Tobulo kojų įdegio gidas: 7 žingsniai, kaip sparčiausiai įdegti kojas

Nėra nieko labiau erzinančio už baltas it sūris kojas, kurios pasimato atšilus orams ir spintos gilumoje paslėpus pėdkelnes. Kadangi skaisti vasaros saulė dar nelepina, tačiau jau yra taip šilta, jog norisi vaikštinėti su trumpomis suknelėmis ar šortais, pateikiame gidą, kaip tolygiai, efektyviai ir greitai įdegti kojas.

Nuspręsk, kiek laiko gali skirti savo kojų įdegiui, pagal ir tai verta rinktis savaiminio įdegio kremą. Atmink, kad kremui suveikti kartais reikia ir 8 valandų, todėl jei jau nuspręsi tepti kojas savaiminio įdegio kremu, daryk tai laisvalaikiu ir neskubėk.

Išsirink tinkamą kremo atspalvį. Nemanyk, kad jei pasirinksi tamsiausią įdegį suteikiantį kremą, galėsi džiaugtis tobulai įdegusiomis kojomis. Jeigu tavo kojos nematė saulės nuo praėjusios vasaros, rinkis patį šviesiausią savaiminio įdegio kremo atspalvį, taip išvengsi „oranžinio zebro“ efekto, kai itin tamsus nelygiai užteptas kremas „papuošia“ baltas kojas oranžiniais dryžiais.

Prieš tepdamasi savaiminio įdegio kremu nusiprausk po dušu ir būtinai nušveisk kojų odą šveitikliu, taip kremas tolygiau įsigers. Savaiminio įdegio kremo negalima tepti nepraėjus 12 valandų po kojų skutimo, nes gali sudirginti odą.

Pirmiausiai losjonu įtrink išorinę ir vidinę kelių dalį, pėdas ir čiurnas. Šių vietų oda įdega skirtingai nei likusi kojų oda, todėl būtent nuo jų ir reikia pradėti, kad savaiminis įdegis atrodytų kuo natūralesnis.

Tolygiai kremu ištepk likusią kojų odą ir sukamaisiais judesiais jį įtrink. Atidžiai apžiūrėk, kad net menkiausias odos lopinėlis neliktų be kremo. Kuo kruopščiau tepsi kremą, tuo mažiau galimybių, kad kojos įdegs netolygiai.

Ištepus kremu reikia laukti ne mažiau 20 minučių, kol galėsi be baimės apsirengti. Palauk, kol kremas galutinai įsigers, nes jei jis pateks ant drabužių, teks kovoti ne tik su netolygiu įdegiu, bet ir sunkiai išskalbiamomis dėmėmis.

Jei turi galimybę, stebėk, kaip sparčiai kremas tamsėja ir jeigu pastebėjai, kad ant kojų liko šviesesnių dėmelių, kuo greičiau kas patepk kremu, kad įdegis taptų tolygus. Išsitepus kremu negalima praustis 12 valandų ir 3 dienas vengti odos šveitimo ir skutimo.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis