Kaip papildyti pavasarinį vitaminų stygių? Siūlo efektyvų būdą

Niekam seniai nekelia abejonių, kad vaisių, uogų ir daržovių sultys yra nuostabus ir labai vertingas vitaminų bei mikroelementų šaltinis. Daugiausia naudos organizmui duoda šviežiai spaustos sultys, žalieji kokteiliai.
© Shutterstock

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Juose gausu fermentų, pektinų, kitų biologiškai aktyvių junginių, o taip pat gliukozės, fruktozės, mineralinių medžiagų. Jų ypač mums trūksta pavasarį, kai per žiemą organizmą nualina šaltas klimatas, peršalimo ligos, gripai, tamsa, saulės šviesos stygius.

Kas išsaugos daugiau naudingų medžiagų?

Kokių sulčių išsispausime namuose, kiek vitaminų ir kitų naudingų medžiagų išsaugosime jas spausdami, labai priklauso nuo sulčiaspaudės. Internetinės parduotuvės BIGBOX.LT, prekiaujančios taip pat ir buitine technika: sulčiaspaudėmis, trintuvėmis, virtuviniais kombainais, rinkodaros vadovas Marijus Aliulis teigia, kad šios prekės tikrai yra paklausios, o pavasarį jų pardavimai padidėja. „Pastaruoju metu labai išpopuliarėjo lėtaeigės sulčiaspaudės, kurios turi nemažai privalumų jas lyginant su centrifuginėmis. Kai sultis spaudžiate centrifugine sulčiaspaude, tarkuojant vaisius ar daržoves jie liečiasi su metalu ir dėl to dalis vitaminų bei mineralų prarandama jau pačioje proceso pradžioje. Toliau spaudžiant sutrintą masę yra įtraukiama daug oro, kuris skatina oksidaciją, naikinančią maistines medžiagas“, – kas žudo vitaminus aiškina specialistas.

Lėtaeigėse sulčiaspaudėse nėra sąlyčio su metalu, spaudimas vyksta šaltu būdu, todėl išsaugomi vitaminai. Spaudimo metu neįtraukiamas oras, nėra oksidacijos. Be to, tokios sulčiaspaudės spaudžia žalumynus, salotų lapus, daigus, jos neputoja ir nesisluoksniuoja. Privalumu galima laikyti ir tai, jog lėtaeigės yra lengvai valomos ir paruošiamos darbui, veikia tyliai.

Vaisių kokteliai
Vaisių kokteliai
© Fotolia

Galite pratęsti prietaiso amžių

Kiekvienas pirkėjas, įsigijęs vieną ar kitą buitinės technikos prietaisą, nori, kad jis tarnautų kuo ilgiau. „Warranty Expert“ pirkinių draudimo ir pratęstų garantijų specialistas Robertas Undro pataria, kaip teisingai elgtis su nauja sulčiaspaude. „Ar ilgai jums tarnaus prietaisas nemažai priklauso nuo jūsų pačių. Įsigiję jį visų pirma atlikite elementarų, bet būtiną veiksmą – perskaitykite instrukciją. Joje išdėstyta visa būtina informacija, kaip naudoti šį prietaisą, kiek laiko jis gali dirbti ir kokį kiekį sulčių gali išspausti. Negrūskite per daug vaisių ar daržovių ir per greitai. Spaudžiant obuolius ar kriaušes, jų kotelius išimkite, nes jie labai gadina sulčiaspaudės peiliukus. Lengva prižiūrėti sulčiaspaudes, kurias galima plauti indaplovėse. Todėl jau perkant prietaisą atkreipkite į tai dėmesį“, – sako „Warranty Expert“ atstovas.

Draudimo specialistas atkreipia dėmesį, kad perkant naują buitinę techniką jūs galite gerokai pratęsti prietaiso tarnybos laiką įsigydami pirkinio draudimą. Jei įsigysite pratęstą garantiją, ji bus analogiška gamintojo suteiktai garantijai, tik galios ilgiau – nuo 1 iki 5 metų. Tiek laiko būsite ramūs – jei prietaisas suges, jį nemokamai sutaisys, arba pakeis nauju, jei sutaisyti nebeįmanoma.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją