Didžiausi grožio mitai, kuriais tiki lietuvaitės ir sau kenkia

Dažnos iš mūsų pasiduoda draugių kalboms - šis blakstienų tušas ne koks, o štai šis šampūnas - tiesiog tobulas. Svarbu suvokti, jog tai, kas tinka vienai, toli gražu netinka kitai, todėl grožio srityje būtina eksperimentuoti bei bandyti atrasti save. O kokie yra populiariausi grožio mitai, kuriais tiki lietuvaitės?

Jeigu turi riebią odą, tau nereikia tepti kremo. Jeigu odą tik prausi, ji sausės ir pradės išskirti daugiau riebalų. Todėl būtinai naudok lengvos konsistencijos specialiai riebiai odai sukurtus drėkinamuosius kremus, kurie pagerins tavo odos būklę. Visiems odos tipams reikia drėkinimo!

Kompaktinė pudra neužkemša porų. Visos kosmetikos priemonės kemša poras, tiesa, vienos yra „sunkesnės“, o kitos - „lengvesnės“. Todėl atidžiai skaityk, kas parašyta pudros etiketėje. Nemanyk, kad tik kreminė pudra - išbandymas tavo odai!

Kuo dažniau kirpsi plaukus, tuo greičiau jie augs. Plaukų augimo greitis užkoduotas mūsų genuose, nepaisant to, kaip dažnai kirpsi galiukus. Geriau stenkis plaukais rūpintis, kad nereikėtų kas mėnesį kirpti išsišakojusių galiukų. Naudok kaukes, specialius aliejus, dėvėk kepurę ir venk tvirtai surištų uodegų ar kuodų. Plaukai tau padėkos!

Įdegis padeda įveikti aknę. Ne, tikrai ne. Kai kurie žmonės galvoja, kad įdegimas gydo aknę arba dėl įdegio ji tampa mažiau matoma. Iš tiesų įdegis gali suerzinti odą, ji išdžiūs, nudegs ir anksčiau laiko pasens. O aknė taip ir nepraeis!

Turite išspausti spuogus. Tikrai ne! Spuogų išspaudinėjimas ne tik nepaspartins jų gijimo proceso, bet net ir sulėtins jį! Jeigu išspausite spuogą, jis dar ilgiau neišnyks, nes jis bus įspaustas tik dar giliau į odą. Dar daugiau, spaudinėjant spuogus ant odos gali likti randai, kurie niekada neišnyks!

Mergina
Mergina
Shutterstock

Kirpėjas žino geriausiai. Ar leidi savo kirpėjui už tave spręsti, kokia šukuosena tau tiks geriausiai? Žinoma, jie yra tikri šukuosenų meistrai, bet atmink, kad tik tau su jų kūriniu teks kasdien gyventi. Todėl jei kirpėjas bando tave įtikinti, kad tau reikia kirpčiukų, nors tu negali pakęsti sruogų, krentančių tau ant veido, išmok pasakyti jam „ne“.

Jeigu turi spuogų ar inkštirų, reiškia, kad per retai plauni veidą. Dažnas veido prausimas geliais gali būti spuogų ir inkštirų atsiradimo priežastimi! Riebalai - natūrali odos reakcija į išsausėjimą. Dažnai plaudama odą ją sudirginsi ir pradės rastis dar daugiau spuogų. Todėl odą plauk kartą per dieną švelniu prausikliu, o ryte užteks ją nuvalyti toniku.

Skutant plaukus jie atauga stipresni. Tikriausiai manai, kad skutant plaukelius pažastyse ar ant blauzdų, jie atauga storesni. Tai tik optinė apgaulė. Plaukas yra storesnis ties šaknimi ir plonėja iki pat galiuko. Todėl kuo plaukas trumpesnis, tuo storesnis jis atrodo.

Plaukų šampūno pakanka, jog plaukai būtų tinkamai išplauti. Nenaudodama plaukų kaukių ar balzamų rizikuoji plaukus išsausinti. Galiukai gali pardėti šakotis, todėl būsi priversta dažniau juos kirpti. Balzamą naudok su kiekvienu galvos plovimu!

Veido valymas namie nekenkia. Jei atliksi veido valymą pati, naudodama nesterilius produktus, nenusiplausi rankų ar paliksi išspaustus spuogelius likimo valiai, tuomet veidui padarysi meškos paslaugą. Verčiau veido valymą atlik pas specialistus.

Spuogeliai praeina savaime. Kaip ir dauguma ligų (taip, aknė yra kosmetinė liga), aknė reikalauja gydymo. Gali būti, kad aknės niekada taip ir neišsigydysite iki galo, tačiau ji turi būti kontroliuojama ir kaip įmanoma sumažintas jos poveikis. Aknės gydymo atidėlioti negalima. Jeigu aknė gydoma tinkamai, atsižvelgiant į individualią situaciją, jos paūmėjimus galima kontroliuoti

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis