Ypatingos gudrybės, jog 2018 m. turėtum ilgus svajonių plaukus

Merginos nuolat nori pokyčių. Kartais užtenka vieno žvilgsnio į suskilinėjusius plaukų galiukus ir tu jau žygiuoji į kirpyklą trokšdama ekstremalių permainų. Tačiau kartais tie pokyčiai tik dar labiau nuliūdina: plaukų stilistas vėl per daug iškarpė ar be gailesčio nurėžė kasas iki ausų. Todėl jeigu ir tu dėl dažno plaukų kirpimo „įstojai“ į svajojančių apie ilgus plaukus gretas, šie patarimai - kaip tik tau! Jie padės kantriai, bet užtikrintai užsiauginti ilgas kasas.

1. Atsisveikink su kirpykla

Plaukų meistrai dažnai kartoja, kad plaukų galiukus būtina kirpti kas 4-6 savaites. Per mėnesį plaukai paauga maždaug 1,5cm, todėl jei kas mėnesį nurėši tiek, kiek plaukai spėjo paaugti, ilgas kasas gali pamiršti. Todėl pasiryžk bent pusmetį nesilankyti kirpykloje ir bent truputį paauginti kasas. Jei manai, kad kerpant plaukus jie greičiau augs, smarkiai klysti. Todėl geriau daugiau dėmesio skirk plaukų galiukai, o kai šie ne taip skilinės, tau nesinorės taip dažnai plaukų trumpinti.

2. Vitaminai

Jeigu tavo plaukai silpni, slenka ir prarado žvilgesį, nusprendusi juos auginti įsigyk ir specialių plaukams skirtų vitaminų bei rinkis maistą, kuriame esančios medžiagos gyvybiškai svarbios sveikam plaukų augimui. Valgyk daugiau vištienos, kiaušinių, paprikų, česnakų, žuvies ir riešutų. Šiuose produktuose esantis cisteinas padeda plaukams greičiau augti.

3. Masažas

Suaktyvindama galvos odos kraujotaką taip pat gali plaukams „padėti“ greičiau augti. Masažuok galvos odą plaudama plaukus, taip pat 10 minučių kasdien skirk galvos masažui prieš miegą.

4. Dėmesys galiukams

Nori ilgų plaukų - pradėk rūpintis jų galiukais. Atšalus orams būtinai plaukus slėpk po kepure, nes niekas nežaloja galiukų tiek, kiek patiriama temperatūros kaita. Kepurė - tiesiog būtinas šaltojo sezono atributas, nes jei šaltis paveiks plaukų svogūnėlius, plaukai gali pradėti slinkti ir lūžinėti. Bent kartą per savaitę plaukų galiukus palepink aliejaus kauke. Geriausiai galiukus veikia Arganų aliejus, tačiau jei jo neturi, tiks ir alyvuogių aliejus. Gausiai ištepk plaukų galiukus aliejumi ir palik per naktį. Ryte kruopščiai išplauk plaukus įprastu šampūnu. Plaukai suminkštės ir ne taip greitai praras natūralią drėgmę.

5. „Draugiškos“ šukuosenos

Mėgsti plaukus rišti į uodegėlę? Gaila, bet ši šukuosena - tikra plaukų „laužytoja“. Jei negali ištverti plaukų nesusirišusi, stenkis kasdien juos rišti vis kitoje vietoje, taip plaukai turės mažiau galimybių skilinėti dėl veržiančių gumelių. Pati saugiausia šukuosena - ne per tvirtai surišta kasa. Jei nori, kad plaukai nesusiveltų, prieš eidama gulti supink juos į kasą ir ryte nebereikės vargti stengiantis juos iššukuoti. Taip pat venk tvirtų kuodelių ir visų šukuosenų, kurioms plaukus reikia garbanoti arba tiesinti žnyplėmis, velti ar sukti. Leisk savo plaukams pailsėti!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis