Jei pamirši šias taisykles, negalėsi džiaugtis gražia oda žiemą

Sinoptikai teigia, jog po savaitgalio orai šals, todėl vertėtų atidžiau pasirūpinti veido, galvos bei rankų oda. Štai keli patarimai, kurie tau pravers atšalus orams.

Dažniau drėkink

Gal turi drėkinamą kremą, kuris tau puikiai tinka pavasarį ir vasarą. Tačiau pasikeitus orui, reikia keisti ir odos priežiūrą. Dabar reikalingas aliejaus pagrindo (ne vandens pagrindo), nes aliejus sukurs apsauginį sluoksnį ant odos.

Ištiesk ranką rankoms

Rankų oda plonesnė nei daugelio kūno dalių, joje mažiau riebalinių liaukų. Todėl būtinai atidžiai rūpinkis rankų oda, kuri kaip niekas kitas yra linkusi sausėti. Kaip įmanydama rankas denk, nepamiršk pirštinių, o būdama šiltoje patalpoje ištepk rankas rankų kremu.

Tepk kremo nuo saulės

Apsauginiai kremai nuo saulės skirti ne tik vasarai. Žiemos saulė kartu su sniego blizgėjimu gali pakenkti odai. Tepk veidą ir rankas plataus spektro apsauginiu kremu nuo saulės maždaug pusvalandį prieš einant į lauką.

Nesimauk drėgnų pirštinių, kepurių ir kojinių kojinių

Drėgnos pirštinės ir kojinės gali suerzinti odą, sukelti niežulį, gali atsirasti odos įtrūkimų, paraudimų ar net egzema. Todėl parėjusi namo nusausink drabužius ir juos padžiovink. Ypatinhgai venk ilgą laiką būti atvirame ore, kai labai šalta. Jei yra galimybė, denk veidą šaliku, jog oda būtų kuo mažiau šaldoma.

Nepamiršk gerti daug vandens

Vanduo - būtinas ne vien vasarą, bet ir žiemą. Tiesą pasakius, žiemos sezonu jis net būtinesnis nei karštuoju metų sezonu. Juk oda ypatingai sausėja, o tai reiškia, jog jai reikia daugiau drėgmės. Išorinės drėkinimo priemonės ne visuomet padeda, jei nedrėkini odos iš vidaus. Todėl kaip įmanydama stenkis daugiau gerti vandens.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis