Nepriekaištingo įdegio pradžiamokslis: sužinok, kaip įdegti saugiai, bet efektyviai

Ne paslaptis, jog staiga pasirodžiusi pavasarinė saulė gali būti itin kenksminga odai, nors dažna moteris atšilus orams nori švelnaus įdegio. Neigiamas spindulių poveikis gali paankstinti odos senėjimo procesą bei paskatinti atsirasti pigmentines dėmeles, todėl vis populiaresnėmis tampa dirbtinio įdegio priemonės. Jos ne tik nekenkia, bet ir sudrėkina bei paruošia kūno odą vasariniams saulės spinduliams.

„Douglas“ odos ekspertė Donata Šimkūnaitė sako, jog norint pasiekti geriausių rezultatų naudojant įdegio kremus, reikia tinkamai paruošti odą: „Prieš tepantis dirbtinio įdegio kremu, visuomet nušveiskite odą. Naudokite šveitiklius, kurių sudėtyje nėra aliejaus ar riebalų. Tai svarbu, norint, kad išsitepus įdegio priemone ant odos neliktų dryžių. Ypač padengiant kelius, alkūnes. Kūną nušveisti vertėtų likus 24 valandoms iki tol, kol naudosite kremą“.

Ekspertė pabrėžia, jog veidui reikia naudoti šveitiklį su smulkiomis šveičiamosiomis dalelėmis. Taip pat primena, jog jautrios odos savininkėms šveitiklius vertėtų pakeisti į valiklius, kurių sudėtyje yra salicilo ar glikolio rūgšties, bei specialų šepetėlį, kuris pašalins negyvas odos ląsteles.

„Šveitiklių ar depiliacijos sudirginta jautri oda gali sureaguoti į dirbtinio įdegio kremą. Geriausia plaukų šalinimo procedūras atlikti likus ne mažiau nei parai iki kol tepsitės savaiminio įdegio kremu“, – komentuoja odos ekspertė.

Tam, kad išvengtumėte dėmių, nuolat drėkinkite savo odą. Kaip sako D.Šimkūnaitė, pamaitinta oda lengviau įsisavina savaiminio įdegio kremą. Tokie ingredientai kaip taukmedžio sviestas, alijošius ar glicerinas padės pasiekti nepriekaištingų rezultatų, o švelnus aromatas užgožia savaiminio įdegio kremo kvapą.

Svarbu ir kremo tekstūra

Kreminės tekstūros kremai tinka veidui, ypač, jei oda yra išsausėjusi. Štai lengvos tekstūros geliai ar losjonai, geriausių rezultatų pasiekti padės turinčioms normalią ir riebią odą. Tirštesnės tekstūros kremai tiks visam kūnui – juos lengva lygiai paskirstyti po visą odos plotą. Kaip teigia ekspertė, svarbu pasirinkti sau tinkamą dirbtinio įdegio kremo atspalvį – jeigu turite itin šviesią odą, rinkitės šviesų, o ne vidutinį toną.

„Skysti purškikliai tiks vietoms, kurias sunku pasiekti, pavyzdžiui, nugara ar blauzdos. Jeigu daug keliaujate, savaiminio įdegio servetėlės puikiai tiks norint natūralaus įdegio. Keliaujant įsidėkite 2-3 servetėles – jų užteks padengti visam kūnui“, – pasakoja odos priežiūros profesionalė.

Tam, kad oda turėtų bronzinį atspalvį, svarbu ir technika, kurią naudojate dengdamos kremą. D.Šimkūnaitė pasakoja, jog geriausia kremu teptis judesiais iš apačios į viršų, o pradėti nuo kojų.

„Atsargiau ir švelniau tepkite kremą ploną odą turinčiose vietose ir ant veido. Kruopščiau tepkite vietas palei plaukų liniją ir antakius. Geriausia savaiminio įdegio kremą naudoti prieš naktį, mat galutiniam rezultatui pasirodyti prireikia keleto valandų. Norėdamos paspartinti šį procesą, šalta plaukų džiovintuvo srove pavėdinkite padengtą odą. Jeigu rezultatas netenkina, nelygias vietas nuvalykite vatą panardinę į citrinų sultis“, – pasakoja patyrusi specialistė.

Įdegio kontūravimas – nauja tendencija

Viena didžiausių makiažo tendencijų kontūravimas padeda paryškinti tam tikras veido dalis ir pabrėžti bruožus. Kaip sako odos ekspertė, kūno kontūravimas pamažu tampa nauja tendencija. Ji teigia, jog kontūruodamos kūną dirbtinio įdegio kremais, galite atrodyti lieknesnės.

„Tai – itin paprasta. Jeigu norite atrodyti lieknesnė, renkatės tamsesnius rūbus – juk jie paslepia papildomus kilogramus. Taip pat veikia ir savaiminio įdegio kremas – bronzinė oda padeda atrodyti liekniau. Juo vienu sluoksniu padenkite visą kūną, o antrą sluoksnį tepkite tik ten, kur norite suteikti kontūrus savo figūrai. Sukamaisiais judesiais įmasažuokite savo mėgstamiausią savaiminio įdegio produktą. Dažniausiai profesionalai kontūruoja išorines šlaunų puses, liemenį ir rankas“, – apie naujas tendencijas pasakoja odos priežiūros profesionalė.

Atėjus šiltiems orams visoms moterims norisi švelniai įdegusios odos, tačiau svarbu nepamiršti, jog saulės spinduliai dažnai gali būti itin kenksmingi. Savaiminio įdegio kremais galima lengvai pasiekti norimų rezultatų be jokio skausmo ar žalingo poveikio.

Natūralios saulės ištroškusioms – profesionalų pamokos

Moterims, mėgstančioms natūralų įdegį, svarbu naudoti SPF turinčius kremus. Odai apsaugos reikia netgi mažai saulėtą dieną mieste. Specialistė pataria SPF turintį kremą įtraukti į kasdienės odos priežiūrą. SPF30 yra puikus pasirinkimas, tačiau norinčioms odą apsaugoti nerizikuojant, vertėtų rinktis SPF50 kremą.

„Įpraskite naudoti apsauginį kremą kasdien, net vaikštant mieste. Ieškokite tokios tekstūros, kuri atitiktų jūsų makiažo pagrindo formulę. Jei naudojate skystą pudrą, rinkitės lengvą, neriebų losjoną. Tos, kurioms labiau patinka kompaktinės pudros, gali rinktis ir riebesnės tekstūros apsauginius kremus“, – pasakoja specialistė.

Atostogaujant saulėtuose kraštuose apsauginės odos priemonės yra privalomos. Smėlis ir vanduo atspindi ultravioletinius spindulius ir taip padidina nudegimų tikimybę. D.Šimkūnaitė sako, jog paplūdimyje privaloma teptis SPF50 kremą, geriausia – atsparų vandeniui.

„Akių zonai ir lūpoms naudokite specialias priemones. Akis galite apsaugoti specialiais stiklais, o lūpas – SPF filtrą turinčius lūpų balzamus. Nepamirškite plaukų – maitinkite juos specialiais purškikliais, apsaugančiais nuo išblukimo ir galiukų skilinėjimo“, – komentuoja grožio ekspertė.

Kodėl svarbu kremai po saulės?

Saulėtomis dienomis oda patiria daug streso. Nudegusi oda yra itin jautri, tad jai reikalinga ypatinga priežiūra. Po saulės vonių odą vertėtų gerai sudrėkinti specialiais kremais. Odos žinovė sako, jog tokios priemonės turi šaldantį ir gaivinantį efektą.

„Jei neturite galimybės pasitepti specialiu kremu, naudokite vėsų vandenį, agurką ar mėtą. Šie produktai padės bent minimaliai sudrėkinti nudegusią odą. Venkite alkoholio sudėtyje turinčių kremų – jie gali papildomai sudirginti nudegusias vietas“, – kalba D.Šimkūnaitė.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis