4 gražių plaukų paslaptys, kurias žino ilgaplaukės

Gražūs plaukai – tai turtas, idealiai tinkantis kiekvienai moteriai. Atėjus vasarai, daugelis moterų pradeda dar labiau rūpintis savo plaukų sveikata bei ieškoti inovatyvių priemonių jų apsaugai. Kosmetikos ir parfumerijos tinklo „Douglas“ odos ir plaukų priežiūros ekspertė Donata Šimkūnaitė pasidalino naujais, dar negirdėtais patarimais kaip pasirūpinti savo plaukais, naudojant inovatyvius komponentus, pažangias formules ir priemones iš gamtos.

Odos priežiūros priemonės puikiai tiks ir plaukams


Turbūt girdėjote apie CC kremus, micelinius valiklius ir molio kaukes. Bet ar žinojote, kad odos priežiūros priemonės taip pat tinka ir plaukams gražinti?


Pirmiausiai, pakalbėkime apie micelinį vandenį. Tai skaidrus skystis, gerai ir ypač švelniai nuvalantis makiažą bei odos nešvarumus. „Įsilašinus šiek tiek micelinio vandens į šampūną – iškart pajusite skirtumą. Švelnios, lengvos sudėties šampūnas apsaugo plaukų spalvą nuo blukimo, atkuria drėgmės pusiausvyrą (net ir galvos odos) bei pašalina teršalus ir riebalų likučius. Toks derinys puikiai tinka tiems, kurie plauna galvą kasdien.“ – gudrybėmis dalijasi Donata Šimkūnaitė.


Donata taip pat pasakoja apie CC kremo naudą plaukams: „CC kremas - tai nuostabi priemonė, naudojama kaip makiažo pagrindas. Šis kremas puikiai tinka ir plaukų priežiūrai – jis drėkina plaukus, neleidžia jiems šiauštis, plaukai tampa glotnūs ir žvilgantys.“


Nepaisant CC kremo naudos, ypatingai svarbu prižiūrėti veido odą bei plaukus iš vidaus. Tam, „Douglas“ odos ir plaukų priežiūros ekspertė pataria naudoti molio kaukę - tai priemonė, turinti gydomųjų ypatybių ir giliai išvalanti odą. „Molio kaukė ypač praverčia riebiai ir į spuogus linkusiai odai. Tačiau molis puikiai detoksikuoja ir plaukus. Jis ne tik sugeria galvos odos riebalus, bet turi ir antibakterinį poveikį, subalansuoja ploną odą. Jei plaukai linkę sausėti, panaudojus priemonę iš molio, galima plaukus palepinti drėkinamuoju kondicionieriumi ar aliejumi.“ – pataria Donata Šimkūnaitė.


Paprastas būdas šukuosenai formuoti – sausas šampūnas bei plaukų pudra


Sausieji šampūnai ne tik atgaivina šaknis, jie taip pat pagerina gležnų plaukų tekstūrą – šie tampa puresni, geriau laikosi šukuosena. Be to, naujosios kartos sausieji šampūnai turi ir kitų privalumų: „Naudojančios sausuosius šampūnus žino, kad jie linkę pilkinti šaknis. Tuo tarpu naujieji sausi šampūnai gaminami su atspalviu, todėl ypač tinka rudiems ir juodiems plaukams. Be to, naudojant šiuos šampūnus, ilgiau nereikės dažyti šaknų, kadangi pudra ilgainiui susigeria į plaukus ir palieka švelnų, ilgai išliekantį atspalvį.“ – privalumus vardija odos ir plaukų priežiūros ekspertė.

Moterims, kurios ieško būdų kaip vizualiai padidinti plaukų apimtį, Dovilė rekomenduoja išbandyti apimties suteikiančią pudrą. Ji nuostabiai pakelia šaknis, purina ir mikrodalelių pagalba sustandina plaukus, jų neapsunkindamos. Ši priemonė taip pat praverčia kuriant šukuoseną, daro kasas puresnes.

Lengvam bei tvarkingam įvaizdžiui užbaigti specialistė pataria naudoti sugeriamąsias servetėles: „Jos pašalina riebalus ir visą dieną apsaugo odą nuo blizgesio, ypač kaktos srityje. Susiriebalavusias šaknis galima tiesiog nuvalyti, ant plaukų nelieka jokių kreidos dalelių. Dauguma šių servetėlių yra kvapnios, o tai suteikia plaukams dar daugiau gaivumo.“

Grožis iš gamtos

Šiomis dienomis plaukų grožį ir sveikatą puoselėja ne tik pažangios mokslo technologijos, bet ir gamta. Pirmiausiai, Donata Šimkūnaitė apžvelgia arganų aliejaus privalumus: „Šis „skystasis auksas“ turi daug maistingųjų medžiagų, todėl yra labai naudingas odai bei plaukams. Drėkinamasis aliejaus poveikis yra ilgalaikis, o vitaminas E ir riebalų rūgštys apsaugos plaukus nuo UV spindulių ir taršos.“ Marokietiškųjų riešutų aliejus yra puiki priemonė pažeistiems, šiauštis linkusiems ir sausiems plaukams, kadangi jis skatina regeneracinius plaukų procesus.

Kitas puikus plaukų priežiūros elementas, atėjęs iš gamtos - persikų kauliukų aliejus. Jis greitai susigeria į plaukų folikulus, todėl nelieka riebumo pojūčio.

Odos ir plaukų priežiūros ekspertė aiškina: „Aliejus, kurio sudėtyje gausu nesočiųjų riebalų rūgščių, puikiai maitina plaukus, stiprina juos iš vidaus. Plaukai tampa švelnūs ir žvilgantys.“

Egzotiškieji mangai taip pat prisideda prie puikaus plaukų įvaizdžio. Dalia Šimkūnaitė apžvelgia mangų ekstrakto naudą: „Jame gausu vitamino C, o ši medžiaga yra ypatingai svarbi plaukų sveikatai bei gyvybingumui išsaugoti. Mangų ekstraktas puikiai tinka dažytiems plaukams, tvarkomiems naudojant džiovintuvą ar žnyples.“Kitas egzotiškas komponentas – pasiflorų aliejus, turintis panašių ypatybių ir suteikiantis plaukams gražaus žvilgesio.

Šveitiklis ir gražūs plaukai – kaip tai susiję?

Gražių plaukų pagrindas – sveika, prižiūrėta galvos oda. Kadangi plaukus veikia aplinkos tarša, cheminės medžiagos, priežiūros priemonių likučiai ir kasdienis šukavimas naudojant karštį, odos ir plaukų priežiūros ekspertė Donata Šimkūnaitė pataria reguliariai tonizuoti galvos odą, puoselėti jos sveikatą. Ypač svarbu galvos odą reguliariai valyti, tinkamai pašalinti negyvas ląsteles, ypač jeigu oda linkusi pleiskanoti, o plaukų šaknys riebaluotis. Plaukų šveitikliai, nušveičiantys galvos odą, padeda plaukams išlikti švariems.

„Natūralios šveičiamosios dalelės, tokios kaip abrikosų sėklos ir cinkas, detoksikuoja jautrią odą ir atkuria sveiką galvos odos pusiausvyrą. Švelniai įtrinant šveitiklį į galvos odą, gerinama kraujo apytaka, o tai skatina plaukų augimą. Be to, šveitikliai greitina ląstelių atsinaujinimą, todėl gležni plaukai įgauna apimties.“ – žiniomis dalijasi Dalia.

Kadangi gražiausi yra sveiki plaukai, metas atnaujinti plaukų priežiūros įpročius. Susipažinkite su visomis naujovėmis ir pradžiuginkite savo plaukus papildomu dėmesiu!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis