Grožio kalendorius: planas, kaip pagražėti iki švenčių likus 3 savaitėms

Atrodo, neseniai prasidėjo ruduo, o už lango jau spaudžia šaltukas, krenta pirmosios snaigės ir parduotuvių vitrinos pasipuošė blizgiomis šventinėmis dekoracijomis. Aišku viena - Kalėdos jau čia pat!

Šventės - ne vien džiaugsmas, bet ir didelis galvos skausmas. Kiekvienais metais sukam galvą, ką padovanoti artimiesiems, kaip sužibėti šventiniuose vakarėliuose ir kaip efektyviau išnaudoti trumpas šventines atostogas.

Nors Kalėdos ateis vos už kelių savaičių, gali suspėti savo grožio labui atlikti daugybę darbų! Specialiame panele.lt grožio kalendoriuje kas savaitę ieškok patarimų, kaip patobulinti savo odos, plaukų, nagų ir kūno išvaizdą šventėms lipant ant kalnų. Taigi, merginos, raitojamės rankoves ir skubame gražintis, turime dar (o gal tik?) 3 savaites!

ODA

Shutterstock nuotr.


Kai Kalėdų dieną socialiniai tinklai sužibės šventinėmis nuotraukomis tikrai norėsi būti ta, kuri kiekviename kadre atrodys patraukliai. O kas geriausias fotogeniškumo draugas? Žinoma, kad lygi ir skaisti veido oda. Todėl šiandien pat visus šokoladus, saldainius, bandeles ir kitus odai ne itin naudingus produktus slėpk kuo giliau į spintą ar padovanok jaunesniajam broliui. 3 savaitės - pakankamas laikotarpis, kad tavo oda bent truputį išsivalytų nuo nešvarumų ir spėtum išsigydyti uždegimus.

Kita labai svarbi procedūra - porų valymas. Jeigu mėgsti pagulėti vonioje, stenkis joje mirkti tol, kol atsivers odos poros, kitaip tariant, pradėsi prakaituoti. Jeigu vonioje gulėti nemėgsti, gali pasigarinti pirtyje ar virš puodo. Vidutinio dydžio puode kaitink vandenį kol jis užvirs, tuomet puodą nukelk nuo ugnies (ją būtinai išjunk!) ir apgobusi galvą rankšluosčiu laikyk ją virš garuojančio puodo tol, kol pradėsi prakaituoti. Po maždaug 5 minučių nusausink veidą švariu rankšluosčiu ir nuvalyk toniku. Šią procedūrą vertėtų atlikti kartą per 2 savaites, todėl iki švenčių odą tikrai spėsi palepinti.

PLAUKAI

Fotolia nuotr.

Jeigu tavo plaukų galiukai suskilinėję, o šventėms nori pasidaryti puošnią šukuoseną, verta kuo greičiau skubėti į kirpyklą patrumpinti galiukus. Per 3 savaites plaukai spės šiek tiek paaugti, todėl galėsi nesijaudinti, kad šventės dieną tavo plaukai „neguls“ taip, kaip esi įpratusi. Suskilinėję galiukai tikrai nepapuoš net ir įmantriausio kuodo, o sveiki ir lygūs plaukai atrodys puikiai net ir be meistriško sušukavimo!

Orui atšalus labai svarbu plaukus pamaitinti kaukėmis ir aliejais. Todėl jau kitą kartą prieš trinkdama plaukus jų galiukus patepk specialiu plaukų aliejumi (jei neturi - tiks geros kokybės alyvuogių aliejus) ir palaikiusi maždaug valandą plauk įprastai. Iki švenčių plaukai tikrai suspindės!

NAGAI

Net ir gražiausias nagų lakas neišsilaikys iki vakarėlio, jei tepsi jį ant besisluoksniuojančių ir lūžinėjančių nagų. Todėl geriausia, jei iki švenčių apskritai atsisakytum lakavimo ir skirtum daugiau dėmesio nagų būklei. Šiandien pat pradėk rūpintis nagų odelėmis: jei jos šerpetoja, kiekvieną vakarą prieš eidama gulti įtrink kiekvieno nago odelę alyvuogių aliejumi arba kūno sviestu. Po maždaug savaitės pastebėsi, kad odelės nebešerpetoja.

Jeigu tavo nagai silpni nagų dilde juos kaip įmanoma labiau patrumpink ir leisk sveikai augti jų nelakuodama iki švenčių. Gali įsigyti specialių stipriklių ir kasdien tepti po naują gydomąjį sluoksnį. Atmink, kad geriau jau turėti trumpesnius, net sveikus nagučius, nei skirtingo ilgio ir lūžinėjančius.

KŪNAS

Jeigu turi vilčių per šventes vilkėti 2 dydžiais mažesnį sijoną, kuo greičiau vyk šias mintis iš galvos. Per 3 savaites tikrai nenumesi daug svorio, o jei drastiškai ir sulieknėsi, po šventinių vaišių kilogramai sugrįš su kaupu. Mes - prieš dietas! Geriau pasirūpink savo esama figūra ir pasistenk ją pagražinti ir papuošti taip, kad šventės dieną jaustumeisi it karalienė.

Šaltuoju metų laiku viena dažniausių grožio problemų - išsausėjusi oda. Ją gražink dviem būdais: iš vidaus ir išorės. Pasiryžk per dieną išgerti ne mažiau nei 2 litrus vandens: taip iš organizmo pasišalins visos nereikalingos medžiagos, oda taps skaistesnė ir elastingesnė. Kas antrą dieną (jei oda labai sausa - kasdien) tepk viso kūno odą drėkinamuoju pieneliu. Ne mažiau svarbu pašalinti negyvas odos ląsteles. Kartą per savaitę nušveisk kūno odą šveitikliu - taip geriau įsigers kūno kremas, nesikimš poros, pagerės odos atspalvis.

3 SAVAIČIŲ GROŽIO PLANAS

Kasdien:
Išgerk 2 litrus vandens
Palepink rankas kremu ar aliejumi

Kas antrą dieną
Visą kūną tepk pieneliu

Kas savaitę:
Nušveisk viso kūno odą
Palepink plaukus aliejumi

Kas dvi savaites:
Išvalyk veido poras

Daugiau grožio kalendoriaus patarimų - jau greitai panele.lt!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis