Net neįsivaizdavai, jog tai gali sukelti spuogus

Neretai kasdien atliekamos veiklos gali sukelti veido odos problemas. Viskas gimsta iš paprasčiausio nežinojimo. Kviečiame susipažinti su šiomis ypatybėmis, kurios sukelia inkštirų kilimą.

Rankų kremas. Kaip rankų kremas gali turėti įtakos veido spuogams? O gi labai paprastai: jei prieš eidama gulti rankas palepini riebiu apsauginiu kremu, o miegodama mėgsti rankas dėti ant veido, kremo riebalai gali užkimšti ir veido poras. Jeigu niekaip negali sutramdyti savo rankų miegant, gali išbandyti Holivudo žvaigždžių pamėgtas medvilnines „miego pirštines“. Jos apsaugos tavo veidą nuo rankų kremo!


Plaukų kaukės ir kondicionieriai. Jeigu turi spuogų ant kaklo ir nugaros, galimas daiktas, kad jie atsirado dėl... plaukų kaukės! Jeigu plaukų kaukę palieki kelioms minutėms ir ja sutepti plaukai liečia nugarą, tuomet kaukėje esantys riebalai ir užkemša poras. Jeigu tavo plaukai ilgi ir jų tiesiog neišeina sukelti į viršų, išplovusi kaukę neužmiršk su dušo geliu dar kartelį nuplauti ir nugaros - taip užtikrinsi porų švarą.


Orai. Atšalus orams mūsų oda patiria tikrą stresą. Tačiau slėpti ją po storu maitinamojo kremo sluoksniu - didžiausia klaida! Pasikeitus orams kasdieninę odos priežiūros rutiną keisk tik truputėlį: naudok drėkinamąjį kremą nakčiai, o dieną užteks ir įprastinio. Jeigu yra pavienių spuogų, intensyvios priežiūros priemones su rūgštimi tepk tik tiesiai ant jų, o ne ant viso veido, nes taip smarkiai išsausinsi odą.


Lietimas rankomis. Kai nervinamės ar nerimaujame, nejučiomis pradedame liesti savo veidą. O beliesdami ant jo pernešame visą krūvą bakterijų ir nešvarumų, kurie ir sukelia spuogus. Atmink, kad klaviatūra, pinigai, mobilusis telefonas ir turėklai troleibusuose - tikra bakterijų veisykla, todėl neužmiršk kuo dažniau rankų plauti. Jeigu sunku rankomis neliesti veido, rask joms veiklos: įsigyk „maigomą“ žaislą ar įdomų žaidimą išmaniajame telefone.


Makiažas. Nors makiažas odai yra išbandymas, tačiau dar didesniu išbandymu jis tampa nenuvalytas ir užsilikęs ant odos visai nakčiai. Todėl kad ir kokia pavargusi bebūtum, prieš eidama gulti odą būtinai nuvalyk pieneliu ir nuprausk prausikliu. Ryte tau oda padėkos!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis