5 priežastys, kodėl vis nesusidoroji su spuogais

Moksluose klaidų vengi, o ar pastebi jas prižiūrėdama veido odą? Nepasitikėk mitais ir draugių patarimais – tavo oda – unikali, todėl tai, kas tinka kitoms, toli gražu neturi tikti tavo odai. Ištaisyk savo odos priežiūros klaidas!

1. Visas viltis dedi į vieną priemonę

Kad ir ką sakytų reklamos, vienos stebuklingos priemonės tobulai odai nėra. Sau tinkamų priemonių atradimas kartais gali būti ilgas ir varginantis procesas, juo labiau kad skirtingiems odos poreikiams reikia skirtingų priemonių. Odą reikia ir valyti, ir tonizuoti, ir prausti, ir šveisti, ir drėkinti... Ir tik atradus „savų“ priemonių derinį galima tikėtis rezultatų.

2. Nuolat keiti savo veido priežiūros rutiną

Šiandien naudoji tik paakių kremą, rytoj odą tepi aliejais, o poryt šveisi iki raudonumo? Stop! Oda nemėgsta greitų drastiškų pokyčių, su ja reikia elgtis pagarbiai ir atsargiai. Geriausia – užsirašyk kosmetologo konsultacijai. Jis tiksliai nustatys, ko reikia tavo odai ir kaip gali ja efektyviausiai rūpintis.

3. Sportuoji nenusivaliusi makiažo

Lieji devynis prakaitus treniruotėse? Šaunuolė! O ar makiažą prieš tai nusivalei? Prakaitas ir makiažo priemonės – tiesiog tobuliausia spuogų „traša“, užkemšanti poras ir galinti sukelti net alerginę reakciją. Visada savo sporto krepšyje turėk makiažo valiklį ir vatos – net ir profesionaliausias makiažas, varvantis kartu su prakaitu, sportuojant tikrai nepuošia.

4. Geri nepakankamai vandens ir neišsimiegi

Tikrai esi girdėjusi, kad grožis prasideda viduje. Tai – tikra tiesa. Jei geri nepakankamai vandens, oda ilgainiui gali tapti dehidratuota, išsausėti, imti pleiskanoti ar priešingai – ims rastis daugiau spuogų. Todėl dabar pat įsipilk stiklinę vandens! Jų per dieną reikia išgerti bent 8. Kitas svarbus dalykas – miegas. Ne veltui egzistuoja terminas „grožio miegas“ – nuolat naktinėjant ir neišsimiegant paakiai papilkėja, oda praranda spindesį, o ką jau kalbėti apie irzlumą ir persekiojantį nuovargį. Šiandien eik gulti bent šiek tiek anksčiau!

5. Nenaudoji apsaugos nuo saulės

Nėra ko ir pridurti – saulė šildo, bet kenksmingi saulės spinduliai skatina odos senėjimą, sausėjimą, gali pradėti rastis pigmentinių dėmių... Svajoji apie skaisčią odą? Naudok veido kremą su SPF filtru kasdien, ne tik vasarą!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis