Tavo kasdieniniai įpročiai, labiausiai darkantys išvaizdą

Kodėl vienos merginos, būdamos trisdešimties atrodo it dvidešimtmetės, o štai kai kurios dvidešimtmetės rodosi dešimčia metų vyresnės? Šis nesusipratimas slypi kasdieniniuose mūsų įpročiuose. Iš pažiūros nekalti įpročiai darko išvaizdą ir tuo pačiu mažina pasitikėjimą savo jėgomis.

Jei nors vienas iš šių įpročių tau puikiai pažįstamas, susimąstyk ir gerai apgalvok, ar nevertėtų šių įpročių atsikratyti.

Negatyvumas

Rodos, psichologinė būsena neturi jokio sąlyčio su išvaizda? Daugelio tyrimų išvados patvirtina, jog patiriamos negatyvios emocijos kenkia ne tik organizmui, bet ir išvaizdai. Gydytojai patvirtins, jog raktas į puikią išvaizdą yra švarios mintys bei rami vidinė būsena. Jei jaučiamės prislėgtos ar depresiškos, tuomet ne tik nesinori rūpintis savimi, bet ir pats organizmas išduoda, jog viduje išgyvename dramą - veido oda papilkšvėja, paakiai pajuoduoja, pradeda nežmonišku tempu slinkti plaukai ar skilinėti nagai. Nuolatos patiriamas stresas ir niūrios mintis darko atvaizdą veidrodyje.

Aukšta arklio uodegėlė

Ši jaunimo pamėgta šukuosena, pasirodo, yra tikras plaukų grožio žudymas. Tik lėtas. Plaukų priežiūros specialistai teigia, jog nuolatos puošiantis tokia šukuosena penkerių metų bėgyje pastebėsite išretėjusius bei žvilgesį praradusius plaukus. Be to, arklio uodegėlė, jei ši rišama aukštai, gali būti ir nuolatinių galvos skausmų priežastis, todėl šia šukuosena reikėtų puoštis tik ypatingoms progoms.

Arklio uodegėlė
Arklio uodegėlė
Fotolia

Aukštakulniai

Aukštakulnių mylėtojų pasaulyje - daugybė, tačiau mėgstančioms batus ant aukšto kulno vertėtų įsidėmėti, jog jie gali tapti ankstyvo artrito ir nugaros skausmų priežastimi. Tiesa tokia, jog aukštakulniai suspaudžia kojų pirštus, o tai gali privesti net iki kojų pirštų deformacijos. Jei trokšti aukšakulnius avėti saugiai, venk jais puoštis daugiau nei dvi valandas per dieną. Merginos, kurios aukštakulnius avi visą darbo dieną, rizikuoja susidurti su rimtomis sveikatos problemomis.

Nuolatinis akių trinimas

Daugelis iš mūsų mėgsta akis trinti rankomis, taip atverdamos kelią ne tik blakstienų retėjimui, akių paburkimui ar raudonavimui, bet ir rimtam akių uždegimui. Pati pagalvok, juk ant rankų gyvena tūkstančiai bakterijų, kurios lengvai gali persikelti ir ant akių zonos. Akys - itin jautrus organas, todėl geriau šio blogo įpročio atsikratyti kuo greičiau.

Akių trinimas
Akių trinimas
Shutterstock

Piktnaudžiavimas maisto papildais

Maisto papildai reikalingi tuomet, kai organizmui trūksta maistinių medžiagų. Jų stygius pasireiškia sveikatos sutrikimais, tačiau prieš pirkdama maisto papildus būtinai išsiaiškink, kokių tiksliai medžiagų tau trūksta. Jei ant kosmetinio stalelio apstu buteliukų su įvairiais maisto papildais, tai gali pridaryti daugiau žalos nei naudos.

Sunkūs nešuliai rankose

To neišvengsi - dažnai iš mūsų kartais tenka nešti ne vieną kilogramą sveriančius daiktus. Jei tavo rankinė sveria tiek, lyg į ją būtum įsidėjusi kelis sunkius akmenis, tuomet pagalvok, ar nešdama tokį sunkų nešulį nekenki sveikatai. Ankstyvos nugaros problemos, kaklo skausmas, rankų patempimas, iškrypusi laikysena - tai tik maža dalis bėdų, kurios gali užklupti nuolatos tempiant sunkius daiktus.

Šlapių plaukų šukavimas

Ne, ne ir dar kartą ne šiai plaukus žalojančiai procedūrai. Kad ir kaip norisi šukomis išskirstyti šlapių plaukų sruogas, leisk plaukams šiek tiek pradžiūti ir tik tuomet, naudodamasi džiovintuvu, švelniai iššukuok plaukus. Jei plaukus šukuoji šlapius, greitu metu pastebėsi plaukų galiukų skilinėjimą bei praretėjusius plaukus.

Šukos
Šukos
Shutterstock

Gausus maitinamojo kremo naudojimas

Nemažai merginų mano, jog kuo gausiau užteps maitinamosios priemonės ant veido odos, tuo efektyvesnis bei greitesnis bus rezultatas. Nė vienas kosmetologas šios tiesos nepatvirtintų - ne sluoksnių gausa užtikrina rezultatą. Priešingai, pernelyg gausus maitinamojo kremo naudojimas gali iššaukti patinimus, raudonį ir nepageidaujamus inkštirus. Šiuo atveju (kaip ir daugeliu) mažiau yra daugiau.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis