Puikūs patarimai, kaip sutaupyti vietos lagamine

Į atostogas su savimi dažnai norime pasiimti pusę savo gyvenimo, juk niekada nežinai, ko gali prireikti. Nepriklausomai nuo atostogų tikslo, į savo lagaminus dažnai prisikrauname visai nereikalingų daiktų ir taip apsunkiname sau kelionę. Tam tikrų daiktų tenka atsisakyti dėl lagamino dydžio apribojimų, lagamino krovimas pareikalauja ir kūrybiškumo.

Laimei, yra triukų, kurie leis išnaudoti kiekvieną lagamino milimetrą. Išnaudok vietą, esančią batuose - batai užima bene daugiausiai vietos lagamine. Tačiau į šią problemą galima pažvelgt kūrybiškai ir į juos sudėt smulkesnius daiktus. Batuose tilps ir kosmetika, ir kelios poros kojinių.

Drabužius susuk, o ne lankstyk – atsikratyk įpročio į lagaminą dėti tvarkingai sulankstytus drabužius. Daugiau vietos sutaupysi, jei jų nelankstysi, o susuksi. Taip ne tik geriau išnaudosi lagamino erdvę, bet ir susidėsi drabužius greičiau.

Nepamiršk akinių dėklo – tai puiki vieta, kurioje tilps smulkūs aksesuarai ar maži papuošalai. Beje, akinius gali užsidėti skrydžio metu ir tokiu atveju į jų dėklą tilps ausinės ar telefono įkroviklis, kurių po kelionės ieškoti lagamine tenka dažnam.

Lagaminas
Lagaminas
Shutterstock

Į pagalbą pasitelkite diržą - jis neužima daug vietos ir gali būti naudingas ir ją taupant. Drabužius apjuosus diržu, juos labiau suspausi, tai automatiškai atlaisvins vietos. Be to, diržas naudingas toms, kurios nori išlaikyti tvarkingą marškinių formą – prieš skrydį įvynioki jį po marškinių apykakle, taip ši nesusispaus.

Universalios priemonės – išsigelbėjimas. Jei kelionėje nori palepinti kūno odą, verta pasiimti nedidelį indelį kūno aliejaus. Jį galima naudoti ne tik vietoje kūno losjono, bet ir vietoje skutimosi putų. O jei vyksti atostogų į saulėtus kraštus, aliejus padės nuraminti odą po saulės vonių.

Kosmetikai sutalpinti – lęšių dėklas. Šis metodas tinka trumpai savaitgalio kelionei. Kam su savimi imti daugybę buteliukų įvairios kosmetikos, kuri užima daug vietos, jeigu kelias dienas galima išsiversti su kur kas mažesniu jos kiekiu. Gal turi nenaudojamą kontaktinių lęšių dėklą? Jis čia puikiai tiks. Į jį galėsi įsipilti kremo, makiažo valiklio, skystos pudros ar kitos skystos kosmetikos, kurios užteks kelioms dienoms.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis