Veido žemėlapis: jį išmokus galima atsikratyti ne vienos problemos(IŠBANDYK)

Rytų medicina teigia - neverta kulniuoti pas gydytoją pirmiausia atidžiai neapžiūrėjus veido. Veidas gali nusakyti ne tik tavo sveikatos problemas, bet ir atskleisti psichologines bėdas. Ištyrinėk savo veido žemėlapį ir sužinok, į ką tau reikėtų atkreipti dėmesį!

Veido žemėlapis
Veido žemėlapis
Fotolia nuotr.

Kaktos sritis. Kaktos sritis ypač glaudžiai siejasi su nervine sistema. Patiri stresą mokykloje, universitete ar darbe? Mažai miegi ar jau senokai ilsėjaisi? Visa tai, ko gero, atsispindi tavo kaktos sirtyje - ji gali būti išberta smulkiais spuogeliais. Stenkis pailsėti ir gerk kuo daugiau vandens, jog oda išsivalytų. Bėrimas kaktos srityje gali reikšti, jog piknaudžiauji kokiais nors vaistais ar geri netinkamas kontraceptines tabletes, tad jei neramina bėrimas, pasikonsultuok su šeimos gydytoju.

Skruostų sritis. Ši sritis susijusi su skrandžio bei kepenų funkcijomis, tad jei jos sutrikdytos, tave gali berti smulkiais raudonais inkštirais. Tad pirmiausia atsisakyk aštraus, riebaus maisto, gazuotų gėrimų, venk rūkymo. Beje, ši sritis itin jautri, todėl venk spuogelių spaudymo rankomis, verčiau patikėk veido priežiūrą profesionalams.

Skruostų sritis taip pat susijusi su plaučių veikimu, todėl jei pastebi neįprastą, ilgokai nedingstantį raudonį po sunkaus fizinio darbo, tuoj pat susirūpink, mat gali būti sutrikusi plaučių veikla.

Nosies sritis. Bėrimas nosies srityje, ypač spuogeliai ant nosies galiuko, gali reikšti širdies problemas. Jei širdis netinkamai funkcionuoja, sutrinka kraujotaka, kuri sąlygoja bėrimus šioje srityje. Dėl to gali būti kaltas pasyvus gyvenimo būdas, didelis nerimas ar stresas. Jei pastebi išėrimus šioje srityje, nedelsdama keliauk pas gydytoją!

Lūpų sritis. Lūpų srityje atsirandantys bėrimai gali signalizuoti apie virškinimo bėdas - sutrikusią skrandžio ar kasos veiklą. Jei gyveni įtemptą gyvenimo būdą, tavo mityba nevisavertė, dažnai pasilepini saldumynais ar pusfabrikačiais, organizmas į tai atsako skrandžio sutrikimais. Atidžiai peržiūrėk savo dienos mitybos racioną - įtrauk kuo daugiau daržovių, vaisių, o svarbiausia, gerk kuo daugiau skysčių. Vartojant skysčius šalinami toksinai, todėl sparčiai valosi ir skaistėja.

Smakro sritis. Smakro srities bėrimai išduoda, jog yra sutrikusi hormoninė pusiausvyra. Hormoninė veiklą dažniausiai trikdo netinkamas gyvenimo būdas - patiriamas stresas, konfliktai, pyktis ir užslėptos emocijos. Labai dažnai hormoninės pusiausvyros sutrikimais skundžiasi kavos mėgėjai - pernelyg didelis kofeino kiekis skatina nemigą ir širdies veiklos sutrikimus. Patariama išgerti ne daugiau nei du kavos puodelius per dieną - toks kiekis saugus organizmui.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis