Įaugę plaukeliai: 7 efektyvūs būdai kaip džiaugtis gražia kūno oda

Nors po depiliacijos galime džiaugtis lygia bei švelnia oda, po keleto dienų dažną moterį ištinka bėda – plaukeliai pradeda įauginėti į odą, kartais net atsiranda skausmingų spuogų. Tai ypač paaštrėja žiemos metu, kuomet oda itin išsausėja ir tampa jautresnė.

Specialistai sako, kad plaukelių įaugimo pasekmės po depiliacijos neretai nulemtos genetiškai. Tokiu atveju net nesvarbu, koks pasirenkamas depiliacijos metodas – peiliukai, vaškas ar fotoepiliacija.

Kaip išvengti šios nemalonios problemos, pasakoja gydytoja ir prancūzų dermatologinės kosmetikos “Noreva Laboratoires” atstovė Birutė Glodenienė.

1. Suminkštinkite plaukelius prieš depiliaciją. Išsimaudykite karštoje vonioje ar duše prieš depiliacijos procedūrą.

2. Prevencija: stenkitės skustis ar depiliuotis prieš plaukų augimo kryptį. Jeigu naudojate skustuvą – rinkitės tokį, kuris mažiau dirgintų jūsų odą.

3. Jeigu jūsų kojų oda itin sausa, patarčiau depiliuoti karštu vašku ar profesionaliame salone atliekama fotoepiliacijos procedūra. Išsausėjusios odos skusti peiliukais nereikėtų ne tik dėl nemalonaus odos tempimo jausmo – taip oda dar labiau išsausėja.

4. Jei atsiranda paraudimai, palepinkite odą lengvu drėkinančiu kūno kremu. Kitą dieną po depiliacijos rengitės laisvesnius, natūralaus pluošto rūbus. Saulėtu metų laiku svarbu vengti saulės bent 1–3 dienas po procedūros, tad paplūdimiui reikėtų pasiruošti iš anksto.

5. Praėjus kelioms dienoms po depiliacijos procedūros, atlikite odos šveitimą (pilingą). Tai padės atsikratyti seno, kieto epidermio sluoksnio, kuris dažnai ir neleidžia pro jį prasiskverbti naujai dygstantiems plaukams. Tik būkite atsargios – nešveiskite odos tose vietose, kur jau yra įaugusių plaukelių.

6. Jeigu plaukeliai jau pradėjo įauginėti — nerakinėkite! Įaugę plaukai yra odos uždegimas, kuris gali lengvai išplisti.

7. Itin efektyvus būdas susitvarkyti su įaugančiais plaukeliais — vadinamieji keratoreguliatoriai. Tai dermataloginės odos priežiūros priemonės – kremai, kurių galite įsigyti daugelyje vaistinių. Keratoreguliatorius veikia antibakteriškai, mažina sudirgimą ir paraudimą, drėkina, ramina odą. Jų sudėtyje esantis amonio laktatas suminkština odą, pašalina negyvas odos ląsteles ir taip plaukeliui tampa lengviau „prasikalti“. Paprasta ir saugu naudoti namų sąlygomis.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis