Gražaus kūno link: 5 patys efektyviausi sporto pratimai merginoms rekomenduojami trenerio Luko (FOTO)

Svajoji patraukti visų dėmesį, kai žengsi su nauja suknele atsiimti dvyliktosios klasės diplomo? Seniai svajoji vasarą pasipuošti dailia palaidine atvira nugara? O gal tavęs laukia atostogos su mylimu vaikinu prie jūros, kurioms trokšti pasiruošti fiziškai? Pasikliauk profesionaliu treneriu Luku, kurio dėka pasieksi puikių formų.

„Savo svajones paversk realybe – daugiau dėmėsio sportui ir viskas pasiekiama,“- sako Lukas ir pataria visoms sportuoti pasirengusioms merginoms nenuleisti rankų. Paskaityk interviu su Luku ir peržvelk trenerio rekomenduojamus sporto pratimus, kurie padės sutvirtėti ir įgauti svajonių formas. Aukštakulniai ir suknelės laukia jau tavęs!

28 m. Lukas Batutis - sporto entuziastas, kurį fizinė veikla lydėjo jau nuo ankstyvo amžiaus. Štai keletas klausimų Lukui, o vėliau tavęs lauks veiksmingiausių sporto pratimų TOP - 5.

Kaip sportas atėjo į tavo gyvenimą? Nuo kelių metų sportuoji?

Sportas atėjo į mano gyvenimą tą dieną, kai gimiau, nes mano tėvas yra sportininkas, o seneliai taip pat buvo profesionalūs sportininkai. Sportuoju nuo mažens, nuo jaunų dienų palaikau fizinę formą.

Nuo ko prasidėjo tavo karjera sporto pasaulyje?

Mano karjera sportinėje srityje prasidėjo dar studijų metais, nuo apsilankymų sporto klube, kuriame dirbo mano tėvas. Iš pradžių sportavau, po to atsirado laisva salės trenerio vieta, palaipsniui mokiausi iš esamo salės trenerio, o kai jis išėjo perėmiau jo vaidmenį. Baigiau Visuomenės sveikatos studijas Lietuvos sporto universitete, esu profesionaliai žaidęs futbolą, ledo ritulį. Nelaimėjau jokių europinio lygio titulų, tačiau žaidžiau rajono ir Lietuvos turnyruose bei varžybose.

Ar su asmeniniu treneriu pasieki rezultatus lengviau?

Manau, kad asmeninis treneris tikrai padės pasiekti geresnių rezultatų nei žmogus pasieks sportuodamas savarankiškai. Vien dėl to, kad nebus kaip išsisukti nuo treniruotės, trenerio prižiūrimas atliks pratimus taisyklingai, visada bus motyvuojamas ir nenorės pasirodyti visišku silpnuoliu prieš savo trenerį. Žinoma, tai tik viena dalis, darbas su treneriu turi daug daugiau pliusų, tačiau didelė dalis rezultatų yra ir paties kliento rankose. Treneris negali pavalgydinti kliento, treneris negali paguldyti į lovą laiku arba penktadienio vakare išmušti vyno taurės iš savo kliento rankų.

Su kuo lengviau dirbti – su moterimis ar vyrais?

Manau, kad daugiau turiu moteriškos giminės atstovių klienčių, tačiau jų nėra žymiai daugiau nei vyrų. Dirbti su visais įdomu (šypsosi)

Ar pats turi merginą? Kaip ji reaguoja į Tavo darbą? Juk nuolat bendrauji su moterimis.

Turiu merginą, ji supranta, kad tai tik darbas ir dideliu priekaištų nesulaukiu.

Ar lieka laisvo laiko hobiams? Kokie jie?

Kartais lieka laisvo laiko, stengiuosi ji praleisti su šeima. Kartais piešiu ir kuriu muziką, esu įrašęs keletą kūrinių. Kokia tai muzika neatskleisiu, gal kažkada su manimi teks susipažinti kitame amplua.

Kokius pačius tinkamiausius pratimus, skirtus merginoms, įvardintum?

Tai būtų dubens kėlimas su štanga, nusilenkimai prieš save - romėniška trauka su štanga bei, žinoma, daugeliui pažįstami pritūpimai.

Kaip būtų galima su tavimi susisiekti?

Facebook paskyroje Asmeninis treneris Lukas arba Instagrame @treneris.luka.

5 efektyvūs trenerio Luko rekomenduojami sporto pratimai sėdmenims, tinkami atlikti namuose:

Dubens kėlimas atsirėmus nugara i sofą

Vieną koją laikyti pakeltą nuo žemės. Keliant dubenį iškelti pakeltą koją į viršų, nuleisti dubenį išlaikyti pakeltą koją virš žemės. Kartoti abiems kojoms po 15 - 20 kartų, galite atlikti 3 - 5 serijas.

Pritūpimai ir tūpimai atgal po vieną koją

Pritūpti, atsistoti, tūpti viena koja atgal, atsistoti, tūpti kita koja atgal, kartoti visą kombinaciją 10 - 15 kartų, galite padaryti 2 - 4 serijas.

Kojos kėlimas

Gulint ant šono išsitiesus i vieną liniją, viršutinę koją pastatyti 45 laipsnius į viršų prieš save, kelti koją į viršų išlaikant ją 45 laipsnių kampu. Kartoti abiems kojoms. Atlikite 3 - 4 serijas po 15 pakartojimų.

Pritūpimai viena koja į priekį

Užkelkite galinę koją ant sofos arba kitos aukštesnės atramos, priekinę koją pastatykite į priekį, leiskitės žemyn kol galinės kojos kelias beveik palies žemę. Kartokite šį judesį 12 - 15 kartų, atlikite 3 - 4 serijas abiem kojom.

Dubens kėlimas į viršų gulint ant nugaros

Atsigulkite ant žemės arba kilimėlio, suglauskite pėdas, kelius pasukite į šalis. Lėtai kelkite dubenį į viršų (nepersistenkite ir neiškelkite dubenio per aukštai, dubuo turėtų būti vienoje linijoje su kojomis). Kartokite ši judesį 15 - 20 kartų, atlikite 3 - 4 serijas šio pratimo. Sėkmės!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis