Ištiesink plaukus jiems nepakenkdama

Viena mergina interneto forume ironizuodama skundėsi: „Tiesinau, tiesinau tiesinimo žnyplėmis plaukus, o vėliau suvokiau, kad nebėra ką tiesinti...“. Visos žinome - kad ir kaip dailiai atrodytų žnyplėmis ištiesinti plaukai, piktnaudžiauti šia grožio procedūra negalima.

Rūpinkis ne tik plaukų grožiu, bet ir sveikata. Pateikiame tau saugiausius namie atliekamus plaukų tiesinimo būdus, kurie plaukams nekenkia, o priešingai - juos stiprina!

Būtinai apsaugok plaukus nuo karščio

Jei vis dėlto nusprendei tiesinti plaukus tiesintuvu, prieš tai būtinai pasirūpink plaukų apsauga. Puikiai tam tinka nenuplaunamas plaukų kondicionierius ar specialios grožio priemonės, skirtos apsaugoti plaukus nuo karščio. Norėtum naminės plaukų apsaugojimo nuo karščio priemonės? Specialiame purškiklyje sumaišyk pieną ir vandenį santykiu 1 - 1. Puršk plaukus likus dvidešimt minučių iki tiesinimo. Atmink - tiesindama drėgnus plaukus darai nepataisomą žalą savo plaukams!

Arbatą ne tik gukšnok

Stipri juodoji arbata ne tik tamsina, tačiau ir tiesina plaukus. Į stiklinę karštos, stiprios juodos arbatos įdėk vieną arbatinį šaukštelį cukraus pudros. Sumaišiusi viską ištepk plaukus ir tepdama tempk juos žemyn. Palaikyk masę apie penkiolika minučių, o vėliau atsargiai viską nuplauk. Teigiama, jog po šios procedūros plaukai tampa kur kas šviesesni.

Stebuklingoji želatina

Tikriausiai esi girdėjusi apie želatinos naudą tiesinant plaukus. Iš tiesų, ji puiki naminė priemonė ištiesinti plaukus, tereikia žinoti tinkamiausią bei patį paprasčiausią tiesinimo su želatina būdą. Ištirpink tris arbatinius šaukštus želatinos stiklinėje karšto vandens. Tepk šią želatinos kaukę ant drėgnų plaukų ir apnyniok plaukus rankšluosčių arba plastikiniu maišeliu. Palaikyk šią kaukę ant plaukų apie valandą, o vėliau nuplauk ją šiltu vandeniu.

Medaus galia

Medus - tobulas variantas ne tik plaukų blizgesiui bei švelnumui išlaikyti, bet ir nepaklusnių plaukų tiesinimui. Sumaišyk tris arbatinius šaukštus medaus su puse puodelio pieno. Ištepk sušukuotus plaukus šia mase, tempdama plaukus žemyn. Palauk dvidešimt minučių ir nuplauk masę šiltu vandeniu.

Ypatingasis aliejus

Žemės riešutų aliejus plaukų stebuklingai neištiesins, tačiau tikrai sumažins vėlimąsi bei šakojimąsi. Įlašink kelis lašelius šio aliejaus į naudojamą šampūną ar balzamą - pamatysi, plaukai taps kur kas lengviau šukuojami ir šiek tiek tiesesni. Daugeliui merginų banguojasi plaukų galiukai, todėl gali patepti šiuo aliejumi plaukų galiukus, jie taps akimirksniu tiesesni.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis