Tai darome visos, o odai pakenkiame negrįžtamai

Odos grožiui puoselėti dažniausiai vien vandens ir muilo nepakanka... Tikriausiai žinai, jog gražiai veido odai išlaikyti reikia ne tik pastangų, bet ir valios.

Ir mes čia ne apie šokolado perteklių, kuris gali sukelti bėrimą... Yra dar trys dalykai, kurie odai gali pakenkinti negrįžtamai!

1. Per daug saulės

Buvo laikai, kai žmonės manė, kad tiesiog puiku išsitepti kūnus kūdikiams skirtu aliejuku ir visą dieną kepintis saulėje. Dermatologai nuo to laiko mums leido suprasti, kad saulės garbinimas gali lemti pirmalaikį odos senėjimą ir netgi vėžį.

2. Odos šveitimas

Veido prausimas – puiki mintis, ko nepasakysi apie veido šveitimą. Šveitimas gali labai sudirginti odą. Ne kartą aknės kamuojami žmonės bandė nušveisti odą, tikėdamiesi, kad tai pagerins situaciją, tačiau iš tikrųjų aknė tik dar sustiprėdavo.

Taigi, elkitės su savo oda švelniai. Prauskite savo veidą švelniais sukamaisiais judesiais.

3. Spuogų spaudinėjimas

Kontroliuokite staiga kylantį norą išspausti spuogą. Spuogų spaudinėjimas aknę gali tik dar labiau sustiprinti, gali netgi susiformuoti nuolatiniai randai.

Taigi, geriau palikite spuogus ramybėje. Vietoj spuogų spaudinėjimo išbandykite parduodamas priemones, kurių sudėtyje yra benzoilo peroksido ar salicilo rūgšties.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis