12 makiažo šepetėlių rūšių, kurias privalo žinoti kiekviena grožio gerbėja

Išsiruošus į makiažo šepetėlių medžioklę gali greitai ištikti lengva panika: nuo ploniausio iki storiausio, nuo apvalaus iki griežtai kirsto – ar liks vietos lovai, jei visus juos parsitempsi namo? Nerimauti neverta: užtenka vos kelių apgalvotai pasirinktų makiažo šepetėlių, kurie tarnaus tiek kiekvieną dieną, tiek ruošiantis išskirtinėms progoms. Kokius rinktis savo šepetėlių rinktinei? Ieškok sąraše tų, be kurių neišsiverstum.

1. Plokščias makiažo pagrindo šepetėlis

Tradiciniams skystiems makiažo pagrindams tepti geriausiai tinka plokščias tankus šepetėlis. Juo tolygiai padengsi veido odą, o nusmailintas kraštas pasieks tokias vietas kaip įdubimai aplink šnerves, paakiai ir t. t.

2. Sklaidymo (buffer) šepetėlis

Nesijaudink, jei tepant makiažo pagrindą liko vos vos įžvelgiamų linijų – jas sulygins sklaidymo šepetėlis. Tai – itin tankus ir švelnus, vidutinio dydžio šepetėlis, kuris padeda tolygiai padengti odos paviršių ir užtikrinti, kad niekur neliks aiškiai matomų linijų.

3. Kabuki šepetėlis

Jei domiesi makiažo gudrybėmis, tikrai esi girdėjusi apie universaliuosius kabuki tipo šepetėlius. Jie – itin tankūs, švelnūs ir turintys daug paskirčių: jais ypač lengva tepti mineralinę birią pudrą, bet taip pat galima naudoti ir visoms kitoms presuotoms ar birioms makiažo priemonėms.

4. Skaistalų šepetėlis

Svarbu žinoti, kur tiksliai tepti skaistalus, todėl jiems skirti šepetėliai dažniausiai būna siauresni ir ilgesni, bet užapvalintais, tolygumą užtikrinančiais galiukais.

5. Kontūravimo/bronzanto šepetėlis

Kirstas, bet purus makiažo šepetėlis geriausiai tinka tiksliam kontūravimo priemonių arba bronzanto tepimui. Tik visada nuo šepetėlio nupūsk perteklių!

6. Birios pudros šepetėlis

Didelis, purus, minkštas ir idealiai užapvalintas – tokiu itin patogu dengti didesnius veido plotus, pvz., užbaigti makiažą biria pudra.

7. Vėduoklės tipo šepetėlis

Nors tokio šepetėlio paskirtis – pašalinti birių priemonių perteklių (pvz., nuvalyti nubyrėjusius akių šešėlius nuo paakių), daugelis makiažo meistrų naudoja jį highlighter tipo priemonėms. Idealiai tinka skruostikauliams, nosies viduriui ir kitoms iškiliausioms veido vietoms paryškinti.

8. Akių šešėlių šepetėlis

Jei nori, kad akių šešėliai ilgai išliktų, juos reikia ne tepti, o lengvai spaudyti. Tam idealiai tinka šepetėlis trumpais tankiais šereliais.

9. Akių šešėlių sklaidymo šepetėlis

Vis mąstai, kaip makiažo meistrai taip tobulai sulieja kelias skirtingas šešėlių spalvas? Blending is my cardio – toks linksmas posakis, reiškiantis, kad akių šešėlių suliejimas atstoja intensyvią kardiotreniruotę jau seniai sklando interneto tyruose. O suliejimui reikia kokybiško, siauro puraus šepetėlio ilgesniais šereliais, geriausia – užapvalintais.

10. Antakių šukavimo ir ryškinimo šepetėlis

Antakių vešlumas niekur iš populiarumo topų nesitraukia. O tokius reikia ne tik ryškinti, bet ir sutramdyti. Antakiams šukuoti skirtas specialus spoolie šepetėlis, šiek tiek primenantis blakstienų tušo šepetėlį. Juo patogu antakius šukuoti ir išsklaidyti ryškinimo priemonės perteklių. Standus siauras kirstas šepetėlis – tiksliam antakių ryškinimui.

11. Akių linijos šepetėlis

Aukštasis makiažo pilotažas – skysta kontūro linija. Ją labai patogu tepti specialiai tam pritaikytu plonu paslankiu šepetėliu. Beje, jį galima naudoti ir lūpų dažams, tiesa, neužmiršk prieš tai šepetėlio gerai nuvalyti.

12. Lūpų dažų šepetėlis

Žinom, žinom: iki šiol taip tiksliai brėžę lūpų dažai atbuko ir tinkamai pasidažyti nebeįmanoma. Įsigyk lūpų dažų šepetėlį ir visam gyvenimui užmiršk išskydusias kontūro linijas.

Atmintinė:

-Nepriekaištingas makiažas, kaip ir oda be trūkumų, prasideda nuo švaros, todėl neleisk savo makiažo šepetėliams tapti mikrobų šiltnamiu ir plauk juos reguliariai, geriausia – kartą per savaitę. Gali naudoti specialų ploviklį arba švelnų antibakterinį šampūną.

-Geriau vienas geras nei dešimt bet kokių – auksinė taisyklė, galiojanti ir makiažo šepetėliams. Geriau jau rinkis vieną kokybiškesnį, rankų darbo, kuris tarnaus ne vienus metus, o ne leiskis suviliojama pigios klastotės, kuri teps priemones netolygiai, o po pirmo plovimo liks be šerelių.

-Šepetėliams labiausiai patinka gyventi sausoje vietoje, laikomiems statmenai (dalis su šereliais turi būti viršuje). Gali juos laikyti paprasčiausioje stiklinėje ar specialiame dėkle – svarbiausia, kad išlaikytum jų pirminę formą.

-Dalykis saldainiais, bet ne kosmetika (ar grožio įrankiais). Drauges mylėk ir brangink, bet asmeninio naudojimo daiktais nesidalyk: tai nehigieniška, gali netyčia sudirginti savo ar draugės odą, prisišaukti spuogų ir t. t.

-Natūralus ar sintetinis? Taisyklė – paprasta: biriems produktams geriausiai tinka natūralių šerelių šepetėliai, skystiems užteks ir sintetinių. Žinok, kada neverta išlaidauti!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis