5 tiesos, kurias perskaičiusi dezodorantą pradėsi naudoti rečiau

Greitas gyvenimo tempas, stresas, įtampa neleidžia palikti namų nepanaudojus dezodoranto. Nors dezodorantas nelaikomas tokiu priešišku organizmui kaip antiperspirantas, kurio sudėtyje yra pavojingojo aliuminio, yra daugybė antipersipranto rūšių, kurios yra maskuojamos po dezodoranto pavadinimu. Deja, tiek antipersiprantas, tiek dezodorantas turi organizmui neigiamą įtaką darantį poveikį.

1. Antiperspirantas užkemša odos poras. Vykstant natūraliam, organiškam procesui, prakaituojant pašalinamos nereikalingos organizmui medžiagos, o antiperspirantai pasižymi savybe užkimšti pažastų lokacijoje esančias odos poras. Tai, vienu atžvilgiu, sulaiko prakaitą ir neleidžia jam ištekėti, tačiau kitu atžvilgiu užlaiko prakaitą organizmo viduje, todėl organizmui yra kenkiama.

2. Dezodorantas ar antiperspirantas gali alergizuoti. Kaip ir daugelis kosmetikos priemonių, dezodorantas gali sukelti staigią alergiją, mat dabartiniai dezodorantai taip pat yra ir antiperspirantai, savyje turintys nemažai cheminių medžiagų. Jų gretose taip pat gali pasitaikyti toksinių, organizmą pažeidžiančių medžiagų, kurios gali sukelti alergiją. Prieš bet kurio dezodoranto naudojimą vertėtų atlikti trumpą bandymą ir įsitikinti, jog dezodoranto rūšis nealergizuoja.

3. Sudėtinė antiperspiranto dalis aliuminis negrįžtamai gali pakenkti sveikatai. Į daugelio populiarių dezodorantų sudėtį įeina organizmui kenksminga medžiaga aliuminis. Europos Sąjungos nutarimu, antipersipirantuose aliuminio druskų leidžiamas kiekis yra iki 25 proc. o aliuminio-cirkonio iki 20 proc. Atrodo, jog šie skaičiai menki? Pasidomėk apie aliuminio žalą organizmui - jis ne tik gali sutrikdyti skydliaukės veiklą, užkrėsti organizmą toksinais, pažeisti nervinę sistemą, bet ir gali būti viena iš ankstyvosios Alzhaimerio ligos priežasčių. Jei įmanoma, vertėtų ieškoti dezodoranto, kurio sudėtyje nėra šios organizmui pavojingos medžiagos.

4. Vėlesniame laikotarpyje naudojant antiperspirantus galima operacija. Kadangi antiperspirantas pakeičia prakaito tekėjimo kryptį, naudojant šią priemonę ilgesnį laikotarpį, galimi pakitimai pažastų zonoje - susidarę maišeliai, paraudimai. Ši estetinė problema gali būti sprendžiama chirurginiu būdu, tačiau vertėtų atminti, jog pažastų zona be galo jautri, tad operuojant šią vietą galimos komplikacijos.

5. Dezodorantai pavojingumu gali prilygti antiperspirantams. Nors dermatologai tikina, jog antiperspirantai kur kas pavojingesni už antiperspirantus, jų sudėtyje taip pat yra organizmą žalojančių medžiagų konservantų, kurie lengvai patenka į organizmą per pažastų odoje išsidėsčiusias poras. Pagalvok, kaip lengvai dezodorante esančios veikliosios medžiagos pasiekia gilesnius odos sluoksnius bei pažeidžia organizmą!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis