Tobulo įdegio gidas: kaip efektyviausiai pasiekti rezultatą?

Nepriekaištingas įdegis - privalomas vasaros atributas, kurio siekia kiekviena mergina. Coco Chanel buvo ta, kuri atvedė į madą saulės nubučiuotą odą. Nuo to laiko iki šių dienų įdegis vis dar yra toks pats populiarus. Problema, kad gražiai ir tolygiai įdegti pavyksta ne visoms. Todėl dalinamės patarimais, padėsiančiais mėgautis gražia oda. Kai kuriuos iš jų tikriausiai puikiai žinai, tik ne visus vykdai!

Pati pradžia prasideda tavo vonioje. Kūno šveitikliu pašalink visas negyvas odos ląsteles. Tai geriausias būdas paskatinti odą tolygiam įdegiui. Odą sudrėkink šiltu vandeniu ir įtrink švelniu šveitikliu su apvaliais grūdeliais. Jokiu būdu nepirk šveitiklių su pailgais grūdeliais, nes jie braižo odą. Švelniais sukamaisiais judesiais patrink odą, kad pasišalintų visos negyvos ląstelės ir nusiprausk šiltu vandeniu. Šveitiklį gali pasigaminti ir pati. Tam reikės sumaltos kavos arba abrikosų ar vynuogių kauliukų grūdelių.

Norėdama padidinti įdegio intensyvumą, turi tiesiog padidinti melanino kiekį savo organizme. Geriausi natūralūs beta karotino tiekėjai yra morka ir abrikosas. Užtenka išgerti stiklinę morkų sulčių ar suvalgyti keletą abrikosų prieš ir po deginimosi, kad pasiektum pavydėtiną įdegį.

Įdegis
Įdegis
Fotolia

Eidama į paplūdimį, nusivalyk visą kosmetiką nuo veido, stenkis nenaudoti kvepalų ir dezodorantų, nes jie užkemša poras. Leisk savo odai natūraliai pakvėpuoti.

Drėgmė – vienas iš esminių dalykų, norint palaikyti gražų įdegį. Gerk daug vandens ir pakeisk savo kasdienius higienos procedūrų ritualus: atsisakyk labai karšto vandens ir prauskis po dušu, o ne vonioje. Prausimuisi naudok priemones, kuriuose yra drėkinančio alyvuogių aliejaus, o kūną švelniai nušluostyk ir jokiu būdu netrink odos rankšluosčiu.

Taip pat atmink ir turėk omenyje, kad pats geriausias laikas degintis yra rytais iki 11 valandos, ir vakarais nuo 16 valandos. Nereikėtų pamiršti, kad drabužiai irgi yra pralaidūs ultravioletiniams spinduliams. Pabuvus saulėje, geriau rengtis laisvesniais, tamsesniais drabužiais ir vengti aptempto apatinio trikotažo. Viskas, kas spaudžia odą, gali pakenkti tolygiam įdegiui.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis