5 pilvo riebalus naikinantys pratimai tinginčioms sportuoti (FOTO)

Atėjęs pavasaris kelia ne tik nuotaiką, bet ir susirūpinimą: tuoj iš spintų trauksime lengvus sijonus, nusimesime sunkias striukes ir pradėsime ruoštis bikinių sezonui.

O ką daryti, jei visą žiemą kaip meškutė miegojai žiemos miegu, tingėjai pajudėti ir pamiršai, kur yra sporto klubas? Pirmiausia - nusiraminti. Po žiemos užsilikęs vienas kitas kilogramas tikrai spės „nutirpti“, jei pradėsi daryti paprastus pratimus pilvui kasdien.


Šie pratimai ypač tinka toms, kurios niekada nesportavo ir nori iki vasaros sustiprinti pilvo presą. Pratimus reikėtų daryti 6 kartus per savaitę, 1 dieną ilsėtis. Norint pasiekti geresnių rezultatų, kas savaitę pratimų kartojimo skaičių reikėtų po truputį didinti.


Taigi, pradedame!


1 pratimas



Fotolia.com nuotrauka


Atsigulk ant kilimėlio, pakelk sulenktas kojas kaip parodyta nuotraukoje. Rankas sunerk už galvos ir rieskis link kelių tiek, kiek gali. Riestamasi orą iškvėpk, guldama žemyn - įkvėpk. Šį pratimą reikia atlikti kuo lėčiau, jaučiant, kad raumenukai „dega“. Daryk jį 3 serijas po 12 kartų. Tarp serijų - 15 sekundžių pertrauka.


2 pratimas



Fotolia.com nuotrauka


Atsigulk ant šono, alkūne atsiremk į kilimėlį. Suglaustas kojas kelk į viršų, o viršuje esančia ranka stenkis pasiekti pėdas. Turėtum jausti šoninius pilvo raumenis. Kiekvienam šonui reikia daryti 3 serijas po 12 kartų. Paskutinį kartą darant, pabaigoje reikėtų pakeltas kojas išlaikyti bent 5 sekundes ir paskui lėtai nuleisti.


3 pratimas



Fotolia.com nuotrauka


Atsigulk ant šono ir įsiremk ištiesta ranka į kilimėlį kaip parodyta nuotraukoje. Stenkis laikyti kūną kaip įmanoma tiesų ir nespyruokliuok. Tai - puikus pratimas šoniniams pilvo raumenimis, naikinantis riebaliukus ant klubų. Stenkis išlaikyti kūną pakeltą bent 20 sekundžių. Vėliau tą patį daryk atsigulusi ant kito šono.


4 pratimas



Fotolia.com nuotrauka


Atsigulk ant nugaros, ištiesk kojas, rankas sunerk už galvos. Kelk dešinę koją, o link jos trauk kairę alkūnę. Koją leisdama žemyn grįžk į pradinę padėtį. Tą patį daryk su kita koja. Kiekvienai kojai daryk 3 serijas po 8 pakartojimus. Pratimo metu dirba visi pilvo raumenys!


5 pratimas


Fotolia.com nuotrauka


Pratimas, stiprinantis apatinę pilvo derinį. Atsigulk ant nugaros ir alkūnėmis įsiremk į kilimėlį kaip parodyta nuotraukoje. Sulenktas kojas pritrauk prie krūtinės. Ištiesk dešinę koją nenuleisdama jos prie žemės, tuomet lėtai nuleisk, vėl pakelk ir sugrąžink į pradinę padėtį. Svarbu laikytis šios taisyklės, kitaip raumenys bus mažiau apkrauti. Kiekviena koja daryk 3 serijas po 8 kartus.



Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis