Nedidelis niežuliukas gali tapti nemalonia liga

Na, ir kurios iš mūsų, merginų, retsykiais nekamuoja niežuliukas? Ten, apačioje. Taip gali nutikti dėl sintetinių kelnaičių, pernelyg aptemptų tamprių, džinsų, ar tiesiog nepatogiai įsitaisius fotelyje. Jei taip nutinka retai, tikriausiai nieko baisaus. Tačiau sunerimti vertėtų, jei pastebėjai pilkšvas išskyras, jei niežulys yra pasikartojantis, nemaloniai degina mylintis, peršti šlapinantis, ar jauti keistą lytinių organų kvapą.

Šie simptomai signalizuoja apie bakterinę vaginozę, kuri užklumpa bet kokio amžiaus ir yra sunkiai išgydoma, mat dėl savo specifikos liga linkusi pasikartoti.

Anot Vaisingumo klinikos ginekologės Redos Verbickienės, bakterinė vaginozė sukelia ne tik nemalonius simptomus, kurių ryškiausias yra žuvies kvapo išskyros, tačiau didina riziką susirgti lytiniu keliu plintančiomis ligomis bei infekcijomis (gonorėja, ŽIV, chlamidijų ir trichomonų infekcijos). Bakterinė vaginozė didina vėžinių gimdos kaklelio susirgimų riziką, taip pat gali nulemti infekcijas po bet kokių ginekologinių intervencijų.

Jei pajutai bent mažiausią nemalonumą ten, apačioje, skubiai kreipkis į ginekologą, kuris padarys nedidelį ir neskausmingą tyrimą - paims tepinėlį, ir jį ištyręs tau pasakys tikslią diagnozę.
Kas tai sukelia

Bakterinę vaginozę sukelia daugelis išorinių dalykų - tai ir pernelyg aptemti apatiniai, pagaminti iš sintetikos, kuri neleidžia kvėpuoti odai, taip pat kelnaitės su juostele, kurios trinasi į lyties organus ir gali pernešti blogąsias bakterijas nuo išangės į makštį.

Ypatingai bakterinės vaginozės riziką didina neteisinga asmeninė higiena, kuomet lytiniai organai prausiami jiems netinkančiomis priemonėmis, pavyzdžiui, dušo pieneliu ar muilu, kurie nėra skirti intymiai higienai, įspėja ginekologė R. Verbickienė.

Mediciniškai kalbant, bakterinė vaginozė kyla tuomet, kai makšties terpėje gerųjų bakterijų sumažėja ir ima dominuoti blogosios bakterijos. Vienos iš jų - Gardnerella vaginalis - makštyje suformuoja specifinę bioplėvelę, kuri leidžia išgyventi ir daugintis kitos rūšies blogosioms bakterijoms, taip pat gamina kenksmingą toksiną vaginoliziną, kuris sukelia visus nemalonius pojūčius.

Kaip apsisaugoti?

Lietuvos mokslininkai seniai ieškojo veiksmingiausio vaisto, kuris neleistų daugintis blogosioms bakterijoms ir jas galėtų visiškai išnaikinti. Genų inžinerijos būdu jie išrado tam tikrą medžiagą - antivaginoliziną, kuris blokuoja blogąjį toksiną vaginoliziną, neleisdamas jam formuoti bioplėvelės ir taip įsitvirtinti.

Antivaginolizino ovulės - taip vadinasi mokslininkų išrasta priemonė, kuri pasirodys vaistinėse kitų metų pradžioje, ir bus skirta bakterinei vaginozei gydyti. Tačiau apsisaugoti nuo ligos galima profilaktiškai naudojant dar vieną priemonę, kurią jau galima nusipirkti vaistinėse, - švelnų Latomile intymios higienos prausiklį. Rasite jį štai čia.

Organizatorių nuotr.

Jo sudėtyje yra minėtos medžiagos - antivaginolizino, kuris neleis daugintis ir makšties gleivinėje įsitvirtinti blogosioms bakterijoms, taip pat apsaugos tavo jautrią odą nuo sudirgimo ir diskomforto.
Latomile prausiklį galima naudoti ir kaip įprastą priemonę intymiai higienai, net jei ir nejauti jokių nemalonių simptomų. Švelnus intymios zonos prausiklis yra skirtas išlaikyti normalią intymių sričių pH - tai labai svarbu!

PH nurodo organizmo rūgščių ir šarmų pusiausvyrą skalėje nuo 1 iki 14 - nuo labai rūgštaus iki šarminio. Skirtinguose organuose pH svyruoja, pavyzdžiui, skrandžio pH – 1,5 (labai labai rūgštu), o makšties pH svyruoja nuo 3,6 iki 4,5, taigi, makšties pH yra rūgštinė, o tai leidžia apsisaugoti nuo bakterijų bei infekcijų.

Latomile prausklio pH - 4 (±0,5), tai reiškia, jis labai artimas makšties pH. Ne veltui intymiai higienai nerekomenduojami labai šarminiai prausikliai, kurie neutralizuoja rūgščią terpę ir makštis tampa jautresnė infekcijoms.

Šis prausiklis yra patikrintas dermatologų, neparfumuotas ir tinka bet kokio tipo odai. Tad jei nori maksimaliai apsisaugoti nuo bakterinės vaginozės, šis prausiklis yra pirmas, kurį rekomenduojame išbandyti.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis