5 dalykai, kurių nė už ką negalima daryti merginoms, kankinamoms spuogelių

Spuogelių kankinamos merginos neretai puola į neviltį, mat įvairiomis priemonėmis bandydamos užkirsti kelią inkštirų kilimui situaciją dar labiau pablogina. Gal čia kalčiausios veido odos priežiūros klaidos, kurių šiukštu nederėtų kartoti merginoms, kovojančioms su problematiška oda?

Išskyrėme 5 dalykus, kurių nereikėtų daryti merginoms, kovojančioms su akne:

1. Veido lietimas nešvariomis rankomis. Liesdamos veido odą rankomis, merginos rizikuoja ant jautrios veido odos perkelti tūkstančius bakterijų, kurios tūno ant nešvarių rankų. Todėl labai gerai pagalvok braukdama rankomis veido odą prieš tai švariai nenusiplovusi rankų – taip rizikuoji duoti valią ne tik inkštirų kilimui, bet ir pavojingų infekcijų plitimui.

2. Vandens atsisakymas. Vanduo – svarbiausias organizmo gelbėtojas. Jo stingant oda pradeda sausėti, tinkamai nesivalo, o tai savaime sukelia odos užterštumą, kuris sąlygoja spuogelių kilimą. Todėl pasistenk dienos eigoje nešiotis su savimi vandens buteliuką ir nuolatos gurkšnoti.

3. Spuogelių spaudymas rankomis. STOP – tai pats blogiausias būdas gydyti pažeistą odą. Jos priežiūrą patikėk profesionalams, o namuose atlik tik saugias veido odos priežiūros procedūras. Spaudydama spuogelius rankomis rizikuoji tik pabloginti būklę.

4. Ėjimas miegoti su makiažu. Tai kenkia bet kokio tipo odai, o jei tavoji paberta, tuomet oda į tai reaguoja dar labiau. Per naktį ant veido odos pasilikęs makiažas užkemša poras ir neleidžia odai kvėpuoti, todėl spuogelių gali iškilti dar daugiau.

5. Nesubalansuota mityba. Neatsispyrei šokoladukams, o kitą rytą atsikėlei su paberta kakta? Vadinasi, jau įsitikinai tinkamos mitybos nauda. Sureguliavus mitybą, į ją traukus daugiau daržovių, vaisių bei riešutų, kaipmat pastebėsi ir odos pokyčius – skaistumą, žvilgesį, be to, mažesnė tikimybė, jog kils inkštirai.

Nusprendėme pasiteirauti profesionalų, ko nė už ką negalima daryti merginoms, kenčiančioms nuo spuogelių. Kosmetologė Katerina Nesterova PANELĖS portalui atskleidė dar kelis įpročius, kurių turėtų vengti su akne susidūrusios merginos.

Katerina Nesterova, asmeninio albumo nuotr.

Jokiu būdu nealima sausinti odos! „Odos sausinimas su įvairiomis kaukėmis bei tirpalais labai išsausina viršutinį (apsauginį) odos sluoksnį, taip skatindamas didesnį riebalo (sebumo) išsiskyrimą. Reikia labai delikačiai rinkti veido odos priežiūros priemones, kurias naudojame namuose. Rekomenduoju produktų parinkimui kreiptis į gydytoją dermatologą arba kosmetologą“

Aliejinio tipo makiažo produktus verta pamiršti. „Nereikėtų naudoti aliejinio tipo makiažo pagrindo, kuris iš tiesų puikiai užmaskuoja veido trūkumus, bet labai kemša poras. Rekomenduoju naudoti mineralinę pudrą, kuri neužkemša porų ir lengvai padengia veidą “

Nereikėtų vengti apsilankymo pas gydytoją dermatologą, ginekologą ar gastroendokrinologą. „Labai dažnai spuogų atsiradimas yra ligų rodiklis. Tik padedant savo organizmui, jį ištiriant bei juo rūpinantis, galima tikėtis spuogų dingimo“

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis