Atėjus pavasariui: užmaskuok žiemos padarinius

Nors žvarbūs žiemos orai po truputį traukiasi, moters veide šaltojo sezono padariniai pasilieka ilgam – dėl šalčio, vėjo ir temperatūrų skirtumų oda netenka drėgmės ir pasidaro jautri. Po žiemos išryškėja odos sausumas, išsiplėtę kapiliarai, oda atrodo suglebusi ir praradusi savo skaistumą.

Dermatologai tvirtina, kad norint atgaivinti odą, pirmiausia reikėtų atstatyti jos drėgmę – namuose esančiomis priemonėmis arba apsilankius pas odos gydytoją.

„Po žiemos oda atrodo pavargusi ir praradusi gyvybingumą, šaltis labiausiai pažeidžia atviras kūno vietas – veidą, lūpas ir plaštakas. Pastebėjome, kad vis daugiau savimi besirūpinančių vyresnio amžiaus moterų domisi savo odos būkle ir daugiausiai dėmesio skiria ne trumpalaikėms grožio priemonėms, bet odos sveikatai. Akivaizdu, kad negydomos ir po makiažu slepiamos odos problemos laikui bėgant gali tapti opiomis“, - tvirtina klinikos „Grožio chirurgija“ gydytoja dermatologė Ramunė Petrosian.

Odą atgaivinti galima be didelių pastangų

Kiekviena moteris su namuose esančiomis priemonėmis gali padėti savo odai. Natūralūs augaliniai aliejai: avokadų, argano, migdolų, kokosų ir kviečių grūdų gemalų gali būti labai naudingi maitinant ir drėkinant odą. Jeigu moterų netenkina namuose esančiomis priemonėmis pasiekti rezultatai ir norima kuo greičiau susigrąžinti odos skaistumą, patariama rinktis profilaktines mezoterapijos arba lazerio procedūras.

„Pavasarį moterys dažniausiai ateina norėdamos greitai atgaivinti odą ir atsikratyti šalčio padarinių. Norinčioms greito rezultato, dermatologai gali pasiūlyti švelnią odos atjauninimo procedūrą, kuri atstato veido stangrumą, skaistumą ir švytėjimą. Pastaroji procedūra atliekama lazeriu, kurio energija pasiekia viduriniuosius odos sluoksnius. Kadangi čia nenaudojami jokie pjūviai ar injekcijos, galutinį rezultatą galima įvertinti prabėgus savaitei po procedūros. Taip pat, tarp moterų ypač populiari mezoterapijos procedūra, kuri atstato odos drėgmę ir elastingumą. Mezoterapijos metu į probleminės kūno zonos odą sušvirkščiamos biologiškai aktyvios medžiagos – hialurono rūgštis, vitaminai (A, E, C, B, K), amino rūgštys, antioksidantai – skatinančios odos atsinaujinimą ir kraujo cirkuliaciją“, - teigia R. Petrosian.

Išsiplėtę kapiliarai – ne tik estetinės, bet ir sveikatos problemos

Žiemos metu oda išgyvena daug temperatūrų šuolių, šiltas patalpų ir žvarbus lauko oras neatsiejamai veikia veido odą. Moteris dažniausiai ypač erzina ant veido išsiplėtę kapiliarai, kuriuos sunku paslėpti net po storu makiažo sluoksniu. Dermatologė R. Petrosian įspėja, kad išsiplėtę kapiliarai gali kelti ne tik estetines problemas, bet ir pranešti apie sveikatos sutrikimus. Ryškus kapiliarų tinklelis ant skruostų gali įspėti apie odos uždegimą, tokiu atveju dermatologas pirmiausia skiria medikamentinį gydymą ir tik vėliau siūlo kapiliarų šalinimo procedūras.

Pasak R. Petrosian, norint panaikinti išsiplėtusius kapiliarus pirmiausia reikėtų su dermatologo pagalba išsiaiškinti, kokie veiksniai paskatino kapiliarų išsiplėtimą. Dažniausios priežastys: kraujagyslių sienelių silpnumas, aukštas kraujo spaudimas, ultravioletiniai spinduliai, aštrus maistas ir mechaniniai pažeidimai. Patariama nevartoti aštrių ir itin karštų maisto produktų bei skysčių, naudoti apsauginius kremus nuo saulės ir vengti karštų patalpų – saunų ir pirčių. Atradus išsiplėtimo priežastį, rekomenduojama imtis tolimesnių veiksmų ir išsiplėtusius kapiliarus šalinti lazeriu. Po kiekvienos lazeriu atliktos procedūros kraujagysliniai dariniai ar kapiliarai visiškai išnyksta arba prašviesėja.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis