Pamiršime kirpyklą: plaukų dažymo namuose taisyklės nuostabiam rezultatui

Norite nusidažyti plaukus, tačiau nenori išlaidauti ir nusprendei pamėginti pati išgauti norimą spalvą? Tuomet turėtum žinoti keletą dalykėlių. Tiesiame tau pagalbos ranką ir siūlome pasiskaityti šiuos patarimus prieš imantis gražinimosi proceso.

Namie dažyti plaukus gali tos, kurios nori keliais tonais pašviesinti arba patamsinti plaukus. O jeigu esi šviesiaplaukė ir nori tapti brunete arba atvirkščiai, geriau kreipkis specialistą.

Prieš dažant plaukus visų pirma reikia įsitikinti, ar dažai nesukels alergijos. Šiek tiek dažų užtepk ant rankos. Jeigu oda parausta, reiškia, jog šie dažai tau netinka.

Jeigu dažysi plaukus pati pirmą kartą, geriau mėgink su nusiplaunančiais dažais, nes pirmąjį kartą gali nepavykti nusidažyti taip, kaip norėjai.

Pirkdama plaukų dažus nesitikėk, jog po dažymo tavo plaukai bus tokios pat spalvos, kaip parodyta nuotraukoje ant plaukų dažų dėžutės.

Mergina
Mergina
Unsplash

Dažų sudėtyje esantys oksidantai sausina plaukus. Tamsios spalvos dažams gaminti naudojami oksidantai yra šiek tiek silpnesni, maždaug 3 procentų. Tuo tarpu šviesios spalvos dažams gaminti naudojami daug stipresni oksidantai – 9 – 12 procentų. Dėl to dažant plaukus šviesia spalva jie labiau pažeidžiami nei juos tamsinant.

Jeigu nusidažyti plaukų taip, kaip norėjai nepavyko, tuomet geriau kreipkis į specialistą pagalbos, kad šis padėtų pataisyti tavo plaukų išvaizdą. Pati nemėgink dar kartą perdažyti plaukų. Antrasis kartas taip pat gali būti nesėkmingas, o plaukai dar labiau pažeisti. Jeigu nori atsiauginti dažytus plaukus, patraukliausiai atrodys stambių garbanų šukuosena ir nuo pakaušio pakelti ir pavelti plaukai.

Nežinai, kokią spalvą rinktis? Patariame:

Pagal tai, kokio atspalvio tavo oda ir akys, derink ir spalvas.

Jei tavo oda yra 3 arba 4 tipo (ruda, lengvai įdeganti saulėje), o akys rudos, tuomet tau tiks tokios spalvos: karamelinė, bronzinė ir kiti auksiniai atspalviai šiek tiek tamsesni už tavo odą, taip pat tamsios medienos spalva. Juodos spalvos plaukai išblyškins tavo odą.

Jei oda yra 1 arba 2 tipo (šviesi, dažniausiai strazdanota, pabuvus saulėje parausta), o akys yra žalios arba mėlynos, tuomet labiausiai tiks pelenų spalva ir vidutinio tamsumo rudi atspalviai. Venk varinės, auksinės ir kaštono spalvų, kadangi jos tik dar labiau paryškina tavo odos rausvumą ir šviesumą.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis