12 geriausių vasaros muzikinių hitų, kuriuos girdėsi ir festivaliuose

Iki daugiausiai žmonių Lietuvoje sutraukiančio muzikos festivalio „Granatos Live“ likus savaitei, kviečiame susipažinti su 12 muzikinių hitų, kuriuos atlieka festivalyje pasirodysiančios grupės ir atlikėjai.

Nuo jausmingos elektronikos iki pasaulinio garso šokių muzikos hitų, nuo kūrinių, kurių žodžius publika žino mintinai, iki vos prieš kelis mėnesius pasirodžiusių, tačiau jau spėjusių surinkti milijonus peržiūrų „Youtube“ kanale dainų – „Granatos Live“ Top-12 įvairovės netrūksta. Jos pakaks ir rugpjūčio 3–6 d. Lietuvos liaudies buities muziejuje Rumšiškėse vyksiančiame festivalyje, kuriame šiemet pasirodys šešios dešimtys užsienio ir Lietuvos atlikėjų.

1. Ellie Goulding „Love Me Like You Do“

Daina, sukurta kino filmui „50 pilkų atspalvių“, sulaukė didžiulio populiarumo visame pasaulyje ir tapo sėkmingiausiu Ellie Goulding singlu. „Love Me Like You Do“, kurios vaizdo klipas „Youtube“ kanale peržiūrėtas daugiau kaip pusantro milijardo kartų, uždirbo Ellie jos pirmąją „Grammy“ nominaciją. Ne vienos nominacijos sulaukė ir dainos autoriai – Savan Kotecha, Ilya Salmanzadech, Tove Lo, Max Martin ir Ali Payami. Įdomu tai, jog ne vieną dainą kino filmams įrašiusi Ellie, sulaukusi dainos kūrėjų pasiūlymo, iš pradžių norėjo jo atsisakyti. Mąsčiusi, jog dainų, skirtų kino filmų garso takeliams, jai jau gana, po susitikimo su filmo kūrėjais britų popžvaigždė persigalvojo.

2. Alan Walker „Faded“

Progresyvaus house kūrinys, pasirodęs 2015-ųjų pabaigoje, tapo superhitu, jaunam norvegų muzikos prodiuseriui atvėrusiu duris į elektroninės šokių muzikos elito pasaulį. „Faded“ – nauja Alano Walkerio instrumentinio kūrinio „Fade“, kurį jis sukūrė savo miegamajame dar 2014 m., versija, papildyta norvegės Iselin Solheim vokalu. Daugiau kaip 1,2 milijardo peržiūrų „Youtube“ kanale sulaukusi „Faded“ šiandien užima 9-ą vietą visų laikų labiausiai patinkančių „Youtube“ vaizdo įrašų tope ir papuola į „Spotify“ klausomiausių dainų 30-uką.

3. Kungs „This Girl“

Menkai žinomos australų grupės „Cookin‘ On 3 Burners“ daina, prie jos prisilietus dvidešimtmečiui prancūzų prodiuseriui, tapo šokių muzikos hitu, atnešusiu populiarumą ne tik Kungsui. 2016-ųjų vasarį pasirodžiusi Kungs „This Girl“ versija akimirksniu papuolė į Europos ir kitų šalių muzikos topus bei „Bilboard“ Top-100. Ir tik daugiau kaip 255 milijonų peržiūrų „Youtube“ kanale sulaukusio Kungs remikso dėka pasaulis sužinojo apie vietinės reikšmės australų grupės „Cookin‘ On 3 Burners“ egzistavimą

4. Anne-Marie „Ciao Adios“

2017-ųjų vasarį išleista britų dainininkės ir Jenn Decilveo, Mason Levy bei Tom Meredith sukurta daina populiarumu netruko aplenkti ankstesnį Anne-Marie hitą „Alarm“. „Ciao Adios“ pasakoja merginos, kuri sužinojusi apie savo vaikino neištikimybę netrunka apsispręsti su juo atsisveikinti, istoriją. Dainos vaizdo klipas, kuriame buvusi pasaulio karatė čempionė su draugių būriu pramogauja Maroke, per 4 mėnesius nuo jo pasirodymo buvo peržiūrėtas daugiau kaip 63 mln. kartų. O pati daina muzikos kritikų buvo įvertinta kaip „įtraukianti, lengvai įstringanti į galvą ir aktuali ne vienam“.

5. Leon Somov & Jazzu „Ką tu su manim darai?“

Apie jausmus pasakojanti daina pirmą kartą klausytojams buvo pristatyta 2014-ųjų vasarą. Iki tol dažniausiai kūrinius anglų kalba atlikdavęs duetas, taip savo fanams pranešė apie pirmąjį vien tik iš lietuvių kalba atliekamų dainų sudarytą savo studijinį albumą. Apie daugiau kaip 12 mln. kartų „Youtube“ perklausytą dainą Jazzu tuomet sakė: „Tematika visada ta pati – dviejų žmonių santykiai, meilė, nes man atrodo, kad tai yra svarbiausias dalykas pasaulyje. O jei pažodžiui – čia pasakojama istorija“.

6. Saulius Prūsaitis „Norim šokti“

Prieš metus festivalyje „Granatos Live“ pirmą kartą nuskambėjusi daina – puikus vieno stiliaus muzika apsiriboti nežadančio Sauliaus Prūsaičio įvairiaspalvės kūrybos pavyzdys. Tobulo vasaros savaitgalio hitas buvo įamžintas muzikos festivalyje „Granatos Live“ nufilmuotame vaizdo klipe, kuris „Youtube“ kanale peržiūrėtas jau virš 5,5 mln. kartų.

7. GJan „Not Afraid“

Po to, kai „Youtube“ kanale pasirodė ši, tuomet dar paauglės, daina, Greta Jančytė arba GJan netruko išpopuliarėti. Daugiau kaip 5 milijonus peržiūrų sulaukusio kūrinio atlikėja iškart pradėta vadinti „muzikine sensacija“, o „Not Afraid“ vaizdo klipas buvo nominuotas 2012-ųjų M.A.M.A. apdovanojimuose.

8. Therr Maitz „My Love Is Like“

2016-ųjų spalį pasirodžiusi elektroninės indie muzikos grupės daina jau per pirmą savaitę surinko daugiau nei 3 mln. peržiūrų „Youtube“ kanale (šiandien jų jau bemaž 5 mln.). Psichodeliniame, „plastmasinį“ pasaulį pašiepiančiame vaizdo klipe pagrindinius personažus kuria grupės vokalistė Viktorija Žuk ir būgnininkas Borisas Ijonovas. Finaliniam šokiui televizijos projekto „Šokiai“ žvaigždės, kurie ir kūrė vaizdo klipo choreografiją, sukvietė per 100 žmonių. Įdomu tai, jog filmuojant šį vaizdo klipą buvo sunaudota virš 700 kg mėsos, o dainos garso takelyje panaudotas vieno koncertų metu įrašytas Therr Maitz publikos „choras“.

9. Moniqué „Man nebaisu“

Vos prieš pusmetį pasirodžiusi daina – pirmasis debiutinis solinis Monikos Pundziūtės-Moniqué darbas. Pasak dainininkės, kūrinys atspindi jos, jaunos atlikėjos, vidinę būseną: emocijų jūrą, ieškojimus ir užgimstančius jausmus. „Visa širdimi tikiu, kad dainos eilutė „Aš gyvenu – kol tuo tikiu“ padėjo man atrasti save, įgauti daugiau drąsos ir jėgų,“ – yra sakiusi Monika. Jau daugiau kaip 4 mln. kartų „Youtube“ kanale peržiūrėto „Man nebaisu“ vaizdo klipo režisierius – Vytautas Rumšas jaunesnysis.

10. G&G Sindikatas „Laikas keistis“

Arti 3 mln. kartų „Youtube“ kanale perklausytoje „smogikų“, savo dainas rašančių apie tai, kas vyksta aplink, dainoje apeliuojama į pokyčius aplinkoje ir savyje. „Vieną dieną pastebi, kad viskas vyksta ne šalia tavęs, o taip pat tavyje. Šią dainą visų pirma rašiau sau, nes kartais labai reikia priminti sau kur esi, kas esi ir kodėl esi,“ – 2013-ųjų pradžioje sakė dainos teksto autorius Gabrielius Liaudanskas-Svaras. Svarbių muzikinių akcentų dainai suteikė ir Giedrės Kilčiauskienės vokalas.

11. Marijonas Mikutavičius „Drąsių nieks nežudo“

Dramatiška daina iš albumo „Lengvas būdas mesti klausytis“, kuris M.A.M.A. apdovanojimuose buvo pripažintas metų albumu, pasirodė 2014-aiais. Šios dainos vaizdo klipe, režisuotame Ričardo Marcinkaus, personažus kūrė profesionalūs aktoriai Arnas Fedaravičius, Simonas Storpirštis, Justas Valinskas ir Valentinas Krulikovskis. Vieninteliai neprofesionalai šiame minifilmą primenančiame vaizdo klipe buvo pats Marijonas ir stilistė Ieva Daugirdaitė – netrukus pasigirdo ir kalbos apie judviejų romantiškus santykius. Beje, „Drąsių nieks nežudo“, kuris „Youtube“ kanale peržiūrėtas daugiau kaip 2 mln. kartų – pirmasis rimtas, profesionalus vaizdo klipas Marijono Mikutavičiaus karjeroje.

12. Ba. „Saulės užtemimas“

Trijų istorijų minialbumo, pavadinto taip pat, kaip ir pagrindinė jo daina – „Saulės užtemimas“ pasirodymas žymėjo naują grupės Ba. pradžią. 2016-ųjų vasarį, išleidę „Saulės užtemimą“, Ba. klausytojams atvėrė naują savo skambesį. Ligtoliniam duetui virtus trio (šiandien grupėje – 4 nariai), gitarą ir būgnus papildė bosinė gitara, o Ba. kuriamas alternatyvaus roko ir elektroninės muzikos mišinys tapo gerokai piktesnis.

Pilną muzikos festivalio „Granatos Live“ atlikėjų sąrašą ir programą galima rasti www.granatos.lt. Bilietus į rugpjūčio 3–6 d. Lietuvos liaudies buities muziejaus teritorijoje Rumšiškėse vyksiantį festivalį platina BILIETAI LT.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis