūdimio tinklinis
Paplūdimio tinklinis
Shutterstock

6. Plaukimas

Maudynės ir plaukiojimas neatsiejama vasaros dalis. Tai yra puikus laiko praleidimo būdas, jei atostogas leidžiate prie vandens telkinio. Plaukiojant dirba visi kūno raumenys, gerinama ištvermė, kvėpavimas bei lankstumas. Būdami vandenyje atsipalaiduojame, todėl jaučiamės kur kas geriau.

7. Vandenlentės

Itin pamėgtas, ir vis labiau bandomas vasaros sezono ekstremalus užsiėmimas - vandenlenčių sportas. Norėdami tuom užsiimti, svarbu turėti gerą fizinį pasiruošimą, kad vietoje linksmo laiko praleidimo, netektų gydytis traumų. Šis sportas gerina pusiausvyrą, ištvermę, koordinaciją ir stiprina kūną.

Vasara - aktyvus laikas, todėl svarbu jį išnaudoti ne tik poilsiui, bet ir užsiimant savo mėgiama veikla. Norinčius paskaityti daugiau apie sportą, sveiką gyvenseną, kviečiu apsilankyti mano tinklaraštyje https://rimabaltkojyte.wordpress.com

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis