Jei vis dar tiki šiais mitais apie spuogus, gražios odos neturėsi

JAV atlikto tyrimo metu buvo išsiaiškinta, jog net 70 % su veido odos problemomis susiduriančių jaunuolių netinkamai rūpinasi oda. Tai reiškia, jog dėl odo problemų kalta toli gražu ne genetika. Mes pačios kartojame odos priežiūros klaidas ir vis dar tikime senais, įsišaknijusiais mitais, kuriuos reikėtų tuoj pat sugriauti.

Prausti veidą reikia kuo dažniau. Prausi veidą kuo dažniau, tikėdamasi, jog taip išnaikinsi spuogus? Atsimink: veido negalima prausti daugiau nei du kartus per dieną (arba šveisti daugiau nei tris kartus per savaitę), nes tai gali sukelti stiprų odos išsausėjimą! Vietoje dažno plovimo reikėtų prausti veidą švelniu prausikliu, kurio sudėtyje yra benzoilo peroksido – ši medžiaga apsaugo nuo spuogų kilimo. Kelis kartus per savaitę gali pasinaudoti švelniu šveičiamuoju veido šepetėliu, jis yra skirtas tam, kad oda geriau išsivalytų.

Spuogai kyla ne nuo maisto produktų. Vakar suvalgei visą šokolado plytelę, o šį rytą atsikėlei išbertu veidu... Tikriausiai, tai ne vienai iš mūsų pažįstama situacija. Dermatologai pataria stebėti, kokie maisto produktai dažniausiai sukelia berimą. Tai nereiškia, jog turi visiškai atsisakyti pamėgto produkto. Tiesiog apribok jo kiekį ir valgyk saikingai.

Deginimasis naikina spuogus. Ar tai būtų kaitinimasis saulėje, ar soliariume – jis iš tiesų padeda sumažinti uždegimus ir paslepia visus aknės sukeltus padarinius, tačiau visgi saulės vonios skatina mūsų odą išskirti nereikalingus riebalus. Todėl nenustebk, jei per daug persideginusi susidursi su mažaisiais veido darkytojais.

Drėkinantys kremai nebūtinai turi būti neriebūs. Toms, kurios turi problemų su akne, dermatologai nerekomenduoja naudoti riebių kremų. Tokie kremai užkemša poras, o tai sąlygoja spuogų kilimą. Patariama naudoti lengvos tekstūros kremus, kurie drėkintų, bet neužkimštų porų.

Makiažas sukelia spuogų atsiradimą. Makiažo priemonių tikrai nereikia bijoti. Jos užkemša poras tik tuomet, jei labai ilgai būnate su makiažu ar naudojate netinkamas, sunkias makiažo priemones. Nereikia net priminti, kaip svarbu prieš naktį yra nusivalyti makiažą, todėl jei grįžus namo jautiesi pavargusi ir tingi nusivalyti makiažą, visada pagalvok, kaip tavo oda atrodys kitą rytą. Patikėk, tai veikia.

Kuo daugiau ir dažniau tepsime vaistus ant spuogų, tuo greičiau jie gis. Gydant spuogus mažiau yra daugiau. Itin dažnas spuogus naikinančių priemonių tepimas gali sukelti odos išsausėjimą, o jis tikrai nepuošia mūsų veido. Pasistenk priemonę naudoti mažais kiekiais, ištepdama visą veidą, o ne konkrečias problemines vietas. Ir nepamiršk drėkinamojo kremo!

Spausti spuogus yra gerai. Mūsų pačių rankomis išspaudus spuogus mes ne tik neišgydome veido odos, bet ir sukeliame uždegimą. Atsargiai, nes tokia savigyda gali palikti randus veide visam gyvenimui.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis