Vos 3 žingsnelių programa, kuri išnaikins po spuogelių likusias dėmeles

Daugelį mūsų vargina po spuogelių ant odos atsiradusios dėmelės. Deja, kad jos visiškai išnyktų tenka laukti net iki poros savaičių. Ši paprasta 3 žingsnelių programa padės veido dėmelių atsikratyti kur kas greičiau.

1. Nušveisk veido odą

Padėk odai atsinaujinti ir pašalinti negyvas ląsteles - kartą ar porą per savaitę veidą nušveisk specialiu šveitikliu. Rinkis švelnią priemonę su mikro ambrazyvinėmis dalelėmis, kad šveitiklis nepažeistų odos (kūno šveitikliai veidui netinka). Po spuogelių labiausiai tiktų šveitiklis, skirtas spuoguotis linkusiai odai su uždegimus stabdančiais ingredientais.

Shutterstock nuotr.

2. Drėkink ir iš išorės, ir iš vidaus

Kasdien privalu odą tinkamai drėkinti, kitaip ji pristigs energijos, greičiau saus, papilkės, praras švytėjimą, o randeliai ir dėmelės gis sunkiau. Rinkis lengvos gelio konsistencijos kremą, kuris neapsunkintų odos, greitai susigertų. Tiktų giliau ir ilgiau drėkinantys kremai, pavyzdžiui, iki 12 ar net 24 valandų. Nepamiršk peržvelgti savo mitybos, būtinai gerk pakankamai vandens, valgyk daugiau vaisių ir daržovių. Jei nori, kad dėmelės nyktų sparčiau, sumažink suvartojamo cukraus ir druskos kiekį, kuriam laikui atsisakyk kavos.

Shutterstock nuotr.

3. Raudonį neutralizuojantys natūralūs produktai ir žolelės

Išbandyk ramunėlių nuovirą, jis efektyviai skaistina odą ir padeda kovoti su veido spalvos netolygumais. Tereikia pasidaryti džiovintų ramunėlių arbatos, ją atvėsinti; ryte bei vakare arbatoje suvilgiusi vatos diskelį, juo švariai nuvalyk visą veidą.

Raudonį sumažins ir mėtos. Sutrink nuplautus šviežių mėtų lapelius, gautą košelę uždėk ant veide matomų dėmelių. Palaikyk apie 10 minučių, po to veidą nuplauk drungnu vandeniu.

Shutterstock nuotr.

Šaldytuve tikrai rasi agurkų - tai odai itin naudinga daržovė. Agurkai giliai drėkina, energizuoja, suteikia skaistumo, švarina. Nusiplauk porą nedidelių agurkų, supjaustyk juos griežinėliais ir užsidėk ant švariai nuprausto veido. Atsigulk pailsėti, griežinėlius ant veido laikyk apie 15 minučių.

Shutterstock nuotr.

PATARIMAS!

Dėmelės išnyks dar greičiau, jei kasdien veido odą nuvalysi šlakeliu citrinų sulčių, sumaišytu su šiek tiek vandens. Kad būtų patogiau, gali pasigaminti citrinų sulčių ledo kubelių. Šią procedūrą kartok kas rytą po dušo. Ne tik išnyks dėmelės, raudonis, bet ir nebus rytinio veido patinimo, oda taps skaistesnė, stangresnė, sumažės poros, o spuogelių atsiras rečiau.

Fotolia nuotr.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis