2 vieno svarbaus grožio produkto savybės, kurias turi žinoti

Kasdieniai grožio ritualai padeda ne tik puoselėti švelnią ir minkštą odą, bet ir atsipalaiduoti po sunkios dienos ar pasisemti energijos naujam rytmečiui. Pasirodo, svarbu mokėti išsirinkti ne tik tinkamą kūno kremą ar losjoną, bet ir odai labiausią tinkantį prausiklį, kurių šiandien tikra gausybė. Ką turėtume žinoti renkantis kasdienę dušo želė, pataria „Dove“ prekės ženklo vadovė Julija Kravčenko.

Žinoma, nepriekaištingas švaros pojūtis yra bene svarbiausias kriterijus renkantis kasdienį kūno prausiklį. Užtikrinti kasdienę higieną gali padėti ir įprastas muilas, tačiau jis neretai išsausina odos paviršių, todėl gali kilti nemalonių sudirgimų. Dėl to šiandien dažniau renkamasi švelniai putojančią dušo želė ar prausiklį – taip oda nuprausiama švelniau, ne taip išsausinama.

Pasak J. Kravčenko, tinkama odos drėgmės pusiausvyra neabejotinai yra vienas svarbiausių veiksnių sveikai ir gražiai odai. Deja, neretai po kasdienio prausimosi oda tampa sausesnė, o ilgainiui šis sausumo pojūtis gali sukelti tikrą diskomfortą.

Svarbi šveitiklio savybė - drėkinančioji

„Odos išsausėjimas dažnai sukelia nemalonų perštėjimą, net gali būti skausmingas. Dėl to renkantis kasdienį prausiklį labai svarbu atsižvelgti ne tik jo aromatą, bet ir produkto savybes”, – sako J. Kravcenko. Pasak jos, labai svarbu atkreipti dėmesį į prausiklio sudėtį bei papildomas funkcijas, tokias kaip drėkinimas. Kasdienis prausiklis turėtų ne tik efektyviai nuprausti odos paviršiuje susikaupusius nešvarumus, bet ir atitikti odos PH. Sausos odos savininkėms ji pataria rinktis drėkinančių medžiagų turinčius kreminius prausiklius, taip pat prausiklius praturtintus vertingais drėkikliais ar odą puoselėjančiais aliejais, kurie drėkina odą jau prausiantis duše.

Kuo svarbus aromatas?

Pasak J. Kravčenko, malonus prausiklio aromatas taip nėra bereikšmis. Įvairūs aromatai dažnai vertinami ne tik dėl to, jog maloniai nuteikia uoslę, tačiau ir dėl plačiai žinimų aromaterapinių savybių. Pavyzdžiui, gaivūs citrusinių vaisių ar atogražų gėlių aromatai padeda nubusti ir suteikia žvalumo, o švelnūs riešutų ar kvapiųjų žolelių – atsipalaiduoti po sunkios dienos. Taigi, regis, įprastas kūno prausiklis gali atlikti ne tik odos švarinimo, bet atpalaiduojančią ar žvalumo suteikiančią funkciją. Vis tik J. Kravčenko atkreipia dėmesį, kad renkantis naują dušo želė ar prausiklį, visų pirma reikėtų produktą išmėginti ant nedidelio odos ploto ir įsitikinti, kad šiame esančios kvapiosios medžiagos nesukelia alergijos ir nedirgina odos.

Ji atkreipia dėmesį, kad renkantis kasdienes prausimosi priemones verta pasvarstyti ne tik apie įprastą dušo želė, bet ir švelnų šveitiklį. Pastarasis turėtų būti naudojamas taip pat reguliariai – geriausia odą švelniai nušveičiant 1–2 kartus per savaitę. Taip nuo odos paviršiaus pašalinamos susikaupusios nebegyvos odos ląstelės, kurios ne tik sukuria papilkėjusios ir pavargusios odos įvaizdį, bet ir neleidžia odai efektyviai įsisavinti reikiamos drėgmės bei maistinių medžiagų.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis