Modelis Simona Burbaitė pataria: kaip sportuoti namuose

Kovo numerio PANELĖS veidas Simona Burbaitė (24) sportuoja kasdien. Nors modelio dažnai nebūna namuose, reguliariai sportuoti netrukdo nei kelionės, nei įtempta dienotvarkė. Panevėžietė sako, kad daug laiko sutaupo sportuodama namuose. Juk nereikia važiuoti į sporto klubą, tai nieko nekainuoja, be to, gali nesijaudinti dėl savo išvaizdos. Simona išduoda svarbiausius savo patarimus, kaip ji taisyklingai sportuoja ir motyvuoja save užsidėti sportinius batelius. Juk po Velykų stalo prakaito reikės išlieti žymiai daugiau!

Simona, be kokio inventoriaus neįsivaizduoji sporto namuose?

Be sportinės aprangos man svarbiausia kilimėlis, šokdynė ir guma. Visą mankštą pasidarau jų pagalba. Su šodkyne apšylu ir pasidarau kardio pratimus, tada darau pritūpimus, tempimo pratimus, atsilenkimus, atsispaudimus rankoms ir kojoms. Pratimų yra įvairiausių, priklauso tik kiek laiko tą dieną galiu skirti mankštai.

Ar namuose dažniausiai sportuoji tik prabudusi, ar dienos pabaigoje?

Sportuoti man dažniausiai patinka rytais. Tuomet aš pasikraunu geros energijos, jaučiuosi žvali, tad su didesne motyvacija galiu daryti vėlesnius tos dienos darbus. Esu girdėjusi, kad vakare sportuoti nėra sveika, nes išprakaituojame per dieną sukauptas naudingas medžiagas. Rytais tik reikia prisiversti anksčiau atsikelti, bet kai yra motyvacija, tai nebūna taip sunku. Kiekviena mano diena skirtinga, tad ir keliuosi įvairiai. Būna, kad sportuoju aštuntą, nors kartais tenka ir vienuoliktą. Svarbu ne kada sportuoji, bet kad reguliariai judėtum kiekvieną dieną.

Kaip save motyvuoji?

Sportas man kaip disciplina, kiekvienos dienos įprotis. O įpročių sunku atsisakyti. Jeigu nespėju pasportuoti, stengiuosi laisvalaikį leisti aktyviai. Mėgstu plaukioti, boksuotis, slidinėti. Aišku, sportuoti namuose reikia daugiau motyvacijos, bet kai turi tikslą, viskas pasidaro lengviau.

Ar ryte treniruojiesi po ar prieš pusryčius?

Sportuoju paprastai po pusryčių, dažniausiai rytui renkuosi grūdų košes. Pavalgiusi leidžiu organizmui valandą viską suvirškinti ir einu sportuoti. Judant mums reikia energijos, tad tuščiu pilvu ilgai nepasportuosi.

Kiek laiko skiri rytinei mankštai?

Apie keturiasdešimt minučių, įskaitant ir tempimo pratimus. Tiek prieš, tiek po sporto teisingai atpalaiduoti raumenis yra labai svarbu. Man atrodo klaidinga manyti, kad jei kitą dieną po sporto skauda raumenis, reiškia, efektyviai pasportavai. Tai yra mitas. Jeigu viską darai taisyklingai, jų neturėtų skaudėti.

Ar namuose sportuoji tik su savo kūno svoriu?

Taip, nes mano kūno sudėjimas reikalauja tokių pratimų, dėl kurių neaugtų raumenys, bet stiprėtų kūnas. Dirbant tik su savo kūno svoriu taip niekada nenutiks, tad tokie pratimai man tinkamiausi. Tam labai padeda guma, kamuolys, šokdynė. Pavasarį, kai oras atšyla, mankštą namuose iškeičių į bėgiojimą Vingio parke. Stengiuosi nubėgti po penkis kilometrus. Tik tada pradeda degti riebalai. tad geriausia nubėgti 5-7 kilometrus. Nerekomenduočiau bėgti laikui ar savęs kankinti, geriau lėčiau, bet savo malonumui. Be to, patarčiau bėgioti minkštesne danga, bėgiojimui pritaikytais sportiniais bateliais.

Esi išbandžiusi sportą tiek namuose, tiek sporto klubuose. Kur tau pačiai labiau patinka treniruotis?

Sporto salėje yra didesnės galimybės daryti įvairius pratimus. Be to, treneriai ar aplinkiniai gali patarti, kaip pratimus atlikti taisyklingai. Tuo tarpu namuose esi viena. Kitą vertus, kai turi tikslą, nesvarbu, kur tai darai, kieme, namuose ar sporto salėje. Svarbu, kad atliktum pratimus taisyklingai ir tiksliai, disciplinuotai. Kiekviena esame skirtinga, tad gal kitai labiau patiks joga, šokiai ar boksas. Aš dabar pradėjau lankyti masines treniruotes ir man labai patinka. Žinoma, sportas namuose taip pat turi savo privalumų. Nereikia niekur važiuoti, tad pasportuoji greičiau, be to, sporto klubas dabar prabangos reikalas, kuriam reikia skriti nemažai pinigų. Aš bandau derinti įvairias sporto rūšis, kad sportuoti būtų įdomu. Nepasportavusi jaučiuosi apsunkusi ir silpna. Kai kasdienės treniruotės tampa rutina, vieną praleidusi jaučiu, kad kažko trūksta. Dėl to neleidžiu sau nesportuoti ilgiau nei dvi dienas, per kurias raumenys pailsi.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis