Oda būtina rūpintis tada, kai atrodo, jog dar nereikia jos prižiūrėti

Tiek jaunos merginos, tiek jau brandžią odą turinčios moterys, dažnai susiduria su įvairiomis odos problemomis. Alergija kosmetikos sudedamosioms dalims, neaiškios kilmės bėrimai, aknė, veido raudonis ir panašiai. Specialistai įspėja, kad veido priemones reikėtų rinktis itin atsakingai ir neeksperimentuoti, nes taip galima tik dar labiau pakenkti odai.

„Renkantis veido odos priežiūros priemones, būtina atsižvelgti į odos tipą, odos būklę ar problemą ir atkreipti dėmesį į sudėtį. Veido odos priežiūros priemonėse turėtų būti antioksidantų, alfahidroksirūgščių (AHA), retinoidų, peptidų, hialūrono rūgšties, kolageno ir kt. veikliųjų medžiagų, kad priemonė apsaugotų odą nuo aplinkos poveikio, pagerintų odos išorinį vaizdą, drėkintų ir atkurtų odos barjerą,“ – vardija estetinės medicinos ir dermatologijos klinikos „Grožio pasaulis“ specialistai.

Ką galime padaryti mes?

Ekspertai sako, kad pirmiausia reikia skaityti etiketes ir atkreipti dėmesį į savo odos tipą ir būklę.

„Pastaruoju metu kosmetikos gamintojai žengia į kitą lygį ir pradeda gaminti kosmetiką be sintetinių priedų ir dažiklių. Itin populiarėjančius kompanijos „Artemis Med“ produktus, kurie parduodami kosmetikos parduotuvėse, drąsiai siūlome savo klientams. Dažniausiai pasitaikančios problemos yra veido srityje, todėl „Med Lipid Replenishing Face Cream“ veido kremas, dėl sudėtyje esančių simondsijų ir sviestmedžių aliejų, padeda drėkinti sausą ir jautrią odą. Ilgesniam poveikiui užtikrinti vien kremo nepakanka, būtina naudoti ir veido kaukes, todėl rekomenduojame išbandyti „Med De-Sensitive Mask“ kaukę. Vos per kelias minutes kaukė sumažina tempimo pojūtį, odos paraudimą bei gerina odos apsauginę funkciją. Rūpinamasis oda turi būti nuoseklus ir nuolatinis procesas, o ne vienkartinis bandymas,“ – sako estetinės medicinos ir dermatologijos klinikos „Grožio pasaulis“ specialistai.

„Douglas LT“ specialistė Laima Kairienė sako, kad moterys vis atidžiau renkasi kosmetikos priemones, atkreipia dėmesį ne tik į sudėtį, bet ir į tai, ar kosmetika pagaminta iš ekologiškų ar perdirbtų pakuočių, ar nebuvo atliekami bandymai su gyvūnais.

„Šiuo metu pristatome šveicarų gamybos kosmetikos liniją „Artemis Med“. Visi gaminiai yra dermatologų patikrinti dėl poveikio atopinei ir jautriai odai, jų sudėtyje nėra alkoholio, PEG, parabenų, silikonų, dažiklių, aliuminio ir nanomedžiagų, tokių kaip titano dioksidas. Priemonių sudėtyje esantys aromatai nesukelia alergijos. Tai aukščiausio lygio kosmetikos priemonės, ne tik kovojančioms su problemine oda, bet ir ja itin besirūpinančiomis moterims,“ – sako specialistė.

Rūpintis oda reikia tada, kai jos būklė dar gera

Taip jau yra, kad rūpintis savimi pradedame tada, kai susergame. Keičiame savo mitybą tuomet, kai suprastėja kraujo rodikliai, o kosmetikos priemones imame naudoti tuomet, kai tik palaikymo neužtenka, o jau reikia gydymo.

Estetinės medicinos ir dermatologijos klinikos „Grožio pasaulis“ specialistai sako, kad be jokių sintetinių priedų gaminama kosmetika turėtų užimti vis daugiau vietos kiekvienos moters kosmetinėje. Tuomet situacija, kai reikės imti radikalių gydymo priemonių gali ir neateiti. Ekspertai sako, kad ypač turėtų būti atidžios paauglių mamos ir jaunos merginos, nes jauna oda yra itin greit pažeidžiama, o padaryta žala gali turėti didelių pasekmių ateityje.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis