Prabangios kosmetikos pristatyme G. Gurevičiūtė atskleidė savo grožio paslaptis (FOTO)

Nors įprasta manyti, kad veido oda ima senti nuo 25 ar 30 metų, penktadalis Lietuvos moterų pirmuosius odos senėjimo požymius pastebi kur kas anksčiau – iki 25 metų, rodo amerikiečių kompanijos „Amway“ užsakymu atlikta Lietuvos moterų apklausa. Taip pat beveik pusė respondenčių odos senėjimo požymius pastebi nesulaukusios trisdešimties (26-30 m.). Ir nors oda sensta anksti, net ketvirtadalis šalies moterų į tai nekreipia dėmesio.

„Tyrimo rezultatai puikiai atspindi šiuolaikinį moterų gyvenimo būdą – mes daug laiko praleidžiame kondicionuojamose ir šildomose patalpose, nepakankamai judame, netinkamai maitinamės, patiriame daug streso ir įtampos, nenaudojome tinkamos kosmetikos – visi šie veiksniai daro įtaką priešlaikiniam odos senėjimui. Tad jeigu anksčiau odos jaunystė ir elastingumas buvo aktualus tik moterims, kurioms gerokai virš trisdešimties, šiandien tuo susirūpina merginos, vos perkopusios dvidešimt penkerių metų ribą ar dar anksčiau“, – teigia klinikos „Grožio pasaulis“ estetinės medicinos specialistė Justina Petrulionytė.

Taip pat tyrimo rezultatai rodo, kad besirūpindamos odos jaunyste, Lietuvos moterys didžiausią dėmesį (beveik 50 proc. respondenčių) skiria žalingų įpročių atsisakymui, pavyzdžiui, nerūko, vengia tiesioginių saulės spindulių. Tačiau net 25 proc. Lietuvos moterų nedaro nieko, kad pristabdytų odos senėjimo procesus. 7 proc. visų apklaustų respondenčių (daugiausiai – jauniausio amžiaus kategorijoje nuo 18 iki 25 m.) pirmųjų odos senėjimo požymių dar nepastebėjo.

Renginio akimirka
Renginio akimirka
Organizatorių archyvas

Greitas gyvenimo tempas – odos priešas

Televizijos laidų vedėja Gintarė Gurevičiūtė prabangios kosmetikos linijos „Artistry Supreme LX“ pristatyme pasakojo, jog visą gyvenimą džiaugėsi lygia ir stangria oda, tačiau pastaruosius metus pradėjo pastebėti pirmuosius odos senėjimo požymius.

„Kai pradėjau daug keliauti ir daugybę valandų praleisti lėktuvuose, oro uostuose, pradėjau jausti odos dirglumą, sausėjimą, pastebėjau ir pirmąsias raukšleles. Televizinis makiažas situacijos taip pat nepagerino – oda tapo porėta, o šis reiškinys apskritai nebuvo būdingas mano šeimoje. Supratau, kad jeigu nepradėsiu tinkamai rūpintis savo veido oda, ji pasens daug anksčiau, negu tikėjausi. Tad nors man dar tik trisdešimt, jau pradėjau naudoti specialią kosmetiką, kuri padeda sustabdyti odos senėjimo procesus ir išlaikyti odos gyvybingumą“, – kosmetikos linijos pristatyme kalbėjo G. Gurevičiūtė.

Anot televizijos laidų vedėjos, jos jaunos odos receptas susideda iš trijų pakopų: odos išorinio drėkinimo, veido raumenų stiprinimo ir sveiko gyvenimo būdo. G. Gurevičiūtė įsitikinusi – odos jaunyste reikia pradėti rūpintis dar tada, kai tik pastebime pirmuosius veido odos senėjimo požymius.

„Mano gražios odos receptas paprastas – visą gyvenimą stengiausi sveikai maitintis, judėti, gerti pakankami skysčių, vengti žalingų įpročių. Tačiau vien sveiko gyvenimo būdo nepakanka, antra svarbi dalis – veido raumenų masažai ir tonuso palaikymas. Aš esu smulkaus sudėjimo, neturiu didelio poodinio sluoksnio, tad mano oda yra linkusi suglebti. Na ir galiausiai, ne mažiau svarbus žingsnis – kokybiška kosmetika, kuri taip pat yra būtina. Nors visą gyvenimą iš viso nenaudojau jokių kremų, nes maniau, kad gražiai odai užtenka tik sveikos gyvensenos ir natūralių priemonių, dabar supratau, kad tai – netiesa“, – pasakojo G. Gurevičiūtė.

Gintarė Gurevičiūtė
Gintarė Gurevičiūtė
Organizatorių archyvas

Odos bioritmai – raktas į odos jaunystę

Estetinės medicinos specialistė J. Petrulionytė pabrėžia, kad viena iš odos senėjimo priežasčių – sutrikę natūralūs odos energijos procesai arba kitaip – bioritmai.

„Odos bioritmai veikia kiekvieno žmogaus odos būklę: riebumą, sausėjimą, veido temperatūrą. Odos funkcijos veikia geriausiai, kai jos ritmai sinchronizuoti ir energizuoti, tuomet oda atrodo jauniausiai. Vykstant natūraliam senėjimo procesui bioritmai išsibalansuoja ir trikdo tinkamą organizmo veiklą, todėl veido odos atsinaujinimo procesai lėtėja. Sutrikus bioritmų veiklai ląstelės praranda energiją, todėl oda greičiau pavargsta, praranda gyvybingumą. Ji praranda savo natūralias galias apsaugoti save dienos metu ir atsistatyti naktį“, – pasakoja J. Petrulionytė.

Specialistė teigia, kad tinkamas gyvenimo būdas ir kokybiška kosmetika gali padėti atitolinti senėjimo procesus ir sugrąžinti ląstelėms prarastą energiją.

„Ieškodamos kosmetikos priemonių, kurios gali išsaugoti odos jaunystę, jų sudėtyje ieškokite antioksidantų ir vitaminų – jie padeda apsaugoti odos ląsteles nuo žalingo laisvųjų radikalų poveikio ir padeda odai natūraliai save atstatyti. Labai svarbūs ir natūralūs aliejai bei lipidai, kurie apsaugo odą nuo neigiamo aplinkos poveikio. Dar viena svarbi sudedamoji dalis – kamieninės augalų ląstelės, kurios regeneruoja odą. Visų šių sudedamųjų dalių galite rasti anksčiau minėtoje odos priežiūros priemonių linijoje, skirtoje kovai su odos senėjimo procesais“, – teigia J. Petrulionytė.
Tai veido odos priežiūros rinkinys, kurį sudaro regeneruojantys veido ir paakių kremai. Šie produktai praturtinti gardenijos gėlės (Gardenia Grandiflora) ekstraktu, „CellEffect24“ komplekso mišiniu ir 24 karatų aukso dalelėmis.

Renginio akimirka
Renginio akimirka
Organizatorių archyvas

Grožio kompanijos mokslininkai ištyrė daugiau nei 300 augalų iš visų pasaulio kampelių, kol atrado, kad ypatingų savybių, padedančių odos jaunystei, turi gėlė gardenija (Gardenia Grandiflora). Jie distiliavo gėlės kamienines ląsteles, kurių grynasis ekstraktas veikia veido odos ląsteles ir atstato jų natūralius bioritmus bei grąžina odai prarastą energiją. Tokiu būdu veido ir paakių odos būklė yra ne tik atstatoma, bet ir atjauninama. Šis grožio rinkinys gali būti naudojamas tiek ir kaip prevencinė priemonė, siekiant sustabdyti odos senėjimo procesus, tiek ir siekiant minimizuoti ar pašalinti odos senėjimo veide paliktas žymes“, – kosmetikos linijos pristatyme teigė odos priežiūros priemonių ekspertas Andrzej Sawicki.

Renginio akimirka
Renginio akimirka
Organizatorių archyvas

Apie tyrimą:

„Spinter tyrimai“ 2017 metų rugpjūčio mėnesį 21 – 28 dienomis atliko reprezentatyvų Lietuvos moterų tyrimą, kurio metu buvo apklausta 531 respondentė. Tyrimo lokacija: visa šalies teritorija, iš viso 65 atrankiniai taškai.

.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis