Pagrindinės rudens makiažo tendencijos pagal vizažistę Patriciją Butkutę – būtina nepamiršti kelių esminių taisyklių (FOTO)

Vasaros sezonu besivijusios natūralumą, rudens sezonu atsigręžiame į ryškumą, sodrumą. Ruduo – metas eksperimentams, tam pritaria ir profesionali vizažistė Patricija Butkutė, kuri atlieka makiažus profesionalaus makiažo dirbtuvėse „Make My Day“ . Patricija sutiko su mumis pasidalinti šviežiausiomis rudens sezono makiažo tendencijomis ir įvardino, kokios tekstūros, atspalviai bei makiažo stilius vyrauja šiuo sezonu.

Peržvelkime savo kosmetinės turinį ir pasiruoškime jį atnaujinti – rudens sezonas skirtas atrodyti drąsiai ir spalvingai. Tiesa, Patricija patvirtina seną tiesą, jog ne kiekviena mergina trokšta atrodyti ryškiai. Laimė, natūralumo šalininkės šiuo sezonu taip pat turi galimybę suspindėti! Paskaitykime ir įsidėmėkime.

Patricija, trumpai apžvelk šviežiausias rudens makiažo tendencijas – kokios tekstūros, technikos, kosmetikos priemonės vyrauja šiuo sezonu?

Šį rudens sezoną pagrindinės akių makiažo tendencijos būtų metalu tviskančios akys, madingi mėlyni šešėliai, taip pat į madą grįžtą dramatiškas akių pravedimas, akių pravedimai iš viršaus bei apačios. Kalbant apie lūpų makiažą, madingi rudi atspalviai, klasikinės raudonos lūpos, taip pat daug dėmesio skiriama lūpų blizgumui. Veido odai suteikiamas „drėgnos“ odos efektas. Paminėjau pagrindines tendencijas, jų yra tiesų yra nemažai, tačiau nemanau, jog visoms jos yra tinkamos, svarbiausia yra būti savimi ir dažytis taip, kaip jaučiatės geriausiai.

Ruduo – odė žemės spalvoms. Ar žemės atspalviai šiuo sezonu madingi, o galbūt yra originalesnių, naujai atrastų spalvų?

Šį rudenį dominuoja šios spalvos: natūrali kūno spalva, švelniai rožinė, tamsiai žalia, ruda, pilka, geltona, raudona, juoda, mėlyna bei balta. Žemės atspalviai buvo ir yra madingi, ypač rudens sezonu, tačiau nereikėtų bijoti ir įdomesnių, ryškesnių spalvų, nesibaiminti eksperimentuoti, kaip diktuoja ,,pantone“ spalvų institutas. Taip pat man atrodo, jog nesvarbu, kad ir kokios spalvos vyrautų, reikia atrasti sau tinkančias ir patinkančias.

Kokiais atspalviais rudens sezonu ryškinsime lūpas?

Atraskime ryškias spalvas: raudonai oranžinę, miško uogų atspalvio, violetinę, vyno spalvą. Madingos ir kiek blankesnės – rusva, šviesiai rožinė, koralinė.

Vasarą makiažo sferoje buvo madingas natūralumas. Ar rudens sezonu jis vis dar taip pat vertinamas?

Natūralumas vertinamas kiekvienu sezonu, tai yra kiekvienos merginos pasirinkimas – ar nori atrodyti ryškiau, ar natūraliau.

Viena populiariausių merginų naudojamų grožio priemonių – kosmetikos pagrindas. Kokį kosmetikos pagrindą rinktis, jog ne tik paslėptume trūkumus, bet ir apsaugotume odą nuo žvarbėjančio oro?

Makiažo pagrindas turi būti pasirenkamas pagal odos tipą. Sausai odai tinka drėkinantis, švytintis. Riebiai ir mišriai odai – matinis, neriebus. Taip pat reikia atsižvelgti į odos būklę, nuo to priklauso, ar reikia daugiau maskavimo, ar mažiau. Tam, jog oda būtų apsaugota nuo žvarbaus oro, ją reikia drėkinti prieš dedant makiažo pagrindą. Labiausiai nuo veido odos išsausėjimo apsaugo riebesnis veido odos kremas, tačiau nereikėtų pamiršti, jog kremą taip pat būtina pasirinkti pagal odos tipą. Jeigu oda sausa, renkamės riebesnį, jei oda riebi – lengvos tekstūros, gelinį, emulsiją.

Kokiomis priemonėmis patariate ryškinti skruostus? Ar vis dar madingas švytėjimo suteikiantis efektas?

Skruostai yra ryškinami skaistalais, kurių atspalvis priklauso nuo odos spalvos. Šviesiai odai tinkama švelniai rožinė, persikinė spalva. Vidutinio tamsumo odai – analogiškos spalvos , tik kiek intensyvesnės. Tamsiaodėms tinkamos yra raudonos, oranžinės, rudos spalvos. Švytėjimo efektas taip pat vis dar yra madingas, tačiau šiuo sezonu jį nukonkuruoja šlapios odos efektas, kuris suteikia natūralumą, lengvumą.

Kokios kosmetikos priemonės papildo jūsų, kaip vizažistės, kosmetinę rudens sezonu?

Pagrindinės priemonės, kurios papildo mano kosmetinę, yra, žinoma, drėkinamasis kremas, lūpų vazelinas, antakių pieštukas, lūpų dažai, maskavimo priemonė. Aš nemėgstu kasdien naudoti daug makiažo, akių dažniausiai visai neryškinu, makiažo pagrindą naudoju minimaliais kiekiais. Pasiryškinu tik antakius, skruostus bei lūpas. Mano mėgstamos kosmetikos priemonės - Glamglow veido kremas, Sigma „Hot spot “ skaistalai, Face Stockholm „Magic Wand “ maskavimo priemonė ir Jeffree Star „Mannequin “ lūpų dažai.

Antakiai – formuojanti ir įrėminanti veido dalis. Kaip verta antakius ryškinti rudens sezonu?

Visų pirma, antakiai nėra ryškinami atsižvelgiant į tai, koks yra sezonas. Antakių ryškinimas yra labai individualus. Visgi jau kurį laiką antakiai yra ryškinami taip, jog būtų sukurtas kuo natūralesnis efektas, labai švelniai, subtiliai, neryškinant visos antakių zonos, o užpildant vietas, kuriose trūksta plaukelių. Būtina nenukrypti nuo natūralios antakių formos. Spalvą reikėtų rinktis pagal šaknis, taip pat pernelyg jų nenuploninti, nes siauri antakiai sendina.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis