Pagrindinės makiažo klaidos, kurias daro merginos nuo 15 iki 20 metų

Tarpsnis nuo 15 iki 20 metų - eksperimentavimas, išbandomos naujovės ir drąsa. Ypač šios tendencijos ryškios, kuomet šnekame apie makiažo atlikimą. Svarbu nepamiršti eksperimentuoti, bet įsidėmėti, jog aktualesnis už viską yra saikas. Štai dažniausios jaunų merginų grožio klaidos:

Per daug bronzanto

Truputis spindesio gražu. Na kuri nenori atrodyti kaip Saulės deivė? Bet gali būti nelengva suvokti, kada bronzanto jau per daug. Mokykloje visos norėdavome atrodyti įdegusios ir jo padaugindavome. Pasiėmusios storą teptuką gausiai tepdavome bronzantą ant viso veido (o gal ir ant kūno).

Per daug blizgesio

Vakare blizgėjimas gražu, tiesa, jei moki gražiai pasidažyti. Instagramo gražuolėms atrodo taip lengva užsitepti blizgančius akių šešėlius, atrodyti šelmiškai ir gaiviai. O pabandžiusi tai padaryti supranti, kad užduotis – ne iš lengviausių. Visos pradėjusios naudoti kosmetiką, praeina blizgių priemonių fazę, dažniausiai ji būna mokantis mokykloje.

Ryški makiažo pagrindo linija

Net jei makiažo pagrindas tinkamo atspalvio, jei nepadarysi gražaus perėjimo nuo veido iki kaklo, jei nepatepsi ir kaklo, bus tikra nesėkmė. Matoma makiažo pagrindo riba – viena didžiausių makiažo klaidų. Nepatepus kaklo, akivaizdu, kad užteptas storas sluoksnis ant veido (ir kad tu nemoki tinkamai naudoti makiažo pagrindo).

Nelygios pailgintos akių pieštuko linijos

Nubrėžti pailgintas, nusmailėjančias linijas akių pieštuku ar skysta priemone su teptuku – tikras galvos skausmas. Praktiškai neįmanoma padaryti absoliučiai vienodų abiejų strėliukių. Net jei seniai naudoji kosmetika, ši užduotis – viena sunkiausių. O mokykloje tikriausiai tekdavo skirt valandas, kol nubrėždavai vienodas, lygias strėliukes ant viršutinių vokų.

Lūpų pieštukas, kurio spalva skiriasi nuo lūpų dažų

Tai didelė makiažo klaida. Net pradedančiosios žino, kad apvesti lūpas pieštuku, kuris tamsesnis už lūpų dažus, yra nedovanotina klaida. Praėjusio amžiaus devintą, dešimtą dešimtmetį ši tendencija buvo populiari, bet dabar tai atrodo neskoningai, pigiai.

Antakių dažymas pernelyg tamsia spalva

Makiažo specialistai pataria antakius dažyti kiek šviesesne spalva ar mažiau intensyviai. Jeigu rinksitės rudą pieštuką, kuris toks pat tamsus kaip jūsų natūralūs antakiai, jie atrodys pernelyg sunkūs ar intensyvūs.

Makiažo atspalviai išbandomi neteisingose vietose

Įprastai norėdami išbandyti naujo makiažo pagrindo ar lūpų dažų spalvą, naudojame tam rankos šoninę dalį. Tačiau taip daryti neteisinga. Jūsų rankos gali būti gerokai raudonesnės už veidą.

Blakstienos užriečiamos vėliausiai

Makiažo specialistai tvirtina, kad blakstienos užsiriečia geriausiai tada, kai yra visiškai švarios. Kai jos užriečiamos, galima tepti blakstienų tušą ir tada reikia palaukti, kol nudžiūs. Paskui galima dar kartą – tik labai atsargiai – užriesti, tačiau jeigu blakstienų tušas dar neišdžiuvęs ar yra lipnus, viskas, ko galite tikėtis, tai sulipusių blakstienų. Tai niekada nepuošia akių.

Ne to atspalvio skaistalai

„Skaistalai turėtų papildyti jūsų natūralios odos atspalvį, – pataria garsu įžymybių makiažo specialistas Alejandro Falconas. – Jeigu renkatės sodresnę lūpų spalvą, tuomet skaistalų atspalvis turėtų būti subtilesnis“.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis