5 ryškiausios rudens avalynės tendencijos – būtina žinoti kiekvienai stileivai (FOTO)

Šį rudenį ilgai vyravusį minimalizmą avalynėje keičia dekoratyvumas. Spalvingi aksominiai aulinukai, kaubojiškus primenantys smailėjantys batai, sportiniai bateliai, puošti kaspinais – tai tik keli svarbiausi šio rudens ir žiemos akcentai, rodo avalynės tinklo „Deichmann“ tendencijos. Kas bus aktualiausia avalynės madoje šaltąjį sezoną ir kokius įvaizdžius bei rūbų-batų derinius rinktis, pataria stilistė ir mados tinklaraštininkė Lina Bernotaitytė.

1. Šio sezono karalius – aksomas

Aksomas šiemet su trenksmu žengia į mados olimpą, užkariaudamas visus naujausius avalynės modelius. Jau praėjusį sezoną buvo galima pastebėti jo karaliavimą drabužių modeliuose – aksominėmis palaidinėmis, sijonais ar suknelėmis puošėsi dažna stileiva. Tačiau šiemet aksomo medžiaga stiliaus deriniuose bus pastebima dar dažniau.

„Švelni aksomo medžiaga bus sutinkama tiek aukštakulnių, tiek ir sportinių batelių ar aulinukų modeliuose. Šį sezoną patys madingiausi – raudoni, violetiniai ir burgundiški atspalviai. Taip pat ieškokite vyraujančių tamsiai mėlynų, pilkų ar juodų aksominės avalynės modelių. Nepamiršti išlieka ir karinio įvaizdžio avalynės motyvai“, – naujos batų kolekcijos pristatyme kalbėjo L. Bernotaitytė.

Šį rudenį stilistė rekomenduoja nepamiršti ir aukštakulnių. Būtent zomšiniai bei aksominiai aukštakulniai jūsų rudeniniam stiliui suteiks ypatingo žavesio. Tokie elegantiški bateliai, pagražinti kaspinais, kutais ir kniedėmis, papuoš kiekvieną aprangą.

2. Detalės, detalės ir dar kartą detalės

Aplikacijų (angl. embodies) su įvairias užrašais, komiksų motyvais ar paveikslėliais buvo itin daug ant žaismingų vasaros batų ir aksesuarų. Tačiau net ir subtiliuose rudens modeliuose ši tendencija nedingsta. Atvirkščiai – rudens ir žiemos modelius papildo tokie dekoratyvūs elementai kaip siuvinėjimai, kaspinai, brangakmenius menantys klijavimai ir kitos dekoratyvios detalės. Svarbiausios medžiagos ir faktūros – zomša ir lakuota oda.

„Šio sezono avalynės šūkis – minimalizmui ne! Remiantis tendencijomis, šiemet lentynose ypač daug modelių, kuriuose dominuoja įvairūs siuvinėjimai – gėlės, dekoratyvūs elementai. Drabužiai dekoruojami įvairiais antsiuvais ir tūriniais elementais. Dekoratyvius batelius galite derinti keliais būdais: prie minimalistinio stiliaus drabužių arba prie panašaus faktūrų ir spalvų ansamblio“, – teigia L. Bernotaitytė.

Šaltesnėms rudens dienoms stilistė pataria rinktis šiek tiek grubesnės odos storapadžius aulinukus. Jeigu esate elegancijos gerbėja, rinkitės aulinukus su platformomis, puoštus subtiliomis gėlių aplikacijomis, karpiniais, kniedėmis ir atvartais – visa tai suteiks įvaizdžiui daugiau išskirtinumo.

3. Blizgučiai – nuo galvos iki kojų

Blizgučiai – dar viena šio sezono tendencija, kuri ryškiai nuspalvins daugelį batų modelių. Praėjusį sezoną, anot stilistės, rinkomės subtiliai sidabrinius ar auksinius atspalvius, tačiau šį sezoną avalynės blizgesys tapo dar ryškesnis.

„Avalynės blizgesys šiemet pasireikš dviem formomis: blizgiomis medžiagomis arba blizgiomis detalėmis. Pavyzdžiui, itin populiarius blizgus kulno akcentas, žvilgantis bato priekis ar kiti blizgūs batų elementai. Sidabru spindinčius batelius drąsesnės gali derinti prie sidabrinių atspalvių turinčių drabužių arba prie kasdienės aprangos. Šio stiliaus batai tinka tiek kasdieniškam deriniui su džinsais, tiek puošnesniam klasikinių kelnių kostiumui“, – sako L. Bernotaitytė.

4. 80-ųjų mada moderniai

Šiuolaikinė mada vis dažniau atsigręžia į praeities mados tendencijas, o šis sezonas – ne išimtis. Rudenį/žiemą ypač nudžiugs senojo roko stiliaus mėgėjos: šis sezonas – grubių aulinukų metas. Kniedės, sagtys, diržai ir įvairios „sunkios“ detalės nugula ant aulinių batų, suteikdamos joms ypatingo žavesio. Pastebimas ir įdomus stiliaus „posūkis“ – kaubojiškus menantys batai smailėjančiu galu.

„Šio stiliaus avalynė – kasdienybės draugė, nes 80-ųjų stilius yra praktiškas ir dera prie trikotažo, džinso. Norint pagyvinti sukurtą rūbų ansamblį, rinkitės akcentą ant kojų – ryškius ir kniedėmis ar metaliniais elementais puoštus batus. Jeigu norite paaštrinti savo įvaizdį – rinkitės papildomas odos detales, tokias kaip sagtimis dekoruota odinė rankinė“, – teigia stilistė.

Šį rudens-žiemos sezoną toliau karaliaus ne tik „rokeriški“, bet ir klasikiniai auliniai batai. Visi jie rudeniškų atspalvių: pilki, šviesiai rudi ir ryškiai raudoni, tad derinimas prie skirtingų aprangos stilių taps itin paprastas.

5. Viską apimantis sportinis stilius

Sportinio stiliaus tendencija – jau nieko nebestebina, tačiau kiekvieną sezoną ji pasireiškia vis skirtingomis formomis ir akcentais. Pavyzdžiui, šiemet kiek neįprasta sportinio stiliaus detalė – kaspinai, su kuriais sportiniai bateliai derinami vietoje įprastų raištelių. Be to, šiemet sportiniai bateliai kur kas dekoratyvesni: pradedant nuo klasikinių ryškios vyšninės spalvos modelių, baigiant baroko stiliaus gėlių aplikacijomis puošta avalyne.

„Iš tiesų sportinių batelių modeliai tampa vis labiau dekoratyvūs ir puošnūs. Tai ypač galima pastebėti iš tokių akcentų kaip blizgūs sportinių batelių akcentai ir brangakmenių imitacijos. Be to, iki šiol buvęs populiarus įprastas sportinis stilius šiek tiek keičiasi ir šiai dienai podiumus užkariavo vintažinis sportinis stilius. Populiaresni tampa stambesnio modelio sportiniai bateliai išdidintomis formomis“, – teigia L. Bernotaitytė.

Anot stilistės, naujo tipo sportinius batelius derinkite prie kasdienės arba net šventinio stiliaus aprangos. Taip sukursite kontrastingą įvaizdį ir įsiminsite ilgam.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis