Populiari grožio bei sveikatos procedūra - kiek skausmo jos metu galima toleruoti?

Kiek skausmo masažo metu yra normalu? Ar kuo skaudesnis masažas, tuo geresnis efektas? Kiek laiko po masažo dar yra normalu „jausti, kad kažkas buvo daryta“?

Mūsų pačios pirmosios patirtys susijusios su MASAŽAIS dažniausiai būna įsirašiusios į atmintį, kaip skausmingos, dažnai netgi labai skausmingos ir nemalonios.

Pavyzdžiui: vaikystėje krūtinės ląstos masažas, po persirgto plaučių uždegimo arba kasdienis kursas trumpų, skausmingų nugaros masažų poliklinikoje, kur pagrindinis judesys sausokos odos trynimas iš visų jėgų...dažniausiai alkūnėmis.

Masažo erdvės SKLIAUTUOSE specialistė Simona Mikalauskaitė įvardyja 4 taisykles, kaip elgtis su skausmu masažo metu.

Taisyklė nr.1 Apie skausmą reikia pasakyti Masažo specialistui

Sveiko audinio neskauda, taigi skausmas visų pirma yra indikatorius, kad su ta vieta reikia padirbėti daugiau ir lėčiau. Tai gairės Tavo masažo specialistui, kad pasiektumėte geriausių rezultatų.

Didžiausia klaida ką daro klientai, tai tyliai kenčia. Nesitikėk, kad pranešus apie skausmą masažuotojas sustos dirbti su skaudama vieta.

Tavo užduotis informuoti, o specialisto padaryti išvadas ir nuspręsti kaip dirbti toliau.\

Masažas
Masažas
Vida Press

Taisyklė nr.2 Atskirti aštrų ir nepakenčiamą skausmą, nuo buko ir slopstančio

Užuomina: bukas skausmo metu jaučiamas pojūtis tarsi buku daiktu kažkas spaustų skaudančią vietą vietą, aštrus skausmas stovi aukščiau skausmo skalėje, yra staigus ir jausmas tarsi kažkas aštriu daiktu varsytų kūną.

Gydantis/terapinis skausmas dažniau yra bukas, nei aštrus. Tokį skausmą gali jausti masažo metu ir tai iki tam tikro lygio yra normalu. Aštraus skausmo kentėti nereikėtų. Apie jį nedelsiant informuok masažo specialistą.

Taisyklė nr. 3 Kuo stipriau – tuo geriau?

Daugelis lietuvių tikrai mėgsta gerą, stiprų masažą. Tik stiprus masažas nebūtinai yra ir geras.

Skaudžiai atliekamas masažas, gali dar labiau sutraukti ir užspazmuoti raumenis dėl natūralių apsauginių raumens mechanizmų.

Masažuotojas turi būti kantrus ir dirbti stipriai, bet nesukelti aukšto lygio skausmo.

Taisyklė nr. 4 48 valandos

Tiek laiko galite jausti skausmą po terapinio, gydančio ir gilaus masažo. Jeigu skausmą jaučiate ilgiau, vadinasi masažas buvo per stiprus.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis