Žymių lietuvaičių bučiavimosi pamokos

Nenuostabu, kad vos pagalvojus apie bučinius, apima daug jausmų. Prisiminimai veja vienas kitą, nuo kuklaus pirmojo bučinio, vėlesnių romantiškų iki galvas apsukančių aistringų. Kiekvienas turime ir karčios, ir saldžios bučiavimosi patirties, o ką apie bučinius galėtų papasakoti Lietuvos pramogų pasaulio veidai?

Šį kartą apie prisiminimus, nusivylimus ir tobulo bučinio fantazijas kalba puikiai žinomi atlikėjai – „Lietuvos balso“ finalininkas Audrius Janonis ir visuomet besišypsanti dainininkė Urtė Šilagalytė, bučinių patirtimi dalijasi ir tinklaraštininkė bei reklamos agentūros bendraturtė Rimantė Kulvinskytė.

Dainininkas Audrius Janonis pasakoja, kad pirmojo bučinio niekuomet nepamirštų. Tiesa, tai buvo ne šiaip bučinys, o visa šventė: „Kur čia pamirši, kai su pirmuoju bučiniu darželyje buvo iškeltos ir pirmos vestuvės. Tikri pabroliai, pamergės, kunigu tapęs draugas, vestuvinės dovanos, saldaininiai žiedai ir slapta povestuvinė kelionė į kitos grupės smėlio dėžę. Gera tai prisiminti...“ Tačiau pirmasis bučinys anaiptol ne visada būna idealus, bučiniais tenka nusivilti ir vaikystėje, ir gerokai ūgtelėjus. Audriaus patirtis – ne išimtis, jo sąskaitoje ir tobulos akimirkos, ir ne visai. „Viename vakarėlyje susipažinau su simpatiška, aukšta, liekna ir labai miela mergina, kuriai, deja, bučiuotis sekėsi labai sudėtingai... Įsivaizduokite driežą, kuris liežuvį tai iškiša, tai vėl sutraukia bent vieną kartą per sekundę. Kita mergina mėgo savuoju liežuviu mano skrandyje ieškoti pietų“, – nusivylimus atskleidžia Audrius.

A. Janonis (N. Tėrėščenko nuotr.)

O koks turėtų būti tas vienintelis ir nepakartojamas bučinys? Veikiausiai tokius patiriame jau išlipę iš smėlio dėžės. Kaip rodo kompanijos „Coca-Cola“ užsakymu atlikta apklausa apie Baltijos šalių gyventojų bučiavimosi įpročius, vidutinis lietuvaičių amžius, kai jie pirmą kartą pasibučiavo romantiškai, – 16,3 m. Daugumos respondentų teigimu, romantiškas bučinys trunka 3-10 sekundžių arba dar ilgiau. Nors pagal apklausos rezultatus matyti, kad įsimintiniausią bučinį turėję lietuvaičiai įvardija ne tik su kuo tuomet bučiavosi, bet ir gali nusakyti konkrečią vietą, pamena laiką, pasak dainininko, tokiam bučiniui šios aplinkybės įtakos neturi, svarbiausia, kad žmonės būtų tarsi vienas kitam sukurti. Kaip sako Audrius, tai turėtų būti beviltiški meilės įkaitai, negalintys vienas be kito, aukojantys viską ir priimantys ne tik geras emocijas, bet ir sunkius išgyvenimus. Būtent tokios poros bučiniai turėtų būti tobuli. Dainininkas įsitikinęs, kad tobulo bučinio esmė – tinkamas žmogus, tuomet įsitempimą pradėjus bučiuotis pakeičia atsipalaidavimas, o visos aplinkybės telieka dekoracijomis.

A. Janonis (N. Tėrėščenko nuotr.)

Visgi to vienintelio svaiginančio bučinio vaikinas pripažįsta dar neturėjęs: „Deja, kol kas įsimintiniausio bučinio nesu turėjęs. Geras jausmas, kai bučiuojantis užvaldo aistra, pilve skraido drugeliai, tačiau jaučiu, kad tikros meilės bučinys neprilygsta niekam.“

Dainininkė Urtė Šilagalytė taip pat nepamirštų savo pirmojo bučinio, šis, greičiausiai kaip ir daugumai bučinių pradinukų, buvo kupinas jaudulio. Urtė šypsosi, jog pirmąjį bučinį galima vadinti sėkmingu: „Viskas pavyko, bučiuotis nenustojau.“ Be abejo, bučiavimasis svarbus elementas santykiuose, tad ne veltui vienas svarbiausių jo sėkmės kriterijų – romantiški jausmai partneriui. Urtė pritaria, kad bučiniai yra svarbi santykių dalis. „Tai šilumos ir meilės išraiška. Kažkada juokavau, jog vaikiną atsirenku pagal tai, kaip jis bučiuojasi“, – juokiasi dainininkė.

U. Šilagalytė (T. Vinicko nuotr.)

Įsimintiniausi bučiniai, kaip sako U. Šilagalytė, gali būti tik su mylimu žmogumi. Tačiau tinkama vieta gali padėti išpešti šiek tiek daugiau romantikos. Jausmų bangos būtų didesnės pajūryje, stebint saulėlydį, žiemos šaltyje, prie žvakių šviesos arba priešingai – aklinoje tamsoje. Pasak dainininkės, dar daugiau tobulumo bučiniui suteiktų stipresni jausmai partneriui.

Tinklaraštininkė Rimantė Kulvinskytė mano, jog tobulas bučinys gali būti ir aistringas, ir švelnus pakštelėjimas, sakantis „tu man labai svarbus“, tačiau čia pat papildo, kad tobuliausi bučiniai yra tie, kurių metu visa aplink išnyksta, šiek tiek sulinksta keliai, o atsimerkus svaigsta galva. Nors pirmojo bučinio metu Rimantei keliai nelinko, kaip ir Urtei, būta jauduliuko: „Tai buvo lėto šokio metu. Net nesigilinau į jo jausminę pusę, nes ir džiaugiausi, ir buvau išsigandusi, kad tai vyksta – pirmas bučinys!“ Po jo sekė eilė gerų bučinių, bet teko ir nusivilti, pasak Rimantės, tai nėra beviltiška situacija – prastai besibučiuojantį perauklėti tikrai galima. Tereikia padėti partneriui atsipalaiduoti, perimti iniciatyvą ir pabučiuoti jį taip, kokio bučinio pačiam norėtųsi. Nereikėtų ir slėpti, kas nepatinka: kaip bučiniai gali pagerinti santykius, taip ir atviras bendravimas gali pagerinti bučinius. „Juk kiekvienas mūsų nori padaryti mylimą žmogų laimingą“, – šypsosi R. Kulvinskytė.

R. Kulvinskytė (M. Ažušilio nuotr.)

Nors dauguma, paklausti apie idealius bučinius, mintimis nuklysta link žvaigždėto dangaus, karštų vasaros naktų ar romantiškų vakarienių, Rimantė mano, jog romantiką nulemia ne vieta ir ne laikas, o jausmai ir aplinkos įsielektrinimas – tinkama akimirka. Ji juokauja, kad geriems bučiniams svarbiausia praktika: „Reikia tiesiog daug bučiuotis! Tai naudinga sveikatai, atpalaiduoja ir kitam žmogui primena apie tavo jausmus. Svarbiausia, nenustokite žaisti: siurbkite spagečius, tepkitės lūpas ledais, dalinkitės viena braške. Atsipalaiduojame tik kvailiodami, o atsipalaidavus nutinka patys geriausi dalykai.“

Reprezentatyvų Lietuvos, Latvijos ir Estijos tyrimą dėl romantiškų bučinių atliko bendrovė „Spinter Research“, š. m. balandį apklaususi 3016 respondentų trijose Baltijos šalyse.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis