SOS: kaip išsaugoti vasaros metu įgytą įdegį?

Kas gali būti geriau, nei saulės nubučiuota, lygi, šokoladinio atspalvio oda vasarą? Šiltuoju metų laiku visos taip stengiamės gražiai nuruduoti, tačiau pasibaigus atostogoms prie ežero ar pajūryje ilgai brandintas įdegis labai greitai dingsta. Norisi jį išlaikyti kaip galima ilgiau? Žinoma, ir tam tikrai yra priemonių.

1. Drėkinimas

Tai pagrindinė ir nesenstanti taisyklė, norint išlaikyti ne tik įdegį, bet ir gražią odą apskritai. Išsirinkite sau tinkantį drėkinamąjį kremą ir naudokite jį du kartus per dieną ryte ir vakare (arba tik vakare, priklausomai nuo to, ar jūsų oda riebi). Kūnui naudokit pienelį arba losjoną, taip pat be galo tinka alijošius. Tai palaikys odos elastingumą ir neleis jai luptis bei šerpetoti, del ko viršutinis epidermio sluoksnis greičiau pasišalintų.

Kūno drėkinimas
Kūno drėkinimas
Shutterstock nuotr.

Kartą ar du per savaitę galite išsitepti kūną alyvuogių aliejumi ir 15-20 minučių pagulėti šiltoje vonioje. Tokia procedūra užrakins drėgmę giliausiuose odos sluoksniuose ir paliks ją minkštą ir švytinčią.

Drėkinimas taip pat reikalingas ir iš vidaus, taigi neužmirškite gerti daug vandens.

2. Pilingavimas

Žinau, tai turbūt paskutinė mintis, kuri šauna jums į galvą. Tačiau merginos, jei mėginsite išsaugoti įrudusią odą bijodamos ją pilinguoti, galiausiai nenušveistos negyvos ląstelės nusės odą nelygiais plėmais ir tai atrodys kur kas blogiau. Faktas, kad su laiku oda turi atsinaujinti, o negaudama saulės ji vis šviesės, tačiau patikėkit, geriau ji tegul būna tonu šviesesnė, negu nelygaus atspalvio.

3. Mityba

"You are what you eat" - turbūt ne kartą girdėjote šią frazę. Vienas veiksmingiausių būdų suteikti odai natūralų rusvumą - valgyti karotinu bei vitaminais A ir K praturtintu maistu. Jų gausu visuose geltonuose ir oranžiniuose vaisiuose ir daržovėse - abrikosuose, saldžiose bulvėse, pomidoruose, paprikose, bet ypatingai mokose. Morkos turi išskirtinių savybių keisti natūralų odos toną, todėl jas valgydamos ne tik greičiau įdegame vasarą, bet galime parusvėti netgi visiškai negaudamos tiesioginių saulės spindulių. Tik svarbu jas valgyti reguliariai ir jūsų oda ne tik įgaus šiltesnį atspalvį, bet pagerės ir bendra jos būklė.

Pomidorai
Pomidorai
Shutterstock nuotr.

4. Jokios depiliacijos vašku.

Vaško juostelės ne tik pašalina plaukelius, bet kartu su jais nuplėšia ir nemažą viršutinį epidermio sluoksnį su visu mūsų įdegiu. Norėdamos to išvengti geriau rinkitės skutimą, arba epiliatorių, kad oda liektų kuo mažiau paliesta.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis