Išsirink šukas pagal plaukų tipą, jog plaukai atrodytų nuostabiai

Ne tik plaukų priemonės nulemia plaukų grožį, bet ir tinkamai pasirinktos šukos. Šukavimas yra ypatinga plaukų priežiūros dalis. Rinkis šukas atsižvelgdama į savo plaukų tipą.

Jeigu tavo plaukai tankūs – labiausiai tiks plokščios formos plaukų šepetys. Pravartu turėti ir klasikinį šepetį, kuris labai tinka kruopščiam plaukų iššukavimui. Geriausia rinktis natūralių šerių šepetį, nes jų sudėtis atitinka plaukų sudėtį. Jeigu plaukai labai tankūs, gali pabandyti šepetį su mišriais įvairaus ilgio šeriais.

Jeigu tavo plaukai ploni – jie bus dėkingi už medines retų dantukų šukas arba labai minkštą šepetį. Medinės šukos tinka kasdieniam šukavimui. Jos labai taip pat tinka įvairių kaukių ir kitų plaukus formuojančių priemonių paskirstymui. Beržinės šukos padeda pašalinti pleiskanas, sustiprina kaukių poveikį plaukams; ąžuolinės plaukus ir galvos odą veikia raminančiai. Minkštas šepetys gerai masažuoja galvą, plaukai tampa švelnūs.

Medinės šukos
Medinės šukos
Shutterstock

Jeigu tavo plaukai garbanoti – tai plaukus šukuoti geriausia ne šepečiu, o šukomis iš natūralios medžiagos ir plačiais dantukais. Šukos padės išsaugoti šukuosenos formą, nes jos nesusmulkina garbanų ir apsaugo jas nuo susivėlimo. Garbanėles suformuoti galima trumpų šerelių šepečiu.

Šukos plačiais dantukais
Šukos plačiais dantukais
Shutterstock

Jeigu tavo plaukai ilgi – jų priežiūrai reikia ne tik daugiau laiko ir noro, bet ir specialių šukų. Masažuojantis natūralių šerių šepetys padės ilgus plaukus išelektrinti. Tankiems ilgiems plaukams labiau tiks šepetys su mišriais šeriais.

Šepetys mišriais šereliais
Šepetys mišriais šereliais
Shutterstock

Jei tavo plaukai tiesūs. Jei turi stygos tiesumo plaukus, gali naudoti ilgas šukas plačiais dantukais. Šukos gali būti ir medinės, svarbu, jog dantukai būtų kuo ilgesni. Taip neleisi plaukams susiriebaluoti, nes kuo arčiau šaknų yra šukos ar šepetys, tuo plaukai daugiau riebaluojasi.

Jei tavo plaukai dažnai veliasi. Nuolat skundiesi, jog tavo plaukai atrodo it paukščių lizdas? Būtinai nusipirk platų, kvadratinės formos šepetį vidutinio ilgio šereliais. Toks plokščias šepetys tinka ir dažnai besiriebaluojantiems plaukams.

Kvadratinis šepetys
Kvadratinis šepetys
Shutterstock

Jeigu tavo plaukai trumpi – tinkamiausios medinės, retų dantukų plaukų šukos, tiek šukavimui, tiek formavimui. Su medinėmis šukomis patogu daryti sklastymus ir jomis ant plaukų paskirstyti įvairias kosmetines plaukų priežiūros priemones. Apvalus šepetys su natūraliais arba plastikiniais šeriais idealiai tiks plaukų džiovinimui džiovintuvu. Apvalios formos šepetys su metaliniais šereliais nerekomenduojamas, nes dažnai suvelia ir rauna plaukus.

Jei tavo plaukai purūs. Purius, storus plaukus suvaldysi su apvaliu šepečiu minkštais šereliais. Toks šepetys plaukus ištiesins ir padarys standesnius.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis