STOP! Tai 5 merginų mėgstamos grožio procedūros, negrįžtamai pakenkiančios plaukams

Nors šios grožio procedūros merginų pasaulyje smarkiai paplitusios, plaukų priežiūros profesionalai pataria būti atsargesnėms ir verčiau rinktis natūralumą. Rezultatas gali būti labai liūdnas - išsausėję, blizgesį praradę plaukai ar net plaukų išretėjimas!

Šviesinimas. Šviesūs plaukai ne tik jaunina, bet ir vizualiai paslepia įvairius veido ar odos trūkumus. Tačiau balinami plaukai labai greitai tampa panašūs į šiaudus. Neapsigauk ir išsirinkusi ryškią tamsesnę spalvą: raudoną, kaštono ar riešuto. Plaukai įgaus ryškų atspalvį tik prieš tai išbalinti. Jei nori ryškių ar platininių plaukų, išsirink trumpų plaukų šukuoseną ir kas vakarą tepk plaukus arganų aliejumi. Taip jie nepraras žvilgesio ir mažiau šiaušis

Plaukų žnyplės. Tiek plaukų žnyplės garbanoms, tiek plaukų žnyplės tiesinimui nudegina plaukus. Ilgainiui plaukai praras žvilgesį ir nuolat bus pasišiaušę. Nors plaukai yra kiek labiau atsparesni karščiui nei oda, bet nuolatinis karštis juos vis tiek degina. Lygiai taip pat plaukams kenki, jei juos džiovini karštu džiovintuvu. Geriau džiovintuve nustatyk šalto oro srovę, garbanas riesk su suktukais, o tiesink plaukus maitindama įvairiais aliejais, kaip kokosų ar arganų.

Dirbtinės sruogos. Taip vadinamas plaukų priauginimas prieš kelis metus buvo itin mėgiamas įžymybių. Trumpų plaukų šukuosena staiga virsdavo ilgomis sruogomis, o plonų plaukų kupeta galėjo per porą valandų tapti įspūdingo storio plaukais. Tačiau dirbtinių plaukų sruogos realybėje yra nepriauginamos, bet priklijuojamos prie natūralių plaukų. Jas ne tik sunku prižiūrėti, bet ir kenkia plaukams. Įrodymas: dirbtinių sruogų gerbėjos Victoria Beckham ir Naomi Campbell buvo nuplikusios kuokštais.

Keratinas. Pastaraisiais metais plaukų tiesinimas keratinu tapo itin populiaria procedūra. Gali net išgirsti kaip po jos plaukai tampa žvilgantys ar prisotinami naudingų medžiagų. Tačiau jei dažnai keratinu tiesinsi plaukus, jie nušiurs ir gali net imti retėti. Procedūros metu naudojamose medžiagose yra formaldehido – jo taip pat yra, pavyzdžiui, automobilių išmetamosiose dujose. Jis dirgina akis ir odą. Taip pat, plaukams itin kenkia tiesinimo metu naudojama aukšta temperatūra.

Ilgalaikės garbanos. Jei nori garbanų, bet neturi laiko kasryt jų garbanoti karštomis plaukų žnyplėmis ar plaukų suktukais, kirpykloje tau pasiūlys ilgalaikes garbanas arba kitaip vadinamą cheminį garbanojimą. Deja, šiai procedūrai naudojamas ne tik karštis, bet ir chemikalai. Jie nudegina plaukus, šie ima šiauštis ir praranda žvilgesį. Be to į naudojamus chemikalus gali sureaguoti skalpo oda. Ji taps jautri, paraudusi ir niežtinti.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis