Atsinaujinusiame “PANELĖS” rudens numeryje - du viršeliai, ryškūs herojai ir kalnas prizų

Kiekvienas ruduo tampa lyg dar vieni Naujieji metai, kupini pokyčių, naujų svajonių, užsibrėžtų tikslų. Atrodo, kad nesikeisdami net patys sau taptume neįdomūs. PANELĖ taip pat, kaip ir jos skaitytojos, nuolat keičia savo veidą. Šis naujas numeris – tai dar viena pradžia, kurioje kalbame apie tobulumo paieškas ir klaidas kelyje. Apie būtinybę išdrįsti ir drąsą atsistoti suklupus. Apie nenumaldomą pilnatvės norą ir būdus, kaip ją pajusti.

Rudens numeryje pirmą kartą su tavimi sveikinasi naujoji žurnalo redaktorė – Živilė Karevaitė, jau ne vienerius metus gerai pažįstama ištikoms skaitytojoms ar transliacijų žiūrovėms. „Išjunkime šviesas, suviniokime raudonus kilimus. Išneškime pro paradines duris tikrumą. Šiame numeryje mes kalbame apie žmones. Iš prigimties silpnus, ieškančius palaikymo, tiek pat su ašara, kiek ir su šypsena veide. Užteks tų kasdienių sėkmės lenktynių, kurios veda į niekam jau nematomą tuštumą“, – numerį pristato Živilė, žadanti skaitytojoms ne vieną pamokančią, įkvepiančią ir jaudinančią istoriją.


Viršelio mergina, Kauno Saulės gimnazijos pirmūnė Austėja Šidlauskaitė (18) iki pilnametystės su klasiokais spėjo įsukti savo uogienių verslą, vėliau pradėjo gaminti pasitikėjimą merginoms grąžinančias apyrankes, o galiausiai ėmėsi rašyti įkvepiantį ieškojimų tinklaraštį – jis ir padėjo tapti grandiozinio AVON linijos MARK projekto #YesChallenge nugalėtoja. Taip, iki šios dienos jos gyvenimas buvo niekam nežinoma paslaptis, dėl to ji – netipinė viršelio mergina, tačiau visada įdomiausia skaityti apie tuos, kurie kalnus verčia tyliai.

„Sakom TAIP, kai kitos kartoja NE. Sakom TAIP, kai kitos bijo išlįsti iš šešėlio. Neleisk, kad nuobodybė pasiglemžtų draugę. Išlaisvink ją iš „normalumo“, – taip visą vasarą PANELĖ kartu su jaunatviška AVON kosmetikos linija MARK skatino merginas išeiti iš savo komforto zonos, pražysti įvairiausiomis spalvomis ir priimti beprotiškiausius iššūkius. Po balsavimo internetu iš šešių finalisčių komisijos sprendimu Austėja tapo šio projekto nugalėtoja, tad jai atiteko ne tik dešimtys MARK kosmetikos gėrybių, bet ir PANELĖS viršelio merginos statusas. Ar gali patikėti, kad tai buvo pirmoji jos profesionali fotosesija?


Ji gyveno kaime ir svajojo apie miestą, jis gyveno mieste ir svajojo apie kaimą. Ji troško gyventi bute, o jis gaili tų, kurie gyvena „dėžutėse“. Ji ryški, mėgstanti išsiskirti, ekstravagantiškus drabužius dievinanti asmenybė, jis – paprastas, kuklus, ramaus būdo vaikinas. Dabar šios dvi priešingybės – tai jaunieji ūkininkai, laimę po vienu stogu kuriantys savo „Happy“ ūkyje.

Ši istorija – apie du visiškai skirtingus jaunus žmones, Radvilę Krušnauskaitę (25) ir Andrių Kimbirauską (29), kuriuos sujungė meilė. Dieną abu dirba skirtinguose miestuose, juos skiria 80 kilometrų, tačiau vakare, vos tik išjungia darbo kompiuterius, skuba į savo ramybės oazę Prienų rajone.


Žinau, kad ir tu ne kartą klausei viso pasaulio: ar dar yra normalių vaikinų šioje žemėje?! Kodėl jie tokie... lyg iš kitos planetos? Dabar užmiršk viską, ką žinojai apie juos, nes tuoj pat ir vėl patikėsi, kad yra taip pat mąstančių vaikinų! Prieš tavo akis – pokalbis su jais, penkiais svajingiausiais romantikais: Linu Šapoka, Justinu Kisieliausku, Martynu Lukošiūnu („Nugludintos mintys“), Tomu Norkaičiu ir Tomu Taškausku (autoriai, kurie slepiasi po vienu gerai žinomu kūrybiniu stogu – „Begalybės fragmentai“). Net neabejojame, kad bent vieno iš jų mintis įsimylėsi! Beje, šio teksto tęsinį jau neužilgo galėsi rasti portale!


Jaunosios visuomenės sveikatos specialistės, tinklaraštininkės Kotrynos (23) kova su mamos mirtimi, depresija, valgymo sutrikimais, panikos priepuoliais tęsėsi ne vienus metus. Klausydamasi praradau laiko nuovoką, oda šiaušėsi nuo jos žodžių: „Tenorėjau mirti, bet nedrįsau pasidaryti galo. Ėjau mišku ir meldžiau, kad kas nors už mane pabaigtų šitą nepakeliamą kančią.“ Dabar ji – iš naujo įsimylėjusi gyvenimą, rašanti knygas ir pasiruošusi tau atverti duris į juodžiausią savo gyvenimo laikotarpį.


Ji per 24-erius metus aplankė kone 40 valstybių, trijose iš jų gyveno, o dabar siunčia linkėjimus iš labiausiai nuo Lietuvos nutolusios taško Žemėje – Naujosios Zelandijos. Ekonomikos bakalauro studijas baigusi Eglė Puodžiūtė niekada negalėjo įsivaizduoti savęs sėdint kabinete, o pasukusi į turizmo verslą ilgai neužsisedėjo ir čia. Po metų susikrovė kuprinę, pasiėmė riedlentę ir viena išskrido savo kelio ieškoti ten, kur draugauja atšriaurūs kalnai, karšti geizeriai ir nardančių delfinų pilnos įlankos.


Uragano pravardė Vėjų Vietriną (21) persekioja jau kelerius metus. Šį vardą kikbokso čempionas užsitarnavo jaunių varžybose, užtikrintai laimėdamas prieš visus varžovus – apie 90 proc. pergalių jis pasiekia nuokautais. Aukštas, tvirto sudėjimo vaikinas vos po dviejų metų treniruočių, šešiolikos, tapo pasaulio čempionu. Tokio talento Lietuva dar nebuvo rėgėjusi. Deja, netikėtai iš ringo pasitraukęs Vėjus nepaaiškino šio sprendimo priežasties. Netrukus viskas tapo aišku – kostiumu pasipuošęs, į konferencijų salę žengiantis Vėjus nuo šiol – profesionalus lektorius, savo kalba motyvuojantis tūkstančius žmonių.


Nuotraukų platforma „Instagram“ šiais laikais – tobula vieta reklamai ir tikrų tikriausias lobynas norintiesiems užsidirbti. Turėk vieną kitą tūkstantį (o dar geriau – milijoną) aktyvių sekėjų ir savo sąskaitą papildysi nemenkomis sumomis. Nežinai, iš kur tuos sekėjus gauti? Išsiaiškinkime kartu su populiariausiomis Lietuvos žvaigždėmis – Indre Stonkuviene ir Simona Naine.


Ir vėl apie svorį? Kiek galima! Apmaudu, tačiau kol kas šia tema kalbėti tiesiog būtina: 8 iš 10 merginų bent kartą per metus bando sulieknėti, o nepageidaujami kilogramai – vienas didžiausių pasitikėjimo savimi kirčių. Sekdamos visuomenės suformuotais tobulo kūno pavyzdžiais įsivarėme tiek kompleksų, kad ne tik prieš geriausią draugę bijome nusirengti, bet ir pačios nenoriai žvelgiame į save veidrodyje. Apie tai, kas nusako tikrąjį tavo svorį, skaityk Sveikatos skiltyje.


Sutrikę, ieškantys ir nerandantys savęs nei darbuose, nei santykiuose. Arba visiškai priešingi – aršūs karjeristai, dėl profesinės sėkmės aukojantys meilę, draugystę ir net sveikatą. „Šiuolaikinio jaunimo atstovai vienu metu yra ir tokie, ir tokie“, – sako jaunosios kartos sociologė, tinklaraščio „Sociali sociologija“ redaktorė Milda Pivoriūtė (29 m.), tyrinėjanti, kokiais būdais suaugame ir su kokiais iššūkiais susiduriame.


Santykių skiltyje gvildename pabaigos temą. Jei santykiuose dėti tašką, tai dėti tašką, o ne kablelius, dvitaškius ar daugtaškius. Norint ką nors gauti, reikia ir ką nors prarasti, todėl, deja, kai kam privalu leisti išvykti iš savo gyvenimo be bilieto atgal. Sunku priimti tokią poziciją ir tvirtai jos laikytis, tačiau iš šukių vėl ir vėl iš naujo klijuodama sudužusį veidrodį rizikuoji susižaloti, o vaizdas veidrodyje vis tiek lieka iškreiptas. Privalai iš savo gyvenimo paleisti žmogų ir tarpduryje ne laikyti koją, o jas tiesiog uždaryti. Kaip tai padaryti? Skaityk rudens PANELĖS numeryje.


„Fotosesija – tai subtilus procesas, daug pastangų turi įdėti abi pusės – tiek fotografas, tiek pozuojantysis“, – sako fotografai Saulius ir Karolina Černevičiai. Bendrą fotoprojektą www.estetikospaieskos.lt kuriantys meistrai pasidalijo patarimais, kurie pravers kiekvienai merginai, svajojančiai kada nors save išbandyti prieš fotoobjektyvą!


Vartydami žurnalus atrandame įvairiausių gudrybių, kaip sumaniau ir pigiau keliauti. Deja, dažniausiai paieškos baigiasi taip pat – perskaitę jas suprantame, kad tai – tik sausi faktai, iš kurių – jokios naudos. Dvi merginos – Agnė ir Violeta, kartu rašančios kelionių tinklaraštį PostCardFrom.lt, – išrinko geriausius patarimus, kuriuos išbandė ir savo kailiu. Naudokitės, kraukite lagaminą ir pasinerkite į rudeninius nuotykius!


Tik atsikėlus gyventi į bendrabutį ar nuomojamąjį būstą iškyla dilema, kaip nors kiek šiai erdvei suteikti namų pojūtį. Žinoma, dažniausiai interjero dizaineriai siūlo pasitelkti kambarines gėles, medinius padėklus ar kitas paprastas idėjas. Mes Tau paruošėme dar lengviau įgyvendinamų patarimų! Interjero dizainerė Diana Kenstavičiūtė siūlo atsigręžti į danus ir perimti iš jų jaukumo kūrimo tradiciją, kurią nuodugniai nagrinėjame rudens numeryje.


Trepsėti per balas rudenį daug smagiau, kai nuo lietaus saugo stilingas lietpaltis. Permainingą vasarą ir tokį patį rudenį jo nepamiršk – apniukusią dieną gatves nušviesk ryškiu įvaizdžiu. Šį kartą mados skiltyje gali ne tik pavarvinti seilę, žiūrėdama į naujas stliau tendencijas, bet ir jas laimėti! Taip, taip, visi lietpalčiai atiteks mūsų skaitytojoms!


Nors atrodo, kad ryškus makiažas nukreipia dėmesį nuo odos nelygumų, nesuklysk, ji – visuomet svarbiausia. Šį sezoną nebijok rinktis neįprastas spalvas ar eksperimentuoti su formomis, tik nepamiršk, kad visa esmė – balansas. Atsinaujinusioje grožio skiltyje skaityk ne tik apie tendencijas, bet ir sužinok, kokiomis priemonėmis profesionali vizažistė sukūrė pasakiškus įvaizdžius. Gal juos pavyks atkartoti ir namuose?


TAIP PAT NUMERYJE:

Patarimai, kaip nesusipykti keliaujant

Ar aš normali, kad galiu gyventi ir be TO?

„NU KAIP“ tinklaraštininkės Monikos laimingų žmonių paieškos

... ir daug kitų temų!

BEJE, ŠĮ KARTĄ PARDUOTUVĖSE GALI RASTI DU NUMERIO VIRŠELIUS! O KURIS GRAŽESNIS TAU?

Pirmasis “PANELĖS” rudens numerio viršelis
Pirmasis “PANELĖS” rudens numerio viršelis
Vida Press

Antrasis “PANELĖS” rudens numerio viršelis
Antrasis “PANELĖS” rudens numerio viršelis
Panelė



RUDENS „PANELĖ“ PREKYBOJE JAU NUO RUGPJŪČIO 21 DIENOS!

Nori mylimiausią žurnalą skaityti pirmoji? Prenumeruok geriausiomis sąlygomis ir gauk „PANELĘ“ tiesiai į namus!

PRENUMERATOS PASIŪLYMO IEŠKOK ČIA.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis