Dalykai, kurių nevalia pamiršti per Kalėdas

Ar gali patikėti, kad jau visai netrukus mus užklups didžiosios metų šventės? Jų pradėjome laukti jau nuo vasaros pabaigos (na, bent jau nuo žiemos pradžios), su jauduliu stebėjome pirmąjį sniegą, spalvotomis lemputėmis besipuošiančias gatves ir bandėme suspėti su vis labiau įsibėgėjančia Kalėdų karštine, tačiau ar viską padarėme?

Ar jau turi panele.lt programėlę savo išmaniajame telefone? Parsisiųsk ją ir gauk visas naujienas pirmoji!
„iOS“ versija
„Android“ versija

Pasitikrink, ar gali uždėti bent keletą varnelių žemiau pateikiamame sąraše ir sužinok, ar esi pasiruošusi pakiliai ir kaip niekad džiaugsmingai sutikti Kalėdas. Jei ne, vis dar turi laiko ištaisyti padėtį!

Nustebink draugą. Prieššventiniu laikotarpiu visi kaip niekad aktyviai daro staigmenas. Galbūt turi užmirštą bičiulį, arba jau seniai nudžiuginai savo geriausią draugę? Kad ir kas tai bebūtų – maža dovanėlė, nuoširdus laiškas, kvietimas karšto šokolado šaltą vakarą, ar netikėtas apsilankymas svečiuose - pasistenk nustebinti ir pradžiuginti.

Nuotrauka prie eglės. Kasmet kuo originaliau puošiamos ne tik didžiųjų miestų, bet ir mažesnių miestelių eglės ir, be jokios abejonės, eglutę dabinsite ir namuose. Būtų tiesiog gėda savo nuotraukų kolekcijoje neturėti bent vienos nuotraukos prie eglutės!

Paaukok. Kalėdos – gerumo metas. Pasidalink su tais, kurie turi mažiau tam, kad jie jaustųsi laimingesni.

Imbierinis namelis. Pasitikrink ne tik kulinarinius, bet ir architektūrinius sugebėjimus ir pabandyk suręsti namuką iš imbierinės tešlos. Perspėjimas - tai labai rimtas kantrybės išbandymas, tačiau jį įveikus nustebinsi ne tik pačią save, bet ir priversi iš nuostabos aikčioti svečius.

Žvakės. Prieššventiniu laikotarpiu stengiamės daugiau laiko praleisti namuose ir kurti kalėdinę atmosferą. Tokiu atveju tiesiog negalima apsieiti be žvakių magijos – spalvotos, kvepiančios, romantiškai ir šventiškai nuteikiančios... Jos tiesiog būtinos tavo namuose!

Raudonas lūpdažis. Ryškios lūpos - turbūt pats kalėdiškiausias makiažo akcentas. Puikiai derės prie ne ką mažiau šventiškos smaragdo žalumo suknelės ar palaidinės.

Generalinė tvarka. Nesvarbu, ar iškuopsi visus namus ir paruoši detalų artimiausių darbų sąrašą, ar tik susitvarkysi spintą ir susidėliosi mintis – šiokia tokia tvarka tavo aplinkoje ir galvoje prieš šventes tiesiog būtina. Juk nenori, kad kalėdinę nuotaiką gadintų betvarkė namuose ir į galvą lendančios mintys apie nebaigtus darbus?

Skanėstai. Leisk sau negalvoti apie kalorijas ir skanauti tiek saldumynų, kiek tik norisi. Juk prieš Kalėdas kiekvieni namai tiesiog pilni skanių dalykų...

Prisimink visus gerus dalykus. Apgalvok, kas per metus nutiko gero, kam ir už ką esi dėkinga, kas pasikeitė į gera. Galvojimas apie pozityvius dalykus nuteikia šventiškai, o kaip gi Kalėdos be pozityvo?

Tradicijos. Pasistenk išlikti joms neabejinga! Nesvarbu, ar kalbėtume apie visiems gerai žinomas tradicijas, ar tik apie tas, kurios gyvuoja tik tavo šeimoje ar draugų rate. Tai ne tik padeda pajusti Kalėdų dvasią, bet ir dar labiau suartina.

Kalėdiniai filmai, dainos. N-tąjį kartą pažiūrėk bet kurį populiarų kalėdinį filmą ir klausykis šventinių dainų grojaraščio. Keista, tačiau kiekvienais metais ne ką mažiau kvatojame žiūrėdamos „Vienas namuose“, o mintinai išmoktos kalėdinės dainos kasmet suskamba tarsi iš naujo...

Atleisk. Gal vis dar tyliai pyksti ant tavęs atsiprašiusio žmogaus, o galbūt taip ir nesulaukei atsiprašymo... Tebūnie, pamiršk visa tai ir nebesinešiok savyje pykčio. Juk šventės – metas suprasti, atleisti ir pamiršti.

Susikurk šventinį įvaizdį. Dėmesio! Jei jau žinai ką ir kur aplankysi per šventes, o visi vakarėliai taip pat suplanuoti, nepamiršk iš anksto apgalvoti visus šventinio laikotarpio rūbų derinius. Taip apsidrausi nuo laiko gaišimo spintos vertimui aukštyn kojomis ir bejėgiškų skundų dėl neturėjimo ką apsirengti.

Gera knyga. Pabandyk įsivaizduoti save apsisiautusią šiltu pledu, geriančią arbatą su cinamonu ir įsitaisiusią ant sofos su knyga, kurią jau seniai norėjai perskaityti. Idiliška, svajinga ir įprasmina švenčių laukimą.

Vaikystę prisiminus. Sutartinai laikome špygas ir optimistiškai laukiame kalėdinio sniego. Juk šaltukas, sniegas ir ledas reiškia tokias nutrūktgalviškai šventiškas pramogas kaip čiuožykla, gniūžčių karas, sniego angelų darymas, pasivažinėjimas rogutėmis... Sugrįžk į vaikystę, kur Kalėdų laukdavai dar labiau nei dabar!

Kalėdinis megztinis. Nesvarbu, ar tai stilingas kardiganas su skandinaviškais raštais, ar linksmas rankų darbo megztukas su juokingu kalėdiniu vaizdeliu. Toks megztinis – šventinės nuotaikos garantas! Vilkėk sutikdama svečius namuose, derink su patogiais džinsais ir nuoširdžia šypsena.

Kuo daugiau punktų įgyvendinai, tuo labiau tikėtina, kad šiemet tave aplankys dar džiugesnės ir įsimintinesnės Kalėdos nei bet kada anksčiau. Jei aptikai šį bei tą, ko dar nepadarei, bet norėtum padaryti – pirmyn, dar turi šiek tiek laiko iki Kalėdų stebuklo!

Sekite Panele.lt naujienas „Facebook'e“!

Sužinokite portalo panele.lt naujienas pirmieji ir skaitykite žurnalą „Panelė“! Trims portalo skaitytojams, užpildžiusiems anketą, dovanosime 3 mėn. žurnalo „Panelė“ prenumeratą.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis