Naminės veido kaukės pagal odos tipą(RECEPTAI) (1)

Norint turėti skaisčią veido odą, ją reikia reguliariai lepinti kaukėmis. O kokią pasirinkti? Pasiteiravome panele.lt skaitytojų, kokios naminės veido kaukės padeda jų odai. Tau belieka išsirinkti tinkamiausią receptą!

Gretos kaukė sausai odai:

Persikų kaukė veidui. Šakute susmulkinu vieną prinokusį persiką, kad būtų vientisa košelė. Tepu ant veido, po 15 min nuplaunu. Itin efektyvi kaukė sausai odai. Drėkina, atgaivina veido spalvą/

Deimantės kaukė:

Sutrintas gerai prinokęs avokadas, pora lašų natūralaus medetkų aliejaus. Viskas gerai išmaišoma iki vientisos masės. Užtepama ant veido ir palaikoma 10 - 15 minučių. Puikiai drėkina veido odą, o medetkų aliejus apsaugo nuo uždegimų.

Agnietės gaivinanti kaukė:

Veidą labai puikiai pamaitina vynuogės. reikia uogą perpjauti per pusę ir su minkštimu pavedžioti veidu. Vynuogėse gausu vitamino C, taigi veido oda bus pamaitinta ir taps skaistesnė.

Gintarės medaus kaukė

Dažniausiai veidui naudoju labai lengvai pagaminama ir tikrai veiksminga medaus kauke. Reikia tik kruopščiai nusiplauti veidą ir užtepti ant jo ploną sluoksnį medaus, tada ramiai palaikykyti apie pusvalandį ir nuplauti šiltu vandeniu. Lygi ir švelni veido oda garantuota!

Agnės kaukė-šveitiklis

Mėgstamiausia veido kaukė yra medus, kavos tirščiai, šiek tiek citrinos žievelės ir kokosų aliejus. Tai gal labiau kaip pilingas, bet galima naudoti kaip kaukę. Taip pat patinka medus, tarkuoti agurkai ir šiek tiek paprasto jogurto, puikiai atgaivina veidą, jis po šios procedūros būna skaistus ir lygus.

Vaidos kaukė riebiai odai

Riebiai odai – kiaušinio baltymo ir citrinos sulčių kaukė. Išplakite kiaušinio baltymą su pusės citrinos sultimis ir uždėjusios ant veido palaikykite 10–15 minučių. Ši kaukė padės išvalyti užsikimšusias poras, tiks ir spuoguotai odai.

Karolinos kaukė nuo spuogų

Sutrinkite skiltelę česnako ir uždėkite šios tyrelės ant spuogų ar inkštirų, palaikykite 15 minučių ir nuplaukite.

Viktorijos kaukė nuo inkštirų

Kadangi turiu problemų su inkštirais, išbandžiau kiaušinio baltymo kaukę. Baltymą visų pirma reikia atskirti nuo trynio, jį išplakti, tepti ant veido ir uždėti ploną sluoksnį servetėlės. Juokas ima, kai masė pradeda bėgti. Ir štai ateina skaudžiausia dalis! Viską reikia nuplėšti! Po to rekia užtepti trynį, kuris suminkština odą. Neblogas variantas norint atsikratyti inkštirų!

Simonos kaukė - šveitiklis

Mano mėgstamiausia - natūrali medaus veido kaukė - šveitiklis. Kurią reikia porą kartų per savaitę tepti( trinti), pirmiausia sudrėkiname vandeniu veido odą, išsitepame naminiu medučiu, kurio mums vasarą prineša mūsų bitės darbininkės, beje į medų galima įspausti ir citrinos sulčių. Natūralu - viskas iš gamtos, džiaugiuosi, kad turiu galimybę turėti natūralaus medaus.

Dominykos kaukė riebiai odai

Nulupkite vieną kivį, susmulkinkite šakute, kad būtų vientisa košelė. Storu sluoksniu tepkite ant veido, po 15 min. nuplaukite. Kiviuose yra vaisių rūgšties, todėl gali jaustis lengvas dilgčiojimas. Ši kaukė tinka riebiai odai, sutraukia poras.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis