5 geriausi būdai, mažinantys raudonį ant skruostų

Raudoni žandukai - ne visuomet sveikatos ir energijos ženklas. Į raudonį linkusius žmones ši organizmo savybė gadina gyvenimą - daugelis iš jų paraudonuoja vos labiau susijaudinę ar patyrę menką sukrėtimą.

Norėtum atsikratyti raudonio skruostų srityje? Štai keli ypač naudingi patarimai, jei tavieji žandai visuomet nusidažo raudonai.

Produktai, kurie mažins skruostų raudonumą

Gal padėti žuvų taukai, probiotikai. Vėsinantis maistas – obuoliai, salierai, kokosai, agurkai, melionai, persikai, papajos ir špinatai. Vertėtų atminti, jog raudonį gali sukelti ir netinkami maisto produktai - pavyzdžiui, aštrus maistas, alkoholis, saldumynas. Tad vertėtų pirmiausia peržvelgti savo mitybą.

Smulkintų avižinių dribsnių kaukė

100 g smulkintų avižinių dribsnių sumaišyk su vandeniu, kad pasidarytų košė. Užtepk šią masę ant veido, 10 min. palaikyk, tada nulauk. Nebrangu, galima dėti šią kaukę keturis kartus per savaitę.

Raudonumą mažinantys arbatos kompresai

Kelis arbatos pakelius pavirk 10 min., kai pradės, įdėk arbatą į šaldytuvą. Du kartus per dieną pamirkyk mažą rankšluostėlį į šaltą arbatą ir apie 1 min. palaikyk ant veido. Šis būdas lyg ranka nuima raudonumą, be to, skatina raudonio nykimą.

Tarti ne soliarumams

Soliarumai, nors ir dirbtinai patamsinantys odą, sukelia skruostų raudonį. O ant kiek įdegusios odos raudonis gali dar labiau išsiryškinti. Todėl reikėtų vengti dirbtinių saulės spindulių. Beje, atsargiai reikėtų elgtis ir su saule - ji sukelia raudonį, todėl ilgai kaitintis paplūdimiuose negalima.

Vengti streso

Labai dažnai raudonio priežastis slypi žmogaus psichologijoje. Todėl į raudonį linkusiems žmonėms patartina vengti stresinių situacijų, mažiau nerimauti ir daugiau ilsėtis. Žinoma, šiandieninis gyvenimo ritmas kupinas lėkimo bei skubėjimo, tačiau vertėtų labiau įsiklausyti į save ir atrasti būdų, kaip atsipalaiduoti.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis