Kaip pasidažyti, kad atrodytum natūrali, bet gražesnė?

Tikriausiai nereikia dar kartą priminti, kad efektyviausias makiažas kasdienai yra toks, kurio ... nematyti! Galvoji, ką čia per nesąmones paistom? Įžymybės „gudrų“, nematomą, bet net mažiausius trūkumus paslepiantį makiažą renkasi ir filmų premjeroms, ir vedžiojant augintinius. Kopijuok ir spindėk!

Sveikata prieš kosmetiką

Net ir brangiausia pudra visiškai neužmaskuos rimtų odos problemų. Todėl jei tavo nuolat kamuoja spuogai, bėrimai ir inkštirai, kosmetinę palik ramybėje. Dažna spuogų atsiradimo priežastis - nesubalansuota mityba. Mėgsti šokoladą, miltinius patiekalus, gerai užkąsti vakare? Štai tau ir priežastis. Po truputį mažink šių produktų vartojimą ir bėrimai mažės. Atsimink, kad efektyviausia makiažo priemonė - spindinti sveika oda. Todėl rinkis savo odai tinkamas priemones. Jei skruostų oda sausa, o T zoną „puošia“ spuogeliai, nepatingėk naudoti dviejų skirtingų kremų ir švelnaus prausiklio. O jeigu odos negydysi, net ilgiausios blakstienos nepuoš.

Elle Fanning
Elle Fanning
Vida Press

Vieno tono taisyklė

Natūralaus makiažo paslaptis - griežta spalvų gama. Vietoj makiažo pagrindo rinkis kremą su atspalviu arba į įprastinį kremą įlašink truputį kreminės pudros. Taip neužkimši porų ir veidas nepraras natūralaus atspalvio. Jeigu esi šviesiaplaukė, rinkis rudą blakstienų tušą, stenkis nenutolti nuo savo odos ir plaukų atspalvių. Skruostus ryškink atitinkamai pagal natūralią odos spalvą. Jei esi baltaveidė, tik švelnus rausvas ružas. O tamsesnio gymio merginos gali rinktis persikinio atspalvio skaistalus. Tik nepadaugink!


Blake Lively. AOP nuotrauka

Svarbiausia - šviesa

Kokioje šviesoje ruošiesi būti, tokioje ir dažykis. Kasdienai veidrodį statyk ant palangės, negailestinga šviesa neleis užmiršti nė vieno netobulumo. Apskritą veidelį formuok skaistalais braukdama per skruostikaulius, plačią nosį gali lengvai papudruoti iš šonų. Kitas geras triukas - blizgiu šešėliu perbrauk per nosies vidurį. Taip optiškai sukursi simetrijos iliuziją.

Natūralumas

Ryškesni antakiai suteikia žvilgsniui skvarbumo, tačiau dauguma merginų ima kopijuoti vešliais antakiais besididžiuojančias manekenes, ir savo iš prigimties šviesius antakius paryškina taip, jog atrodo, kad jos nuolat susiraukusios. Antakių spalva turėtų būti vos vos tamsesnė nei plaukų atspalvis. Antakiams ryškinti rinkis šešėlius, o ne pieštuką, taip išvengsi dirbtinai atrodančių griežtų linijų. Verta investuoti į gerai šviesą atspindinčius, bet neblizgius kūno spalvos šešėlius arba specialią priemonę - highlighterį. Šviesą atspindinčia priemone tepk virš skruostikaulių, ties aukščiausia akiduobės vieta ir virš lūpų vidurio. Taip suteiksi veidui skulptūriškumo, bruožai išryškės, nors atrodys, kad esi beveik nepasidažiusi. Šis mažas triukas taip pat suteikia odai drėgmės iliuziją, nes švytinti oda - sveika oda. Siekiant natūralumo, verta pagalvoti ir apie blakstienų tušo spalvą. Šviesiaplaukės natūraliau atrodys pasirinkusios rudo atspalvio blakstienų tušą, tamsių plaukų savininkės gali rinktis juodą. Atmink, kad tavo odos ir plaukų spalva sufleruoja, kokiomis spalvomis turėtum ryškinti savo bruožus. Ryškiau - ne visada gražiau. Kasdien stenkis nenaudoti pudros, lūpų dažų ir ryškių šešėlių - kuo dažysiesi, kai į vakarėlį eisi?!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis