Susiduriančioms su spuogeliais ši žinia pakeis viską

Oficialiais duomenimis, vien JAV nuo aknės bei kitų odos problemų kenčia net 50 milijonų žmonių. Teigti, jog tai yra liga, kurią paprasčiausiai išaugama, negalima - daugybę žmonių visame pasaulyje net ir išgyvenę brendimo laikotarpį, neišsivaduoja nuo veido odos problemų.

Dermatologai skelbia pavojų - didėjantis oro užterštumas, maisto produktuose esantys konservantai, menkas geriamojo vandens vartojimas didina su veido problemomis susiduriančių žmonių skaičių. Nuo aknės kenčia vis jaunesni, o išgydyti šią odos ligą yra be galo sudėtinga - tam reikia ne tik laiko, bet ir daugybės pinigų. Susiduriantys su odos problemomis nustoja skaičiuoti pinigus, skirtus odos gydymui - kosmetikos priemonės, gydomosios procedūros ir medikamentai kainuoja daug, tačiau neretai trokštamo rezultato neatneša.

Daugybę tyrimų bei eksperimentų visame pasaulyje nublanksta prieš naujausią Kalifornijos universiteto mokslininkų grupės išradimą - kuriamą vakciną nuo spuogų. Nors ši žinia gali skambėti lyg iš fantastikos srities, skiepų nuo spuogų idėja yra visai reali. Tyrimui vadovaujantis profesorius Erikas C. Huangas teigia, jog vakcinos kūrimo procesas yra sudėtingas - visų pirma, kelerius metus mokslininkai eksperimentuos su realiais pacientais klinikinių tyrimu metu ir sieks išsiaiškinti, ar vakcina yra iš tiesų yra veiksminga.

Mergina
Mergina
Fotolia

Pasirodo, mokslininkai pagaliau sukūrė antikūnį, kuris kovoja su Propionebacterium Acnes (P.acnes) bakterijomis ir geba jas išnaikinti. Nors vakcinos naudingumas yra vertinamas skeptiškai, mokslininkai tiki savo sėkmę ir remiasi vakcinos nuo gripo pavyzdžiu - kadaise niekas negalėjo patikėti, jog tokie skiepai egzistuos ir bus plačiai taikomi medicininėje srityje.

Jei eksperimentas pavyks, vos po kelerių metų, anot profesorių, galėsime džiaugtis švaria bei skaisčia oda. Reiškia, pasaulyje nebeliks žmonių, kenčiančių nuo aknės! Tiesa, tokia vakcina kainuos ne mažiau nei kitos medikamentinės priemonės, vis dėlto suveiks kur kas greičiau bei, tikėtina, sukels mažiau žalos organizmui. Belieka laikyti kumsčius ir palinkėti sėkmės mokslininkams kuriant šį stebuklą!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis