Neįprasta kaukė, kuri greitai naikina spuogus

Tos, kurios yra susidūrusios su odos problemomis, puikiai žino, kaip skaudžiai per kišenę gali kirsti brangių odos priežiūros produktų pirkimas.

Ar jau turi panele.lt programėlę savo išmaniajame telefone? Parsisiųsk ją ir gauk visas naujienas pirmoji!
„iOS“ versija
„Android“ versija

Tačiau visai nebūtina skriausti savo kišenių. Pakanka namuose turimų priemonių, kurios gali puikiai kovoti su nedorėliais spuogeliais. Ar žinojai, jog paprasčiausias pomidoras - puikus ginklas kovojant su spuogeliais? Taigi, neįprasta pomidorų kaukė, kuri greitai padės išnaikinti spuogus:

Pomidoras tinkamas tikrai ne tik salotoms gaminti. Pomidore yra daugybe vitamino C, o šis vitaminas padeda naikinti spuogelius ant veido. Jei vieną kartą per savaitę pasidarysi veido kaukę su sutrintu šviežiu pomidoru, po kažkiek laiko pajusi, jog inkštirų veide labai sumažėjo. Tiesiog 15 - 20 minučių palaikyk sutrinto pomidoro kaukę ant veido, o vėliau nuplauk ją šiltu vandeniu. 

Štai kitos natūralios kaukės nuo spuogų, kurias verta išbandyti:

Medaus ir avižų kaukė. Ši kaukė veidui labai tinkama ne vien dėl savo ypatingo poveikio naikinant spuogelius, bet ir švelninant odą bei suteikiant jai skaistumo. Taigi, sumaišyk kelis šaukštus medaus su dvidešimt minučių vandenyje mirkytomis avižomis. Tuomet uždėk ant veido ir palaikyk penkiolikai minučių. Prieš nuplaunant kaukę nepamiršk jos įtrinti į odą, taip nušveisdama visus odos nešvarumus.

Stebuklingieji alavijai. Alavijuose esanti medžiaga puikiai valo odą ir yra kone geriausia priemonė apsisaugoti nuo spuogų. Ypatingos alavijų kaukės recepto net nėra, tiesiog švariai nuplovusi veidą gausiai jį patepk alavijų sultimis. Leisk alavijų gydomosioms medžiagoms įsigerti į odą. Gali naudoti ir sutrintą alaviją, nors tepti problemines vietas šviežiomis alavijų sultimis yra naudingiau, nes jos greičiau įsigeria į odą. Jau kitą rytą atsikėlusi galėsi pamatyti, jog spuogeliai susitraukė, o veido oda pagražėjo.

Apelsinų galia. Tikriausiai esi girdėjusi, jog apelsinuose ir citrinose esantis vitaminas C yra itin naudingas naikinant poras. Tiesa, jei tuo pasikliaudama valgysi daugybę šių vaisių, gali sulaukti priešingo rezultato – odos išbėrimo. Todėl verčiau apelsinus palik odos išorės naudojimui. Taigi, išspausk iš pusės apelsino sultis ir sumaišyk jas su kiaušinio tryniu. Tuomet įlašink šlakelį alyvuogių aliejaus ir užtepk kaukę ant veido. Palaikyk 20 minučių.

Morkų kaukė. Morkos ne tik naudingos mūsų organizmui, bet ir puikiai padeda išlyginti ir sušvelninti odą. Tiesiog sutarkuok kelias morkas ir sumaišyk su keliais šaukštais medaus. Užsitepk ant veido ir palaikyk penkiolikai minučių. Beje, morkose esančios medžiagos odai suteiks gražaus atspalvio ir blizgesio.

Sekite Panele.lt naujienas „Facebook'e“!

Sužinokite portalo panele.lt naujienas pirmieji ir skaitykite žurnalą „Panelė“! Trims portalo skaitytojams, užpildžiusiems anketą, dovanosime 3 mėn. žurnalo „Panelė“ prenumeratą.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis